Biofeedback: Mendengar isyarat badan

Biofeedback: Mendengar isyarat badan

Biofeedback adalah program yang menyediakan pengguna dengan maklumat tertentu tentang proses-proses fisiologi yang mereka, seperti otak, buah pinggang, hati, usus, hati, perut, tulang belakang, keadaan kulit, dan persepsi kesakitan. Ia juga adalah satu teknik latihan yang di mana orang akan diajar bagaimana untuk meningkatkan kesihatan dan prestasi mereka dengan menggunakan isyarat daripada badan-badan mereka sendiri. Biofeedback berkhidmat sebagai suatu cara untuk mendapatkan kawalan proses-proses badan untuk menghidupkan semula tekanan, mengurangkan kesakitan dan mencipta pola-pola hidup yang lebih sihat.

Stres adalah suatu keadaan seseorang mengalami keperitan yang mental atau emosi. Ia bertindak sebagai tindak balas badan terhadap kebimbangan atau ketegangan, seperti tiba-tiba berhenti di trafik, keraguan diri atau tarikh akhir belum selesai di tempat kerja. Gejala-gejala yang biasa tekanan termasuk peningkatan kadar jantung, ketegangan otot, pernafasan cetek, berpeluh atau minda perlumbaan yang. Dalam kebanyakan kes, orang-orang yang mengalami manfaat dari biofeedback adalah mereka yang mempunyai syarat-syarat yang sama ada disebabkan oleh atau semakin teruk akibat daripada tahap tekanan yang berterusan.

Biofeedback membolehkan pengguna untuk menjadi proaktif dalam mencapai dan mengekalkan gaya hidup yang sihat kerana biofeedback dapat melatih semula otot-otot, yang menyebabkan pengurangan tekanan dan kesakitan. Mesin biofeedback berkhidmat sebagai suatu cara untuk mendengar isyarat badan. Bebas yang invasif dan biofeedback yang benar-benar menyakitkan, elektronik program sering peranti pemprosesan data berkomputer digunakan yang menghubungkan orang sensor dan pemproses yang berkomputer yang menghasilkan keputusan ujian biofeedback.

Biofeedback pelanggan selalunya akan membawa keputusan imbasan mereka ke doktor untuk semakan. Biofeedback elektronik membolehkan pakar perubatan untuk cepat:

Model pesakit dalaman organ berfungsi status
Mengesahkan keberkesanan rawatan
Mengkaji aktiviti sel
Menilai keadaan peredaran mikro
Biokimia penganggar mendapatkan
Menimbangkan pelbagai parameter fisiologi

Sistem biofeedback berusaha meletakkan klien kembali dalam kawalan kesihatan mereka.

Terdapat pelbagai fungsi biologi yang biasanya diukur oleh ujian biofeedback. Ini termasuk, kulit suhu, kadar jantung, berpeluh aktiviti kelenjar dan aktiviti itu ilham. Menggunakan sebuah mesin elektronik biofeedback, orang itu dapat mengenal pasti fungsi badan batin mereka dengan lebih tepat dan ketepatan daripada mereka jika boleh mencapai.

Semasa tidak mendiagnosis atau merawat keadaan perubatan, imbasan elektronik biofeedback boleh menguji apa ubat-ubatan atau makanan tambahan yang akan bekerja untuk individu. Keputusan biofeedback biasanya dihasilkan dengan serta-merta; ini adalah satu kelebihan utama imbasan elektronik biofeedback memiliki darah kerja ujian yang dilakukan untuk mengesan penyakit-penyakit dalam badan. Badan boleh cannibalize itu sendiri dan ia mungkin mengambil masa minggu yang banyak untuk penyakit yang dapat dikesan dalam darah.

Biofeedback peranti boleh menjadi sesuatu yang mudah sebagai skala termometer atau berat badan, atau lebih kompleks seperti alat-alat elektronik biofeedback yang termasuk dalam Electro ruang-antara imbasan (“EIS” System) atau sistem L.I.F.E., yang membantu mengenal pasti menekankan badan di peringkat electro magnetik. Kedua-dua peranti adalah dua sistem biofeedback yang paling maju di pasaran. Terdapat kemudahan biofeedback yang terletak di seluruh negara yang menawarkan pelbagai jenis ujian biofeedback. Di samping itu, The L.I.F.E. dan sistem EIS adalah mudah alih, jadi beberapa kemudahan akan menawarkan ujian lokasi juga. Biofeedback adalah cara sempurna untuk mendengar isyarat badan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *