Bikram Yoga dan yang menimbulkan

Bikram Yoga dan yang menimbulkan

Manfaat daripada yoga boleh dinafikan dan Mujurlah, mana-mana individu yang akan tidak terlalu sebelumnya dan juga belum matang untuk menuai keuntungan dalam yoga. Yoga adalah direka bentuk untuk segala-galanya serta reproduksi, kanser Ginekologi, mental, dan lain-lain hasil yoga adalah dalam timbunan. Bikram yoga adalah sejenis sangat matang yoga menjadi disesuaikan dengan bilangan individu bagi kesan. Ia perlu disebut yang manakala Bikram yoga adalah bentuk unik yoga tetapi ia tidak akan pernah menjadi kawasan luar itu. Ia s sangat banyak unsur yoga lagi terdiri daripada menimbulkan Khas 26.

Khusus yang dianjurkan menimbulkan 26 yang dikaitkan dengan Bikram yoga boleh dimainkan dalam Fahrenheit seratus satu Julat suhu hangat. Postur tertentu dan asanas dalam Bikram yoga boleh diarahkan pada ganjaran terpilih untuk orang. Sesi Bikram yoga itu berlangsung detik-detik 90 dan menawarkan untuk memberikan manfaat kesihatan yang baik. Menimbulkan yoga Bikram 26 hanya dimiliki oleh pemilik, Bikram Choudhury. Seksyen orang tertentu, dakwaan yoga Bikram untuk membekalkan kesihatan yang manfaat dan terutamanya cukup popular di antara orang-orang. Bikram 26 yang menimbulkan yoga boleh dipelajari dari buku-buku, web dan kursus. Manakala senaman ini biasanya tidak sangat mudah untuk mendidik diri anda pada tetapi boleh diperolehi mempunyai ketepatan apabila biasa bersenam.

26 Bikram Yoga terdiri daripada: Ardha-Chandrasana dan Pada-Hastasana (Bahagian bulan Pose dan perintah untuk jari kaki) rentetan Pranayama (Ranking hebat pernafasan menimbulkan), Utkatasana (menimbulkan janggal), Garurasana (Eagle menimbulkan), Dandayamana-Janushirasana (berdiri menuju ke lutut menimbulkan), Dandayamana-Dhanurasana (Ranking Bow mengangkat menimbulkan), Tuladandasana (Counterbalancing kakitangan menimbulkan), Dandayamana-Bibhaktapada-Paschimotthanasana (berkekalan Split kaki regangan menimbulkan), Trikanasana (Segitiga menimbulkan), Dandayamana-Bibhaktapada-Janushirasana (kedudukan sesebuah kaki menuju ke lutut menimbulkan), Tadasana (menimbulkan loji)Padangustasana (jari kaki berdiri menimbulkan) Savasana (sistem menimbulkan tidak bermaya), Pavanamuktasana (angin mengambil kira menimbulkan), Sit-up, Bhujangasana (menimbulkan Cobra), Salabhasana (Locust menimbulkan), Poorna-Salabhasana (Locust menimbulkan berpuas hati), Dhanurasana (Bow menimbulkan), Supta-Vajrasana (menimbulkan perniagaan berterusan), Ardha-Kurmasana (50% Kura-Kura menimbulkan), Ustrasana (Admirer menimbulkan), Sasangasana (Arnab menimbulkan), Janushirasana yang menggunakan Paschimotthanasana (Ketua untuk menimbulkan lutut), Ardha-Matsyendrasana (tulang belakang memulas menimbulkan) dan Khapalbhati (pukulan dalam menimbulkan stabil).

Kebanyakan menimbulkan yoga Bikram-26 patut dapat semasa berkembar 90 minit setiap hari. Bikram yoga adalah bangga untuk menawarkan faedah yang penting untuk kesihatan. Malah, ini yoga adalah oleh itu bermanfaat bagi orang-orang yang memang betul-betul dikatakan jika boleh beransur-ansur, seseorang individu boleh tidak pernah berakhir mempunyai apa-apa keadaan sepanjang jalan melalui hayatnya. Kesihatan luar biasa yang meneruskan manfaat melalui yoga kecergasan jenis ini adalah benar-benar mengalami manfaat kesihatan yang amat kepada individu. Senaman akan membantu anda benar-benar memahami seni Bikram yoga dan malah ia boleh mungkin begitu juga akan membantu anda pasti akan di Bikram yoga pendidik.

Walaupun zaman, Bikram yoga bertujuan untuk memberikan badan bersama-sama dengan menyelenggara baik. Kerana fakta Bikram yoga dilakukan dalam suhu Panas, akibatnya ia hanya seperti sering dikenali sebagai ‘panas yoga’. Kawalan diri itu untuk yoga yang berlaku menjadi sangat popular tanpa ruang dan terdapat beberapa kolej yang melakukan kerja dalam keadaan yang tertentu ini. Walau bagaimanapun, senaman yang menggunakan Bikram yoga menimbulkan akan tidak boleh ditujukan kepada semua orang. Orang-orang unfortunates yang menerima sogginess serta terdedah kepada walaupun strok haba atau dehidrasi tidak aspiran hebat sebagai Bikram Yoga. Wanita hamil mungkin tidak pasti aspiran layak sebagai Bikram Yoga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *