Bina badan Diet tip-tip untuk semua

Bina badan Diet tip-tip untuk semua

Bagi ramai orang bina badan amat sinonim dengan pelan diet ketat dan direka khas. Walaupun senaman dan kardiovaskular mempunyai peranan yang besar untuk bermain tetapi badan diet meningkatkan dan memudahkan segera pembinaan otot besar-besaran. Badan otot yang teguh yang sesuai adalah satu dengan tisu-tisu otot yang mencukupi dan tiada kesan flab. Sekarang ini adalah fakta umum bahawa otot memerlukan lebih kalori kerana mereka lebih aktif. Oleh itu, anda perlu mengambil makanan nutrisi yang mencukupi supaya keperluan vitamin, protein dan karbohidrat setakat beberapa dipenuhi dengan betul.

Sebahagian daripada anda mungkin akan berfikir potongan pendek pemakanan yang termasuk bar protein tiruan atau pil steroid untuk pembinaan otot. Tetapi mereka sering mengenakan kesan yang buruk pada kesihatan anda dan masalah-masalah yang mengalami dalam jangka panjang. Ini adalah lebih baik untuk mengambil bantuan dari pelan diet semulajadi khas keturunan mencatatkan untuk anda mengekalkan tabiat makanan dan keperluan anda dalam minda. Carta diet anda sepatutnya mengandungi banyak protein makanan seperti susu dan telur putih. Tetapi Jauhkan diri anda daripada makanan tinggi kalori, lemak tepu dan daging merah.

Rancangan makanan perlu mencadangkan menu yang ringkas dan sihat beberapa kali sehari. Makan dengan jumlah yang banyak pada satu-satu masa tidak akan membantu anda. Ini adalah kerana makanan kecil dan berulang-ulang meningkatkan metabolisme kuasa sistem penghadaman dan tidak banyak kalori yang terkumpul di dalam mana-mana bahagian badan anda. Selepas setiap 4 jam apabila badan anda mencapai keadaan catabolic, anda akan mengambil makanan. Bantuan ini adalah keuntungan kerugian dan otot lemak. Purata bilangan Menu hendaklah dalam lingkungan 4 hingga 6.

Juzuk makanan adalah sangat penting apabila ia adalah semua tentang bina badan. Nisbah protein, karbohidrat dan lemak hendaklah optimum di dalam menu. Jumlah yang ideal ialah 40% protein dan karbohidrat dan hanya 20% daripada lemak. Jika makanan anda kekurangan di mana-mana satu daripada mereka, anda akan menghadapi masalah yang berbeza untuk itu. Kekurangan karbohidrat membawa kepada mengurangkan tahap tenaga dan kekurangan protein menyebabkan pemendapan lemak yang berlebihan dengan otot-otot yang kurang.

Jika anda ingin mendapatkan otot dengan cara yang lebih bijak dan cepat maka terdapat sebahagian kecil rahsia untuk anda. Anda perlu ikut tinggi-kalori-diet selama 5 hari dalam seminggu dan ikut rendah-kalori-diet untuk berehat dua hari. Kalori yang lebih tinggi bermakna sekurang-kurangnya 2500 dan 1500 kalori untuk wanita. Tetapi pengambilan kalori yang harus juga bergantung pada jenis latihan fizikal yang anda lakukan. Jika anda menjalani gaya hidup aktif maka penggunaan kalori yang lebih tinggi tidak akan membuat perbezaan.

Sesetengah pembina badan membuat kesilapan besar dengan sepenuhnya menghapuskan karbohidrat-daripada diet mereka. Ini boleh menimbulkan banyak masalah lain seperti kehilangan tenaga, keletihan dan lain-lain yang tidak dikehendaki pada semua. Jadi pastikan anda mempunyai lemak dan karbohidrat yang kedua-duanya dalam diet Carta supaya diet bangunan badan yang menyediakan penyelesaian kesihatan yang sempurna di samping menjana jisim otot.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *