Biografi Dr. Anthony Alsayed oleh Katie Macdonald, Toronto Copywriter

Biografi Dr. Anthony Alsayed oleh Katie Macdonald, Toronto Copywriter

Kembali di Lubnan, Anthony berusia 6 tahun berterusan sekolah dalam Bahasa Perancis. Akademik yang berbakat, pada usia 12 Anthony dibuat keputusan berhemat untuk melakukan sendiri kepada pembelajaran sepanjang hayat. Pendidikan adalah amat penting kepadanya dan pelajaran mengambil keutamaan ke atas segala-galanya. Walaupun dia masih muda, beliau adalah serius, ditentukan dan fokus.

Kerana Anthony Alsayed keras belajar sepanjang tahun sekolah menengah beliau, meneruskan peperangan di Lubnan. Bom boleh didengar dari dalam bilik darjah, senjata api meletup di sekelilingnya, dan Anthony dan keluarganya terpaksa sentiasa berpindah untuk mencari Keselamatan. Berfikir kembali, Anthony sedar bahawa ia adalah kehidupan yang menakutkan untuk memimpin. Tetapi menjadi walaupun pada masa-masa sukar ini, memandu beliau tidak pernah berkurangan.

Pada tahun 1990, Anthony telah menghadiri sekolah perubatan di Universiti Rusia di Moscow. Walaupun mencabar, Anthony mengingati ini sebagai salah satu yang paling baik di dalam hidupnya. Di sana, beliau bertemu dan berkahwin dengan isteri sekarang, menjadi seorang ayah, dan menerima Ijazah Kedoktoran perubatan dengan Kepujian.

Dengan isteri dan anak pertama, Dr. Anthony Alsayed berpindah ke Montreal, Quebec, Kanada pada tahun 1997. Beliau bersedia untuk peperiksaan perubatan beliau Kanada dan digunakan untuk pelbagai Universiti untuk melanjutkan pelajaran, Anthony tidak mempunyai pilihan tetapi untuk menerima kerja-kerja yang mengotorkan tangan yang telah laborious, mencabar dari segi fizikal, dan tidak juga auns cabaran akademik. Anthony di beberapa tahun pertama di Kanada diuji kedalaman kekuatan mental, fizikal dan emosi. Akhirnya diterima ke Universiti, beliau telah menghadiri beberapa sepanjang Quebec tetapi sebaik sahaja dia menolak untuk perubatan residensi, memutuskan untuk berpindah lagi ke City of Toronto.

Toronto mewakili satu cabaran baru bagi Anthony sebagai beliau berjuang untuk membuat hidup di bandar yang Bahasa beliau terpaksa lupa pada usia enam tahun. Tanpa apa-apa bantuan yang rasmi, Anthony individu belajar Bahasa Inggeris dari kamus dan buku-buku. Pada tahun 2002, segala-galanya mula mengambil bentuk. Anthony lulus peperiksaan perubatan Bahasa Inggeris beliau baru dengan mendapat jawatan mengajar dalam bidang perubatan di sebuah kolej swasta institusi di Toronto. Beliau membangunkan program-program baru, dipertingkatkan kurikulum sekolah dan mengajar pelajar-pelajar selama beberapa tahun.

Pada tahun 2005, Anthony memulakan Ijazah Kedoktoran jawatan dalam bidang perubatan dalaman di Universiti Rusia. Tempoh lima tahun yang lalu, Dr. Anthony Alsayed telah diterbitkan untuk pelbagai artikel dalam Surat khabar Amerika Utara dan majalah.

Pada tahun 2008, Anthony Alsayed diasaskan syarikatnya sendiri dengan nama MegaMed penyelidikan klinikal di Kanada dan Amerika Syarikat.

Hari ini, MegaMed adalah firma penyelidikan yang diiktiraf di peringkat global. Dengan Syarikat perniagaan yang unik dan sangat khusus kaedah penyelidikan dicipta oleh Dr. Anthony Alsayed sendiri, MegaMed sekarang bersedia untuk mengembangkan secara kecilan di seluruh dunia.

Perjuangan, menang, kesusahan dan kejayaan yang besar, Dr. Anthony Alsayed telah tiba pada kehidupan yang didudukinya hari. Beliau dianggap bahagian yang paling mencabar untuk mencapai sebarang matlamat atau tiba kejayaan kami sentiasa bermimpi, kemudian berkeupayaan untuk mengekalkan pencapaian tersebut, untuk menghargai, menikmati, dan terus meningkat, sehingga akhirnya ia berubah menjadi lagi satu lagi pencapaian kita boleh banggakan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *