Bir boleh membantu mengelakkan payudara dan kanser prostat

Bir boleh membantu mengelakkan payudara dan kanser prostat

Kita semua telah mendengar cerita tentang wain merah dan bagaimana segelas sehari (atau sesuatu yang seperti itu) boleh mengelakkan tekanan darah tinggi dan serangan jantung dan berhibur, tetapi tidak ada seolah-olah mahu bercakap tentang faedah-faedah kesihatan yang berpotensi bir. Manakala wain dilihat sebagai pilihan alkohol yang “sihat” kerana antioksidan yang, bir dilihat sebagai minuman fattening, tidak sihat. Ia mempunyai sendiri jenis perut, Lagipun. Tetapi bir sebenarnya mungkin lebih sihat daripada yang biasa dilihat, kami seterusnya beberapa bir fakta RT akan membincangkan potensi manfaat kesihatan bir dan kita mulakan sekarang dengan kemungkinan bahawa bir boleh membantu mengelakkan payudara dan kanser prostat.

Untuk memulakan, mari kita bercakap sedikit tentang bagaimana kanser terbentuk di prostates lelaki dan buah dada wanita. Dalam kedua kes, ia seolah-olah bahawa hormon berkontraksi adalah untuk menyalahkan. Terdapat kajian yang menunjukkan bahawa peningkatan tahap testosteron dalam aliran darah dikaitkan dengan pembentukan kanser prostat. Begitu juga, tinggi tahap estrogen dalam wanita dikenali untuk meningkatkan peluang untuk tumor membentuk dalam tisu payudara. Mengapa Adakah hormon-hormon ini, yang tampaknya tidak begitu berbahaya apabila kita mula-mula belajar mengenainya dalam seks Ed, pesalah-pesalah yang utama dalam beberapa jenis kanser yang paling ditakuti? Bukan kerana apa-apa kesalahan mereka sendiri. Malah, mereka hanya melakukan pekerjaan mereka – menggalakkan pertumbuhan sel-sel. Lelaki, testosteron membantu pertumbuhan rambut otot, manakala di kalangan wanita, estrogen yang terlibat dalam perkara-perkara seperti pertumbuhan rahim. Apabila sesuatu yang tidak kena dan badan anda yang gagal secara automatik menyeimbangkan tahap hormon ini adalah apabila anda mula masuk ke dalam masalah. Itulah bila estrogen panggilan bagi penghasilan tisu payudara terlalu banyak, atau testosteron overworks kelenjar prostat. Dalam kedua kes, pertumbuhan sel-sel yang pesat membawa kepada tumor.

Apa yang tidak bir mempunyai kaitan dengan mana-mana ini? Jika anda tahu apa-apa mengenai bir, anda tahu bahawa salah satu bahan-bahan yang paling penting adalah hop – bahawa comel sedikit hijau pinecone-esque benih thingy yang membuat bir rasa oh sungguh sedap. Juga ternyata bahawa terdapat bahan kimia yang berlaku di hop yang dipanggil xanthohumol. Selepas melakukan sekumpulan keseluruhan ujian ke atas bahan kimia itu dalam tikus dan manusia, saintis Jerman telah dapat menyimpulkan bahawa xanthohumol menghalang kesan kedua-dua testosteron dan estrogen, bermakna apa-apa masalah yang disebabkan oleh tahap hormon tidak normal berpotensi dapat dielakkan. Kimia seluruh belakangnya super membingungkan, tetapi setakat yang saya boleh beritahu xanthohumol dengan melampirkan dirinya kepada hormon dan bertindak seperti beberapa jenis butang bisu, menghalang hormon dari berkomunikasi dengan sel-sel, sekali gus mengelakkan masalah jenis aktiviti hiperaktif sel yang boleh menyebabkan kanser.

Maklumat yang datang dari pengajian ini setakat ini sangat menarik, tetapi saintis-saintis lebih di bahagian Epigenomics dan faktor-faktor risiko kanser di Heildelberg, Jerman masih keras kerja cuba untuk memikirkan sama ada atau tidak bahawa bir yang anda memegang sebenarnya boleh menyelamatkan hidup anda. Ia boleh menjadi beberapa ketika sehingga mereka mengetahui tertentu, tetapi saya sudah cukup yakin.

Jadi masa depan isteri atau teman wanita anda mengganggu anda untuk mempunyai bir itu sebelum tidur, beritahu dia anda hanya melakukannya untuk kekal sihat supaya anda boleh dengan dia lagi. Semasa anda berada di dalamnya, mendapatkan dia mempunyai satu juga. Kita tidak mahu kanser untuk mengambil bahagian badannya kegemaran anda.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *