Biru perisai biru salib Texas – fakta-fakta asas

Biru perisai biru salib Texas – fakta-fakta asas

Blue Cross Blue perisai Texas membantu ahli-ahli yang berpotensi untuk memahami perlindungan kesihatan mereka, membolehkan mereka membuat keputusan yang terbaik yang akan memberi manfaat kepada mereka dan keluarga mereka. Terdapat banyak faktor-faktor yang perlu dipertimbangkan, seperti jenis perlindungan kesihatan dan jenis-jenis produk. Mengetahui ini akan membantu memahami apa yang dilindungi dalam setiap jenis perlindungan dan mencari pelan yang sesuai untuk anda. Ramai yang menerima perlindungan Kesihatan memilih perlindungan kesihatan individu untuk beberapa sebab. Biasanya, orang-orang yang memilih perlindungan kesihatan individu adalah pekerja separuh masa, bekerja sendiri, di antara pekerjaan, graduan kolej yang baru atau pesara awal.

Sebelum memilih pelan insurans kesihatan, anda harus mempunyai idea yang umum daripada apa yang anda cari. Anda boleh mencari maklumat ini dengan menilai keperluan anda. Blue Cross Blue perisai Texas mempunyai pelbagai rancangan. Ada adalah terhad dan hanya meliputi perkhidmatan tertentu seperti kemasukan ke hospital sahaja. Walau bagaimanapun, beberapa pelan insurans meliputi banyak pelbagai jenis perkhidmatan. Terdapat juga pelan-pelan insurans yang jangka pendek dan dasar-dasar lain yang disediakan di dalam satu tahun kenaikan. Rancangan yang banyak menawarkan khidmat lain selain perlindungan perubatan. Ini mungkin termasuk liputan ubat preskripsi, perlindungan gigi dan liputan wawasan. Ini adalah tidak secara automatik dimasukkan.

Terdapat tiga jenis pelan kesihatan yang biasa. Mereka adalah organisasi penyelenggaraan Kesihatan, rancangan organisasi pembekal diutamakan dan pelan kesihatan pengguna diarahkan. Yang biru Cross Blue perisai Texas menyediakan semua rancangan-rancangan ini. Organisasi penyelenggaraan Kesihatan menyediakan liputan penjagaan kesihatan yang komprehensif melalui rangkaian penyedia penjagaan kesihatan, termasuk hospital-hospital dan doktor. Pertubuhan pembekal diutamakan adalah satu pelan kesihatan yang menyediakan perkhidmatan pada harga diskaun. Harga ini disediakan untuk ahli-ahli yang menggunakan rangkaian penyedia penjagaan kesihatan. Ahli-ahli boleh membayar lebih untuk perkhidmatan di luar rangkaian PPO. Pelan Kesihatan pengguna digalakkan menggunakan rancangan organisasi pembekal diutamakan dengan akaun cukai-advantaged.

Dengan biru Cross Blue perisai Texas, dengan semua pembekal insurans, ada beberapa frasa dan istilah-istilah yang digunakan mengenai insurans kesihatan yang bakal pembeli perlu membiasakan diri dengan. Satu penggal tersebut diberi potongan. Amaun yang dibenarkan adalah amaun maksimum yang layak untuk pertimbangan pembayaran untuk Perkhidmatan. Ini ditentukan oleh pelan kesihatan. Dalam rangkaian bermakna Perkhidmatan yang diberikan oleh doktor penjagaan primer atau pembekal rangkaian lain yang dirujuk oleh doktor penjagaan primer. Potongan ini adalah satu jumlah tetap yang ahli dikehendaki membayar perbelanjaan layak yang mesti dibayar sebelum pelan kesihatan mereka boleh dibayar balik kepada mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *