Bioflavinoids sebagai antioksidan daripada makanan mentah

Bioflavinoids sebagai antioksidan daripada makanan mentah

Ramai berminat dengan antioksidan hari ini, dan mungkin juga akan membeli bekalan harian dalam bentuk pil. Walaupun ini adalah bagus supaya dapat berbuat demikian, ia adalah kepercayaan yang dipegang secara meluas yang cara yang terbaik untuk mengambil nutrien di dalam makanan itu sendiri. Dalam dunia hari ini Walau bagaimanapun, ia adalah mudah untuk kehilangan unsur-unsur tertentu yang begitu bermanfaat kepada kami, terutamanya pada masa-masa tertentu tahun. Setakat sebagai keinginan sesetengah makanan berkenaan, apabila ia datang kepada buah-buahan segar dan sayur-sayuran, saya rasa badan kita telah dibuat kepada mereka apa yang mereka benar-benar memerlukan. Jadi, apabila anda mengidam buah ceri, atau Strawberi atau blueberry seperti yang saya lakukan, itulah kata-kata badan anda: saya perlukan antioksidan tersebut! Hari saya ingin membincangkan manfaat antioksidan yang sangat kuat anda mungkin keinginan yang kita panggil bioflavinoids atau bioflavonoids, di mana anda boleh mendapatkan bioflavinoids, dan penggunaan terapi ini antioksidan yang kuat.

Bukan sahaja akan bioflavinoids antioksidan, mereka juga mendapat manfaat, darah, dan sel-sel darah merah, kulit, gusi, ligamen dan tulang-tulang, gigi dan kekuatan dinding kapilari anda. Sekarang, apabila kita memikirkan kapilari, kebanyakan daripada kita menyimpulkan bahawa ia membantu dengan vena varikos, buasir dan mungkin darah tinggi; sementara bioflavinoids membantu dengan semua penyakit ini, menguatkan kapilari yang juga membantu untuk menghalang kehilangan penglihatan. Kesihatan kapilari di belakang mata menyumbang kepada visi yang baik, atau visi miskin. Bioflavinoids suapan kapilari tersebut secara langsung.

Manfaat bioflavinoids yang mempunyai darah dijangka tidak boleh dipandang ringan, sama ada. Tiada dipanggil ubat-ubatan yang dicipta untuk melawan tekanan darah tinggi, yang berleluasa di negara kita. Membersihkan darah, bioflavinoids pergi jauh dalam membantu mengurangkan tekanan darah tinggi. Ia telah dikatakan bahawa jika darah tidak bersih, anda tidak boleh jatuh sakit. Jika anda boleh tinggal Diet tulen (makanan mentah) selama 90 hari, Semua sel-sel darah anda akan digantikan, menurut Dr. Paul Bragg. Sel-sel akan digantikan juga, tetapi kesihatan sel-sel adalah faktor. Badan kita dijadikan untuk sembuh cepat, diberikan diet yang betul. Saya fikir ia adalah menarik bahawa sel-sel darah yang pertama untuk digantikan.

Ia juga dikatakan, “anda adalah lama sebagai arteri anda”. Dengan kesan yang bioflavinoids mempunyai arteri kami, peningkatan dalam bioflavinoids akan hanya pergi jauh dalam memelihara kesejahteraan dalaman kami, tetapi kulit kita juga dimanfaatkan oleh bioflavinoids ini, sebagai antioksidan aspek bioflavinoids membantu untuk mencegah kedutan dan kendur.

Bioflavinoids boleh didapati dengan banyaknya di alam semula jadi: pulpa dan kulit buah-buahan yang banyak, termasuk aprikot beri, brokoli, gandum, buah ceri, limau gedang, anggur, lemons, oren, betik, lada, mempelam, prun, meningkat pinggul, melukakan hati stinging teh, tomato. Apa cara yang lazat untuk mendapatkan antioksidan dan bioflavinoids! Saya saya diingatkan Hippocrates berkata: “biarkan makanan menjadi ubat anda dan ubat anda menjadi makanan”. Saya tidak bersetuju. Saya tidak pernah berhenti kagum pada iklan syarikat-syarikat ubat pada ubat-ubatan tertentu, yang mempunyai senarai kesan sampingan sekian lama bahawa saya akan pastikan untuk tidak bertanya kepada doktor mengenai ubat itu! Walaupun semua orang harus membuat keputusan kesihatan mereka sendiri, saya lebih suka akan meningkat saya pengambilan bioflavinoids daripada makanan mentah, hanya kerana mereka adalah cara yang lazat untuk kesihatan yang baik. Satu lagi Nota di sini: Terdapat tiada sumber haiwan nutrien penting ini.

Walaupun bioflavinoids mempunyai tiada kesan sampingan, Syukurlah, seperti ubat-ubatan doktor, saya akan memberitahu anda ini, um, cerita yang menarik. Semasa saya mengandung yang keempat saya dimakan banyak air lemon. Saya suka kira-kira setengah lemon dengan sedikit madu. Saya minum 2 atau 3 gelas setiap hari ini, mungkin lebih banyak. Saya hanya suka. Juga, apabila saya pergi ke memberi kelahiran (saya sebenarnya tinggal rumah), saya mendapat satu sentimeter setiap jam sehingga ia adalah masa untuk menolak. Satu masalah yang kecil: perairan dalam beg tidak pecah. Bidan saya berkata ia adalah sangat tebal. Walaupun kita boleh telah menunggu, kami mengambil keputusan untuk memecahkan terbuka, kerana kita tidak berasa sangat pesakit pada masa itu… dan keluar datang Jordan 10 minit kemudian. Anak ketiga saya juga hampir dilahirkan dalam beg beliau! Jadi, Waspada… wanita hamil yang sihat, bahawa beg anda boleh bagus ‘n tebal. Tetapi, ia boleh menjadi lebih buruk untuk mempunyai beg yang nipis yang terlalu awal!! Bagaimanapun, anda akan mendapat beberapa cerita untuk diceritakan apabila anda punya sembilan anak, betul?

Setakat mana aplikasi yang terapeutik, bioflavinoids telah digunakan untuk membantu dengan alahan, asma, pendarahan gusi, kapilari yang pecah, bursitis, selsema, kemurungan, pening (disebabkan oleh telinga batin), ekzema, selsema, buasir, darah tinggi, keguguran, demam rheumatic dan vena varikos.

Sebagai kesimpulan, saya percaya bioflavinoids akan menjadi sebahagian penting dalam pemakanan manusia. Saya telah membaca jika tidak, tetapi saya tidak bersetuju dengan kenyataan tersebut, kerana terdapat banyak kajian yang dilakukan menunjukkan manfaat yang kita boleh mendapat dari antioksidan yang kuat ini. Jadi, jangan hanya makan sayur-sayuran anda, Makan buah-buahan anda dan menikmati kesihatan yang baik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *