Bingo dan azimat Tuah

Bingo dan azimat Tuah

Populariti permainan bingo semakin semakin sejak sejarahnya yang terawal. Berjuta-juta pound dan dolar akan dibuat setiap tahun di bandar-bandar di seluruh Amerika Syarikat dan Eropah / Britain yang mempunyai Dewan bingo. Dan kebelakangan ini, bingo dalam talian di Internet oleh ribut. Beribu-ribu – berjuta-juta malah boleh dimenangi dengan setiap klik dan terdapat pelbagai keseronokan bingo Laman yang anda pilih.

Bingo, seperti semua aktiviti berkaitan perjudian, kemungkinan permainan rakyat. Ia berdiri dengan alasan bahawa ramai orang-orang yang Main bingo sentiasa percaya agak bersemangat nasib, dan sejak hari-hari terawal bingo, pemain telah datang ke bergantung daripada azimat bertuah yang mereka harap akan membawa tuah mungkin terbaik mereka ketika bermain.

Hakikat bahawa orang menggunakan azimat bertuah mungkin kelihatan bodoh untuk beberapa, tetapi kerana pemain sering gigih terlibat dalam pengalaman seluruh bingo, ramai di antara mereka sangat tidak bersetuju. Terdapat banyak laman web yang dibangunkan untuk membantu pemain bingo dengan permainan mereka. Dengan cara yang sama sebagai penjudi tamparan pada dadu tersebut, jadi pemain bingo memegang azimat bertuah mereka. Ramai pemain mendakwa bahawa mereka tidak pernah menang kecuali mereka mempunyai azimat bertuah mereka dengan mereka atau melalui mereka sedikit peribadi bingo ‘ritual’.

Menurut penyelidikan yang dijalankan ke atas beberapa tahun yang lalu, hampir separuh pemain-pemain bingo tetap mempunyai beberapa jenis khas atau bertuah pesona, simbol atau upacara yang mereka menggabungkan ke dalam setiap permainan bingo. Ini dikenakan bagi bingo di dan luar talian. Sebahagian daripada ritual ini adalah sangat mudah seperti memastikan mereka duduk di kerusi yang sama setiap malam. Satu lagi upacara yang biasa menggunakan dauber yang sama pada setiap permainan bingo. Sesetengah pemain mempunyai warna kegemaran yang mereka percaya membawa mereka nasib seperti biru atau merah.

Kemungkinannya adalah, jika anda bermain atau bingo luar talian antara Kumpulan orang yang besar, anda dapati beberapa pakaian yang menarik yang sedang dipakai. Ramai orang memakai pakaian ‘bertuah’ yang berbeza untuk Dewan bingo untuk berjaya. Ada pakai bobbles, trinkets atau jalur.

Lain kali, anda akan melihat satu atau dua pemain bingo yang dikelilingi boneka. Ini adalah azimat bertuah mereka. Ramai pemain bingo telah bingo azimat bertuah akan memberitahu anda bahawa beruang membawa nasib. Lagi, yang bernasib baik anda akan apabila ia datang untuk menang, mereka menyatakan.

Sama ada azimat bingo bekerja atau tidak, mereka menambah pengalaman, memberikan pemain lain sesuatu untuk membincangkan dan membandingkan antara satu sama lain, dan jika mereka tidak akan merosakkan orang lain, maka mengapa tidak menikmati keseronokan dan warna yang mereka bawa kepada bingo!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *