Boleh Diet beralkali yang benar-benar memperbaiki kesihatan anda?

Boleh Diet beralkali yang benar-benar memperbaiki kesihatan anda?

Percaya atau tidak, nenek moyang kita mempunyai diet yang sangat berbeza kemudian yang satu kami digunakan untuk hari ini. Sebagai teknologi maju sepanjang tahun, jenis-jenis makanan yang disediakan untuk mengambil telah diheret bersama-sama juga. Kedai-kedai runcit dipenuhi dengan lorong dan lorong makanan diproses bagi kedua-dua orang dan haiwan peliharaan mereka. Mencari hidangan yang cepat pada sendi makanan segera adalah semudah memandu ke bawah untuk terdekat sibuk persimpangan.

Anda boleh menunjukkan jari pada Diet fad bagi memperkenalkan tabiat makan yang keseluruhannya baru. Salah satu yang paling biasa adalah diet protein tinggi. Dalam beberapa tahun yang lepas kita makan lebih banyak dan lebih banyak produk haiwan dan ditapis barangan makanan. Dan kita juga lupa tentang buah-buahan dan sayur-sayuran yang badan kita perlukan setiap hari.

Tidaklah menghairankan mengapa begitu ramai orang mengalami alahan dari semua jenis. Masalah jantung dan penyakit tulang yang biasa juga. Terdapat pakar-pakar kesihatan yang menuding jari kepada jenis-jenis makanan yang kita makan ketika cuba untuk menerangkan peningkatan jenis isu-isu kesihatan. Terdapat kira-kira yang tertentu di dalam badan kita yang mesti wujud. Sesetengah makanan menyebabkan keseimbangan ini akan mati. Sebagai balasan, terdapat peningkatan dalam kemungkinan masalah kesihatan. Kita boleh menukar kami makan tabiat tiada Apakah kemungkinan baik pencegahan penyakit dan pemulihan kesihatan boleh berlaku.

Kepentingan alkali

PH yang tahap, atau beralkali nisbah asid dalam badan kita perlu dikekalkan pada tahap yang sihat. Skala pH ini adalah dari 0 hingga 14. Tahap yang di bawah 7 dianggap berasid. Makanan diproses seperti daging, gula-gula dan minuman beberapa menyebabkan tahap keasidan yang tinggi dalam badan.

Salah satu perkara-perkara yang dikaitkan dengan beberapa penyakit yang berbeza adalah acidosis iaitu tahap keasidan yang tinggi yang luar biasa dalam darah dan tisu-tisu badan yang lain. Terdapat pakar-pakar kesihatan yang merasa acidosis bertanggungjawab untuk banyak penyakit membawa maut yang orang akan berurusan dengan setiap hari.

Badan secara semula jadi meneutralkan keasidan berlebihan dengan menggunakan beralkali. Tetapi, alkali di dalam badan anda menjadi habis apabila terdapat terlalu banyak asid untuk menghilangkan. Secara amnya, kami tidak makan jenis makanan yang diperlukan untuk membuka tahap alkali badan kami.

Mengekalkan pH sihat peringkat

Kita disebutkan lebih awal dalam artikel ini bahawa isu-isu berkaitan dengan kesihatan banyak berpunca daripada acidosis. Tisu-tisu dan organ-organ menyusup oleh tahap berbahaya asid apabila tidak betul dineutralkan. Kita mesti mengekalkan keseimbangan pH sihat untuk tempur ini. Untuk mengurangkan tahap asid yang berlebihan, tahap alkalinity badan perlu ditingkatkan.

Jaluran tahap pH mudah untuk digunakan boleh dibeli di kedai-kedai ubat untuk menentukan sama ada atau tidak anda tahap nilai pH dalam julat selamat. Terdapat dua jenis yang berbeza jalur tahap pH, yang menguji air liur dan orang-orang yang menguji air kencing.

Jalur tahap pH air liur menentukan berapa banyak asid dalam badan anda menghasilkan. Sepanjang hari ia harus di suatu tempat antara 6.5 7.5. Jalur tahap pH air kencing berfungsi berbeza kerana ia menentukan bagaimana baik anda membolehkan jumlah lebihan asid. Aras ini harus menjadi antara 6.5 dan 7.0 pada waktu malam dan 6.0 dan 6.5 apabila diuji pada waktu pagi.

Bahaya asid yang berlebihan

Mempunyai paras asid dalam tubuh boleh menyebabkan keletihan dan sakit kepala yang anda mengalami. Kerap selsema dan demam juga boleh disebabkan oleh asid yang berlebihan. Terdapat banyak kesan lain sakit disebabkan oleh tahap asid yang berbahaya dalam badan anda. Anda mungkin akan terkejut dengan pelbagai jenis penyakit yang disebabkan oleh Acidosis.

Sesetengah penyakit yang dikaitkan dengan tahap asid yang berlebihan dalam badan akan kemurungan, Hiper-keasidan, ulser, kulit kering, jerawat dan obesiti. Sesetengah keputusan yang lebih serius boleh menjadi penyakit sendi, osteoporosis, bronkitis, jangkitan dan penyakit jantung.

Ramai di antara kita mengambil ubat untuk melawan penyakit ini tetapi jika kita tidak menangani punca masalah kesihatan kita akan bertambah baik kerana gejala-gejala masked. Malah, mengambil pil, ubat-ubatan anti-radang dan itu sebenarnya akan menyebabkan tubuh menjadi lebih berasid.

Pendekatan Diet beralkali

Tahap pH badan yang perlu dibawa ke biasa untuk mendapatkan akar masalah kesihatan ini. Terdapat makanan beralkali yang akan mengisi peringkat rendah alkali dalam badan anda. Sebagai balasan jumlah lebihan asid akan dineutralkan. Melalui dan beralkali diet yang cukup beralkali ditambah kepada badan untuk membawa kembali tahap pH lebih beralkali.

Bagaimana anda memperkenalkan diet yang beralkali dalam sehari-hari anda tabiat makan? Langkah pertama adalah untuk mengurangkan jumlah makanan yang diproses yang anda makan setiap hari. Bahan-bahan kimia dalam makanan ini meningkatkan keasidan dalam tubuh apabila mereka yang dihadamkan. Langkah kedua adalah untuk mengelakkan daging dan produk daging, tenusu, dan alkohol. Langkah terakhir adalah untuk makan banyak buah-buahan segar dan sayur-sayuran, yang akan secara semula jadi tinggi di alkalinity.

Sebagai hakikatnya oren dan lemons, yang bersifat asid, menjadi alkali selepas mereka telah dihadam dan diserap ke dalam badan. Sebaik-baiknya, 75% daripada diet harian anda patut merangkumi alkalizing makanan. Asid yang berlebihan dineutralkan dengan lebih berkesan apabila kita memberi badan kita dengan jumlah yang mencukupi beralkali.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *