Boleh bagus dalam anda Frizzy rambut dan anda Frizzy rambut akan menjadi baik untuk anda

Boleh bagus dalam anda Frizzy rambut dan anda Frizzy rambut akan menjadi baik untuk anda

Menjadi sangat lembut dan lembut dengan rambut. Rambut anda frizzy jatuh secara semula jadi pada sendiri, tetapi anda mungkin mungkin boleh menarik ia lebih cepat dengan perkara-perkara yang anda lakukan. Yang lebih baik dan lembut anda mungkin dengan rambut anda, yang kurang itu anda akan yank keluar.

Jangan cuba tarik kunci anda ketat ikat ekor Kuda atau cornrows. Menggunakan klip rama-rama dan longgar Kepang agak.[1]

Berus dengan berhati-hati. Sekiranya anda mempunyai rambut kecoklatannya atau kerinting, anda perlu menggunakan com pelbagai gigi yang sekiranya rambut anda masih basah, kerana berus boleh mengganggu corak dedah dan membawa kepada friz, dan Tukang pecah pada masa yang tepat sama.

Detangle kunci anda perlahan-lahan dan berhati-hati. Mulakan dengan sepanjang keluar nombor terakhir inci, dan secara beransur-ansur beroperasi sehingga. Ini tidak akan mengubah bagaimana rambut kerinting tumbuh, tetapi berhati-hati sepanjang boleh menghalang rambut anda daripada pecah.

Bersihkan rambut anda sebelum anda mandi di waktu pagi. Sepanjang malam rambut anda frizzy boleh knot sehingga. Memberus kunci anda sebelum anda mandi mengurangkan kusut di bilik mandi. Juga, apabila membuat penggunaan pendingin, cuba menapis jari-jari anda melalui kunci anda. Ini mengurangkan luas sepanjang selepas mandi anda dan juga mengedarkan dingin yang sekata.
Cuba untuk kekal jelas kusut tidak berbukit ia ke bola semasa anda Basahkan dalam Bilik mandi–apabila anda roll semua sehingga ke bola seperti itu, terdapat lebih banyak peluang daripada kusut.
Mengurangkan gaya rambut hurtful. Apa-apa jenis penggayaan yang melibatkan menarik rambut anda frizzy dalam akar (tamparan pengeringan secara langsung, lurus logam, logam, lencong penggelek) akan menyumbang kepada keguguran rambut.[1] Haba menggayakan juga boleh menggalakkan frizzy rambut untuk berehat. Sekiranya anda benar-benar perlu Cucian rambut anda frizzy yang cepat, gunakan pengering tamparan selama lima minit sahaja.

Mencegah atau mengurangkan ubat-ubat kimia seperti pewarna, tints, bleaches, straighteners, dan gelombang tetap. Ini melemahkan rambut liar anda dan meningkatkan kemungkinan pemecahan dan pembakaran

Membawa multivitamin setiap hari. Badan anda memerlukan banyak blok bangunan supaya anda boleh menjana sebuah kesihatan rambut kepala, dan anda boleh dengan cepat memenuhi keperluan badan anda dengan mendapatkan multivitamin secara konsisten. Mengekalkan diingat, bagaimanapun, bahawa ia mungkin boleh membawa banyak minggu untuk mencari keputusan, maka tidak dapat tidak digalakkan.

Kajian mencadangkan bahawa kekurangan zat besi menjadikan kerinting rambut gugur lebih teruk. Wanita dengan berat tempoh berada pada risiko yang lebih tinggi daripada kekurangan zat besi. Walau bagaimanapun, melainkan anda boleh mempunyai satu kekurangan zat besi yang disahkan oleh pakar perubatan, anda tidak perlu membawa besi pemakanan tambahan. Mereka mampu untuk sakit perut dan membawa sembelit yang serius, dan besi kerana biasanya berbahaya. Mengambil multivitamin dan makan makanan yang kaya besi (tauhu kacang Pi, kacang, Tiram, bayam, prun, raisins, daging tanpa lemak) adalah lebih luas. [3]
Jika anda seorang vegetarian, mengambil makanan yang banyak terdapat dalam Vitamin C bila-bila masa yang anda mengambil sayur-sayuran yang kaya besi. Vitamin C akan menyokong badan anda menyerap jenis logam yang pasti ditemui pada sayur-sayuran.[4]

Elakkan membeli makanan tambahan tidak diperlukan ini daripada sebagai biotin. Walaupun tuntutan pelbagai biotin yang menggalakkan pertumbuhan rambut baru, tiada kajian menunjukkan ini menjadi kes.[5] Di sisi lain, Tukang pembakaran adalah tanda-tanda kekurangan biotin yang melampau; dalam keadaan ini, kerosakan rambut frizzy akan disertai dengan ruam scaly sekitar hidung, mulut dan kemaluan. Segelintir orang yang mengalami masalah ini.

Elakkan penurunan berat badan yang dramatik. Seperti yang anda menumpahkan pound, akan terkunci. Perubahan dramatik yang seluruh tubuh anda menjalani apabila ia kehilangan bodyweight cepat (suis khasiat, tekanan yang terlibat) boleh membawa kepada rambut anda yang kerinting ke nipis. Diet rendah protein logam (contohnya amat rendah lemak) dan juga orang-orang besar dalam protein tetapi menurun dalam buah-buahan dan sayur-sayuran (cth Atkins) yang mengakibatkan pengurangan lemak yang dramatik boleh mencetuskan keguguran rambut yang ketara frizzy. Sebaliknya, mengekalkan rejim diet seimbang yang, dan memberi tumpuan kepada mengurangkan kalori secara beransur-ansur (satu khususnya atau dua paun seminggu).[2]

Rambut setiap kepala sendiri tumbuh 2-5 bertahun-tahun, memperlahankan selama kira-kira enam minggu dan terletak 3-5 bulan sebelum jatuh jadi kunci baru yang boleh membangunkan di lokasi. Secara amnya, adalah 15% daripada rambut anda dengan fasa rehat, tetapi laras yang secara tiba-tiba dalam pemakanan boleh menyebabkan folikel rambut sesetengah daripada peringkat yang semakin meningkat untuk beralih ke peringkat berehat pramatang, mungkin meningkatkan peratusan lebih daripada 30%.[2]

Berehat. Terikan biasanya adalah pencetus popular kerosakan rambut.[4] Bilakah anda experince fizikal atau emosi kemelut, ia boleh membawa mana-mana dari 3 minggu ke 4 bulan untuk hasil yang menunjukkan sehingga di dalam rambut anda liar.[6] Lihat bagaimana anda boleh melegakan ketegangan.
Menangani sebarang isu-isu kesejahteraan menekan. Kunci yang biasanya merupakan petunjuk kuat kesejahteraan. Agak beberapa kekurangan pemakanan boleh membawa kepada pertumbuhan semula rambut menjadi perlahan, dan boleh menyebabkan penipisan rambut. Masalah hormon seperti Hipotiroidisme dan PCOS boleh menyebabkan penipisan. Jika rambut anda telah mendapat serius nipis atau berhenti membangunkan banyak lebih daripada beberapa minggu, anda perlu berbincang dengan doktor anda.

Gunakan topeng rambut kerinting. Topeng rambut kembali minyak semulajadi rambut yang liar. 1 Paling mudah dan paling berguna adalah semata-mata yang dipukul telur, slathered ke rambut anda dan membiarkan ia menduduki sementara (bergantung kepada berapa banyak masa yang anda punya) dan dicuci dengan air berais bersama-sama dengan syampu yang ringan. Lebih banyak anda membolehkan ia duduk, minyak tambahan akan meresap ke dalam rambut anda. (Jangan biarkan ia dalam lebih daripada sepuluh jam atau lain anda akan mula berbau seperti telur busuk!). Menggunakan minyak biasa pada rambut anda sendiri dan meninggalkannya lebih malam adalah satu kaedah yang sangat baik untuk membaiki split berakhir. Satu lagi langkah akan memotong hujung rambut setiap dan tiap-tiap bulan.
Rambut Mira penggunaan minyak sebagai terapi minyak dalam situasi mane anda dan membolehkan pertumbuhan semula rambut yang lebih banyak, minyak dilengkapi dengan semua yang disahkan herba semulajadi perlu untuk merangsang aliran darah untuk kulit kepala dan menyuburkan kulit kepala

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *