Bodywork Lomi–menggerakkan tenaga melalui tubuh fizikal

Bodywork Lomi–menggerakkan tenaga melalui tubuh fizikal

Lomi bodywork menggunakan pendekatan berkenaan tubuh badan breathwork, aliran tenaga dan badan. “Soma” berhubungan badan hidup dalam keutuhan Syarikat: jasad, minda dan semangat. Tahap kesihatan anda bergantung kepada pilihan anda untuk aktiviti fizikal, sedang fikiran dan perasaan dalam hati anda. Bagaimana anda tinggal di kawasan ini menunjukkan dalam badan anda.

Lomi bodywork mewujudkan tempat yang selamat untuk pelanggan-pelanggan untuk mengetahui pola pegangan mereka kronik blok yang aliran tenaga semulajadi. Bersama kita meneroka, menggunakan sentuhan, kesedaran dan nafas untuk membantu kesihatan yang optimum. Setiap orang adalah berbeza, jadi menjawab sahih berbeza secara meluas pada masa kini. Tiada jawapan yang “betul” atau hasil — hanya apa yang terbaik untuk badan-minda yang pada masa ini. Terdapat tiada agenda atau pelan, hanya minat dalam apa yang berlaku di saat masing-masing.

Dalam satu siri sesi, perubahan yang kuat berlaku, seperti yang re-education membolehkan pelanggan untuk membangunkan kepada potensi yang tertinggi. Ini unfolding integriti peribadi dan sahih membolehkan lebih banyak pilihan dalam hidup, bebas daripada kebimbangan dan/atau sakit.
Secara ringkas, badan Lomi menggunakan pendekatan berkenaan tubuh badan untuk urut dan badan. Somatic berasal dari perkataan Greek “Soma” bermakna jasad hidup dalam keutuhan Syarikat: jasad, minda dan semangat. Apa yang anda lakukan dengan dan badan anda ‘ berfikir dengan fikiran dan percaya dengan hati anda mempunyai impak ke atas kesejahteraan atau kesihatan anda. Anda keadaan kesihatan menunjukkan dalam badan anda atau dalam erti kata lain, kehidupan peribadi anda menjadi biologi anda.

Lomi bodywork mewujudkan tempat yang selamat untuk pelanggan-pelanggan untuk mengetahui pola pegangan mereka kronik (kawasan-kawasan dan kerja-kerja armoring) dalam badan-badan mereka yang menghubung kaitkan isu emosi yang tidak dapat diselesaikan yang menghalang kesihatan mereka. Bodyworker yang kemudian menggunakan pelbagai teknik bodywork sentuh, nafas dan kesedaran untuk membolehkan pelanggan untuk melepaskan pegangan corak, sekali gus memudahkan pelanggan mereka dalam perjalanan penyembuhan mereka sendiri.

Berhasrat Lomi badan adalah untuk membantu klien dalam re-education mereka dan Penyembuhan, tidak untuk membuat mereka bergantung kepada kemahiran bodyworkers’. Lomi bodywork menyediakan pengalaman yang bersepadu di mana prinsip-prinsip terapi, pendidikan dan kesedaran yang menjadi satu. Sambungan antara badan fizikal, emosi, perasaan/Intuisi, dan Negeri-negeri yang bertenaga dan inter-play digunakan dalam proses ini.

Lomi bodywork bukanlah sesuatu yang dilakukan untuk anda, tetapi lebih suka dengan anda. Penekanan adalah pada kesedaran dan bukannya mengubati atau matlamat. Ada tidak cara yang “betul” sedang, kecergasan untuk menghubungi, proses atau aliran untuk menyedari dan untuk Amanah.

Lomi bodywork memerlukan bodyworker untuk bekerja dari tempat yang berasaskan, ditengahkan dan intentioned jelas untuk memegang tempat yang selamat untuk pelanggan. Oleh itu, Lomi pekerja adalah biasanya berpengalaman dan selesa bekerja dengan kedua-dua fizikal dan keluaran emosi yang sering berlaku akibat jelas, Peti Deposit Keselamatan, well-intentioned, memupuk kesedaran dan sentuhan. Nafas adalah alat yang berkuasa digunakan untuk mengalihkan perasaan dan meningkatkan kesedaran pelanggan sensasi, perasaan, emosi dan perasaan. Sentuh termasuk kekutuban mata dan tisu dalam kerja-kerja untuk mengurangkan setelah tersebut dan meningkatkan aliran tenaga melalui seluruh badan.

Dengan membawa kesedaran kita untuk sensasi kami, kita boleh mengintegrasikan pemikiran dalaman kami dan ungkapan kami keluar. Ini akan meningkatkan kebolehan kita untuk menjadi secara sah dan boleh dipercayai, yang membolehkan kita untuk hidup dengan penuh integriti. Hasilnya, kami mempunyai pilihan lebih banyak tentang bagaimana kita hidup kehidupan kita.

Dengan Lomi, “anda perlu hadir untuk menang!”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *