Boleh bawang putih ubat darah tinggi?

Boleh bawang putih ubat darah tinggi?

Hipertensi adalah keadaan kesihatan yang tidak boleh dipandang remeh. Komplikasi yang disebabkan oleh mempunyai hipertensi menimbulkan risiko kesihatan yang ketara kepada orang. Sebelum berhubung dengan kesan perubatan bawang putih untuk hipertensi, seseorang mesti mengetahui jika beliau mengalami tekanan darah tinggi atau tidak. Lawatan ke doktor akan memberitahu jika anda adalah darah kerana dia akan memeriksa tekanan darah anda dan lihat jika anda mengalami tekanan darah tinggi. Sebaik sahaja anda didiagnosis dengan syarat, doktor anda akan kemudian menetapkan kursus tindakan dan penyelenggaraan ubat untuk memastikan tekanan darah anda normal.

Anda boleh menambah ubat-ubatan yang doktor anda akan memberikan anda dengan yang asli dalam bentuk bawang putih. Bawang putih telah dikenali untuk merawat tekanan darah tinggi dengan mengubah amaun lipid yang ditemui dalam aliran darah. Dalam hubungan ini, bawang putih juga adalah amat berkesan dalam merendahkan kolesterol.

Satu harta bawang putih yang menjadikan ia sangat berkesan dalam merawat tekanan darah tinggi adalah kehadiran allicin. Allicin adalah bahan yang telah dikenali untuk berehat saluran darah, dengan itu mengurangkan tekanan darah dan merosakkan saluran darah.

Terdapat kajian yang dilakukan membuktikan bahawa sememangnya bawang putih merawat tekanan darah tinggi dengan mengurangkan belat platelet yang membawa kepada risiko yang lebih rendah daripada kaedah temubual. Dan tidak hanya bawang putih sangat berkesan dengan tekanan darah tinggi, ia didapati juga berkesan merendahkan tahap glukosa untuk pesakit-pesakit yang mengidap kencing manis.

Bagaimanakah keberkesanan adalah bawang putih pada normalizing tekanan darah? Juga, satu kajian yang berasingan menunjukkan bahawa ia boleh rendahkan turun tekanan systolic oleh 20 hingga 30 mmHg dan tekanan diastolic dengan 10 hingga 20 mmHg.

Jika anda mengalami tekanan darah tinggi dan ingin manfaat bawang putih kerja untuk anda, anda mempunyai pilihan sama ada untuk menggunakan makanan tambahan bawang putih atau rempah sebenar dirinya. Tetapi ia akan lebih baik jika anda menggunakan rempah sebenar itu sendiri yang jika anda boleh tahan bau, supaya anda akan mendapat kesan terapeutik yang maksimum.

Sesetengah orang menyarankan memakan dua atau tiga ulas bawang putih mentah tetapi jika anda fikir anda tidak akan mampu untuk mengendalikan ini, maka ia akan lebih baik jika anda membuat penggunaan bawang putih apabila anda memasak makanan anda. Orang lain juga lebih suka membuat sup atau jus daripada bawang putih. Tetapi ia telah diperhatikan bahawa Mencincang bawang putih akan kehilangan allicinity yang jadi mengambil keseluruhan adalah cara terbaik untuk mendapatkan yang terbaik daripada rempah.

Walau bagaimanapun, apabila mengambil bawang putih sebagai rawatan bagi hipertensi, anda harus tahu jumlah yang tepat untuk mengambil dan mesti tidak pergi ke laut kerana memakan dalam jumlah yang berlebihan akan membuat anda mengalami kesan-kesan yang menghairankan dalam perut anda. Plus, anda boleh bayangkan bau memakan bawang putih terlalu banyak.

Merawat tekanan darah tinggi secara semulajadi adalah salah satu cara yang paling selamat untuk berbuat demikian. Anda boleh yakin bahawa terdapat tiada kesan sampingan dengan rawatan herba. Ingat, bahawa alam semulajadi mempunyai cara tersendiri untuk merawat penyakit dan ia akan lebih baik jika anda mengambil kesempatan ini, manakala anda boleh.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *