Boleh bermain bola sepak benar-benar mempunyai kesihatan utama dan faedah-faedah kesihatan

Boleh bermain bola sepak benar-benar mempunyai kesihatan utama dan faedah-faedah kesihatan

Dalam media hari ini kita akan sentiasa diingatkan sebuah Kesihatan bom yang meletup kerana kanak-kanak hari ini tidak cukup aktif.

Anak-anak muda hari ini mempunyai pilihan yang begitu banyak yang bersaing untuk perhatian mereka dan boleh membawa kepada lesu gaya termasuk komputer, permainan video, pelbagai saluran TV untuk menamakan beberapa.

Bola sepak adalah permainan indah, dimainkan oleh berjuta-juta kanak-kanak perempuan yang muda dan kanak-kanak lelaki (berumur 6 hingga 18) merentasi benua yang banyak; sama ada ia terletak di persisiran pantai Rio, lorong-lorong belakang sebuah bandar utama atau di Taman tempatan yang anda akan dapati seseorang menendang bola sepak.

Dalam masyarakat hari ini telah peralihan kepada lebih banyak amalan dianjurkan bola sepak pemain belia kami. Sudah hari-hari jumpers matlamat jawatan seperti jalan-jalan akan filem berselerak dengan kereta dan kutipan rumput kini mempunyai rumah-rumah yang dibina di atas mereka.

Mempunyai pendekatan yang lebih berstruktur adalah satu perkara yang buruk dan yang baik.

Di kelab alam belia pemain mendapatkan latihan dan pembangunan dari jurulatih bersedia yang menunjukkan cara yang betul untuk membangunkan kemahiran mereka dari permulaan yang betul bermain lebih maju. Plus, menganjurkan permainan sisi kecil Balut segala-galanya bersama-sama untuk menyediakan jumlah pengalaman pembelajaran.

Walau bagaimanapun, sesi latihan berstruktur akan sering masa yang terhad untuk beberapa jam seminggu jadi apa kanak-kanak lakukan apabila amalan telah selesai?

Mendapat anak anda untuk menyertai sebuah sekolah bola sepak yang dianjurkan atau Kelab boleh membawa manfaat yang banyak kepada anda dan anak anda. Bola sepak boleh membantu meningkatkan anak anda harga diri yang suapan ceramah mereka sendiri yang akhirnya mendorong prestasi mereka.

Bola sepak bukan pemenang sahaja, prestasi akademik seringkali boleh meningkatkan terlalu!

Kajian telah menunjukkan bahawa mendapat anak-anak muda yang terlibat dalam bola sepak di peringkat awal menggalakkan sikap yang sebenar yang sihat ke arah permainan dan sikap ini berterusan dengan mereka ke dalam kehidupan dewasa.

Nombor satu sebab mengapa kanak-kanak bermain bola sepak adalah untuk berseronok; Jika bola sepak adalah menyeronokkan dan menyeronokkan maka pemain akan mahu terus bermain. Ini faedah kecergasan keseluruhan mereka dan mengurangkan dengan banyaknya risiko kesihatan mereka.

Dalam dunia hari ini, bola sepak dibuat menyeronokkan oleh jurulatih di seluruh dunia yang RELA memberi masa mereka menganjurkan amalan bola sepak belia dan jurulatih pasukan.

Sudah hari-hari apabila bola sepak adalah 11 satu sisi yang permainan untuk pemain muda yang benar-benar dengan peraturan offside dan tidak menyentuh bola untuk tempoh permainan besar-besaran. Bola sepak belia dari umur 6 hingga 11 biasanya tentang bersenang-senang, bermain perlawanan sisi kecil seperti v 4 4 dengan tiada gol matlamat, menggalakkan banyak sentuhan interaksi bola dan pemain di Padang.

Melalui bermain bola sepak, dan menggalakkan kanak-kanak untuk mengambil senaman, banyak faktor-faktor risiko yang dikaitkan dengan penyakit jantung seperti obesiti dan kencing manis boleh dikurangkan dengan ketara. Ia dinyatakan bahawa obesiti kanak-kanak telah meningkat sebanyak lebih daripada 50% sejak tahun 1976, yang adalah satu fakta yang benar-benar menakutkan.

Semakin anak anda terlibat dalam bola sepak tidak hanya meningkatkan kesihatan mereka.

Faedah-faedah sosial, seperti mencampurkan dengan lain-lain, perlu bekerja sebagai satu pasukan, menyumbang melalui usaha individu untuk matlamat kolektif, mengalami paras tertinggi dan terendah, memilih antara satu sama lain, persaingan, berusaha menjadi yang terbaik, mensasarkan untuk menang, menyokong dan membantu orang lain adalah semua oleh produk bermain bola sepak.

Kemahiran yang kanak-kanak belajar sambil bermain bola sepak boleh semua dipindahkan ke dalam kehidupan dewasa. Kemahiran seperti interaksi sosial, membentuk hubungan, penetapan matlamat, kepimpinan dan komitmen untuk menamakan adil beberapa.

Semua anak-anak muda tidak kira apa tahap kemahiran mereka perlu digalakkan untuk memainkan mana-mana sukan, bola sepak yang bukan sahaja, kerana ini akan berdiri mereka di Hotel yang manafaat nanti di dalam kehidupan

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *