Bidang perubatan rayuan untuk bantuan

Bidang perubatan rayuan untuk bantuan

Terdapat beribu-ribu Amerika akan meminta supaya kerajaan mewujudkan program untuk perlindungan kesihatan yang akan menyediakan insurans kesihatan untuk setiap warganegara Amerika Syarikat, memenuhi keperluan mereka dan menyelamatkan negara berbilion-bilion dolar pada masa yang sama. Tahun lalu rancangan penjagaan kesihatan negara lain telah dicadangkan dan telah ditolak oleh Kongres selepas menjadi pusat perdebatan kontroversi antara mereka dalam profesion perubatan, syarikat insurans dan Syarikat-syarikat farmaseutikal, tetapi buat masa ini pakar-pakar perubatan banyak yang berada atas kapal dengan idea-idea pembaharuan penjagaan kesihatan.

Kumpulan ini pakar-pakar perubatan, Walau bagaimanapun, mengandaikan Kongres itu usaha-usaha semasa untuk mewujudkan pelan dadah preskripsi untuk warga emas dan orang Kurang Upaya akan hanya menyebabkan funneling lebih daripada wang kerajaan ke syarikat swasta dan tidak akan memberi manfaat pengguna. Doktor peguam bela sistem tunggal pembayar yang, pada asasnya bentuk lebih berkembang Medicare, yang telah menjadi program yang sangat berjaya bagi warga tua dan orang Kurang Upaya dan yang ditadbir oleh kerajaan.

Memanggil diri mereka satu rahmat penjimatan sebenar penjagaan kesihatan, organisasi penyelenggaraan Kesihatan, malah, mendapati diri mereka suka secara meluas dalam masyarakat kita, sambil menambah berbilion-bilion dolar kepada kos Medicare. Sistem penjagaan kesihatan kami memerlukan banyak bantuan – rantaian hospital yang dimiliki oleh pelabur-pelabur dan mendakwa untuk menjadi lebih cekap daripada model-model hospital lain, pengikut tengah-tengah skandal. Pakar-pakar perubatan telah berkata bahawa dadah dan firma-firma farmaseutikal yang diperolehi dalam hasil kebanyakan dahulu dan menikmati cukai terendah semua industri menjual ubat-ubatan mereka pada harga yang terlalu tinggi bagi orang-orang yang memerlukan mereka lebih daripada orang lain. Cadangan pakar-pakar perubatan telah diterbitkan untuk diterbitkan dalam Journal Of the Persatuan Perubatan Amerika.

Sekumpulan doktor yang mengajak untuk pelan Kesihatan Kebangsaan anjuran sebelumnya editor penerbitan perubatan Amerika yang terkemuka dan dua pembedah am. Pensyarah sekolah perubatan Harvard menyatakan bahawa cara semasa menyediakan penjagaan kesihatan di negara ini tidak dapat diteruskan tanpa imploding. Pilihan tunggal pembayar tidak alternatif optimum; Ia adalah satu-satunya cara yang perkara-perkara yang boleh.

Dan lagi menurut kenyataan rasmi mereka, Persatuan Perubatan Amerika berdiri menentang agenda penjagaan kesihatan yang tunggal pembayar, Presiden menegaskan. Beliau menyatakan bahawa melaksanakan rancangan pembayar yang tunggal di Amerika Syarikat yang akan lebih membuat untuk masalah-masalah yang kini melanda sistem semasa di tempat di Amerika Syarikat Antara isu-isu yang beliau menimbulkan dengan sistem yang dicadangkan termasuklah berpotensi lama tunggu masa untuk Perkhidmatan, pelaksanaan yang lebih perlahan dan penggunaan teknologi baru dan penyenggaraan kemudahan, besar-besaran jumlah overhed yang dicipta oleh sebuah birokrasi Pusat kembung, dan walaupun pengurangan di dalam amount berkata, pesakit dan doktor mempunyai pilihan penjagaan kesihatan mereka sendiri.

Terdapat juga tentangan di American Persatuan Kesihatan pelan, yang berlaku kepada industri penjagaan kesihatan diuruskan lengan melobi, kerana ia akan memansuhkan organisasi penyelenggaraan kesihatan serta untuk hospital-hospital keuntungan. Persatuan Perubatan Amerika mendakwa bahawa kurang daripada satu peratus dalam beribu-ribu doktor di Amerika Syarikat dalam akaun untuk doktor-doktor yang untuk melihat cadangan ini meletakkan berkuat kuasa. Walau bagaimanapun, seorang doktor telah berkata bahawa bilangan doktor ini adalah lebih besar daripada ia digunakan untuk menjadi, kebanyakan mereka sekali terhadap program-program kesihatan kerajaan tetapi kini menyokong cadangan insurans kesihatan kebangsaan bagi semua rakyat Amerika.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *