Bir – bir manfaat kesihatan!

Bir – bir manfaat kesihatan!

Setiap tahun pengajian dijalankan pada kelebihan Kesihatan bir. Apabila peminum arak merah yang bercakap besar untuk masa yang singkat mengenai faedah-faedah pilihan mereka alkohol, kini nampaknya bahawa peminum bir akhirnya akan mendapat giliran dalam sinaran. Ia kini disahkan bahawa pengambilan alkohol yang berpatutan adalah baik untuk kesihatan jantung, tidak kira sama ada anda minum wine atau beer.

Berita besar adalah bahawa agak mengambil alkohol berguna hati. Peminum yang sederhana mengurangkan bahaya mereka daripada serangan jantung serta penyakit jantung, dinilai untuk orang-orang yang tidak minum sekali atau orang-orang yang serius peminum. Bagi jumlah yang setara alkohol, bir telah dua kali antioksidan wain putih, serta antioksidan mungkin mampu untuk diserap oleh badan yang lebih cepat daripada wain merah. Bir memegang mahupun lemak kolesterol.

Pengambilan alkohol yang sederhana dinyatakan kerana 2 minuman dalam sehari untuk lelaki serta satu minuman setiap hari untuk wanita. Peminum yang sederhana diturunkan mereka bahaya penyakit jantung tengah-tengah 30 dan 60 peratus bagi juga orang-orang yang telah mengambil kira risiko yang lebih tinggi pada serangan jantung, kencing manis atau penyakit jantung yang sebelumnya. Dalam kajian lain, orang-orang yang dibantu di bir membina tulang jisim. Ini dianggap perlu kerana kandungan silikon s bir. Bir mengandungi jumlah besar antioksidan yang menghalang kerosakan sel yang membawa kepada beberapa penyakit jantung dan kanser. Antioksidan yang muncul dari lompatan dan Malta yang digunakan dalam bir menggelegak. Antioksidan tambahan, dikenali sebagai polyphenols yang terdapat juga buah-buahan, sayur-sayuran, teh hijau dan hitam dan wain, di sana di beer juga.

Selain itu, pengambilan bir sederhana dihubungkan kepada peningkatan dalam ingatan serta keupayaan pemikiran. Adalah dijangkakan bahawa pembangunan ini boleh membantu mempertahankan orang-orang dari strok ischemic yang bertanggungjawab ke atas 80% daripada semua kes stoke. Didapati juga bahawa tahap sama minum sederhana dapat membantu untuk melindungi dari Penyakit Alzheimer s dan sebab-sebab lain dementia. Sementara banyak orang beriman selama bertahun-tahun bir yang telah membantu seperti wain yang banyak manfaat kesihatan, teori-teori yang sedang disahkan oleh fakta saintifik. Walau bagaimanapun manakala kelebihan ini terikat dengan munasabah pengambilan alkohol, mereka aren t letih untuk lebih digunakan. Yang menandakan bahawa minum dua kali ini tidak sebanyak dua kali sebagai denda untuk anda.

Bir mungkin mengandungi lebih daripada 95% air, masih ia diuretik. Kerana fakta bahawa bir termasuk alkohol, pada setiap masa akan diuretik. Manakala anda minum bir, anda mesti Elakkan minum banyak dan Jangan minum bir sebagai pengganti air. Bir boleh mendehidrasi tubuh agak cepat, itulah keburukan utama minum bir. Walaupun bir mempunyai beberapa kelebihan Kesihatan, mereka boleh dengan mudah boleh dihalang dengan minum banyak. Di sisi yang lebih selamat dan mengelakkan sakit kepala selain akibat kesihatan lain bir, anda mesti sentiasa minum dengan bijak, Jangan sekali-kali minum dalam kuantiti yang banyak dan sentiasa minum beberapa gelas air semasa anda akan minum bir.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *