Biru salib biru perisai Georgia Skimping Penjagaan Kesihatan Mental, berkata Persatuan psikologi Georgia

Biru salib biru perisai Georgia Skimping Penjagaan Kesihatan Mental, berkata Persatuan psikologi Georgia

Lewat pada 2007, Blue Cross Blue perisai Georgia (BCBSGa) mengumumkan bahawa ia telah memotong kadar pembayaran balik terapi yang sejam untuk ahli psikologi klinikal oleh kira-kira 19%. Kadar baru ini adalah lebih kurang sama seperti anda membayar anda auto mekanik atau Tukang rumah sejam. Walau bagaimanapun, tidak seperti mekanik anda, BCBSGa ingin membayar ahli psikologi yang berlesen kira-kira separuh daripada apa mereka dibayar 10 tahun yang lalu oleh BCBSGa.

Pada tahun 1998 ahli psikologi klinikal telah dibayar oleh BCBSGa hampir satu dan setengah masa kadar hari ini untuk terapi jam yang sama. Perakaunan inflasi, kadar hari ini harus hampir dua dolar 2007 (Biro Statistik buruh A.S. berdasarkan Indeks Harga pengguna). Tidak seperti doktor perubatan dan doktor gigi, ahli psikologi melihat hanya satu pesakit setiap jam.Hasilnya, GPA mendengar daripada ahlinya yang semakin berlesen ahli psikologi, terutamanya yang paling berpengalaman, mendapati mereka tidak lagi dapat melihat pesakit yang Diinsuranskan dengan insurans BCBSGa kerana mereka tidak menjalankan amalan, lebih kurang membuat hidup, pada BCBSGa apa, salah satu syarikat insurans terbesar Georgia, yang sanggup membayar balik psychologistsEffective rawatan memerlukan latihan yang amat khusus dan pengalaman.

Ahli psikologi klinikal yang berlesen di negeri Georgia mempunyai falsafah atau Psy.D yang. termasuk Ijazah Sarjana Muda, 4-6 tahun kerja Siswazah, termasuk 1 tahun menyelia pelatih, dan sekurang-kurangnya satu tahun pasca Kedoktoran penyeliaan oleh seorang ahli psikologi yang berlesen. “Kajian menunjukkan lagi bahawa terdapat sambungan antara kesihatan fizikal yang baik dan kesihatan mental yang baik,” kata Persatuan psikologi Georgia bekas Presiden, Dr. Joni Prince. “Dan mengambil pil sahaja tidak biasanya dalam cara yang paling berkesan untuk meningkatkan kesihatan mental; psychotropic dadah kerja-kerja yang lebih baik apabila digunakan bersama-sama dengan psikoterapi,”dia meneruskan. Tapi ahli psikologi klinikal merasa pressured untuk mempertahankan diri mereka jika mereka melihat pesakit-pesakit BCBSGa mereka untuk lebih daripada “licensure jenis purata” 6.0 sesi, walaupun BCBSGa menawarkan pelanggannya PPO sesi terapi 50 satu tahun kalendar. Kemurungan utama, boleh mempengaruhi hampir 9% penduduk Amerika Syarikat (Mann, New England Journal of Medicine, 10/27/05), dan dimatikan penyebab kehilangan produktiviti dan masa kerja.

“Ia seolah-olah bahawa Cross biru adalah asas keputusan rawatan pada statistik dan bukannya maklumat klinikal,” kata Putera.Apa yang perlu anda tahu?Selain daripada psikoterapi, ahli psikologi juga profesional kesihatan mental sahaja yang layak untuk mentadbir, skor dan mentafsir psikologi instrumen ujian, termasuk ujian pendidikan lutsinar (untuk IQ, bermasalah pembelajaran, dan sebagainya) dan ujian neuropsychological, antara lain. Lagi BCBSGa rutin menafikan perlindungan kepada pelanggannya untuk penilaian psikologi. Penilaian dan laporan temubual klinikal adalah langkah pertama dalam mendiagnosis atau berkuatkuasa keluar bermasalah pembelajaran, ADHD, kemurungan, kebimbangan, Bi-polar gangguan dan psikopatologi lain. Hampir separuh (45%) orang-orang yang dengan apa-apa gangguan mental memenuhi kriteria bagi dua atau lebih banyak gangguan (Institut Kebangsaan Kesihatan Mental siaran akhbar yang berkaitan dengan kajian yang diterbitkan pada September 2006 terbitan jurnal psikiatri di Amerika Syarikat).

Tanpa penilaian yang betul, penyakit mental akan pergi undiagnosed dan oleh itu, tidak dirawat. Sebagai contoh, golongan dewasa yang mempunyai satu kebimbangan masalah kira-kira separuh telah tanda-tanda beberapa jenis penyakit mental diagnosable umur 15, kajian dibiayai NIMH untuk menunjukkan. Hasil menekankan kepentingan diagnosis awal dan rawatan gangguan kebimbangan (NIMH Sains Kemaskini 2/7/07). “Walaupun kajian-kajian ini, ramai yang akan publisiti, pesakit akan mengabaikan kesihatan mental mereka sebahagiannya disebabkan liputan yang miskin dan capaian terhad kepada kualiti penjagaan kesihatan mental,” Dr. Prince terus. Sebaik sahaja anak anda didiagnosis, contohnya, dengan autisme atau Asperger, rawatan beliau mungkin tidak akan dilindungi oleh BCBSGa, bergantung kepada jenis polisi. Ini terbang dalam undang-undang Georgia, yang menganggap kedua-dua autisme dan terumbang dengan keadaan saraf, yang diberi mandat oleh undang-undang untuk sama-sama dilindungi oleh syarikat insurans (GA kod 33-24-59.10).

Georgia psikologi AssociationThe Georgia psikologi Persatuan (GPA), di Atlanta, GA, adalah organisasi profesional yang mewakili psikologi di negeri Georgia. Keahlian GPA, merangkumi lebih daripada 1,100 penyelidik, pendidik, pengamal perubatan, pakar-pakar dan pelajar-pelajar. Melalui kawasan-kawasan dan bahagian, GPA bekerja untuk memajukan bidang Psikologi sebagai Sains, sebagai satu profesion dan sebagai satu cara untuk menggalakkan kesihatan, pendidikan dan kebajikan manusia.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *