Bichon Frise: Gigi dan rawatan Mata

Bichon Frise: Gigi dan rawatan Mata

Orang dan anjing mempunyai lebih biasa daripada satu mungkin berfikir pada asalnya. Untuk menjaga gusi dan gigi yang sihat dan mencegah penyakit periodontal, Bichon Frise memerlukan rutin penjagaan gigi, seperti yang dilakukan. Penjagaan gigi yang bermula apabila anda Frise Bichon muda boleh membantu mencegah gingivitis, pembentukan plak dan tartar pada gigi anjing anda. Terbiar, gingivitis boleh membawa kepada isu-isu kesihatan yang lebih serius. Menyemak Frise Bichon anda untuk tartar pada usia yang muda boleh membantu mengelakkan banyak isu Pergigian yang lebih serius daripada berlaku.
Ianya cukup mudah untuk memeriksa Frise Bichon anda untuk tanda-tanda risiko gigi rosak. Hanya mengangkat bibir Nya dan melihat ke dalam mulutnya, memberi perhatian Khas kepada gigi dan gusi. Apabila gigi mempunyai perubahan-warna coklat kemerahan yang berhampiran gusi, ia adalah petunjuk plak. Dalam tempoh masa, tartar mula membina dan gusi anda Bichon Frise mula bertukar merah dan radang, dan bukannya biasa warna pink mereka sihat. Jangkitan, kerosakan tulang nafas, gingivitis, kehilangan atau gigi atau rahang buruk boleh mengakibatkan apabila tiada penjagaan pergigian diberikan kepada anjing anda. Bersama-sama dengan yang tidak selesa dan menyakitkan, ia adalah sangat tidak sihat bagi anda Frise Bichon untuk terlepas keluar pada penjagaan gigi.
Kaedah utama untuk mengelakkan atau melambatkan masalah gigi adalah memberus gigi anda Bichon Frise selalu. Bermula rutin ini pada usia awal dengan anjing anda akan meningkatkan kemudahan proses apabila dia mendapat lebih tua. Untuk mendapatkan anjing digunakan untuk mempunyai gigi beliau menolak, mulakan dengan perlahan-lahan menggosok jari-jari anda Bichon Frise gusi dan gigi Penyambut, menggunakan sedikit ubat gigi anjing. Syarikat kesayangan telah mendapat Frise Bichon anda untuk menikmati ubat gigi untuk feat mudah – ada banyak perisa di pasaran, termasuk coklat, ayam, kambing dan lain-lain. Anjing gembira adalah lebih cenderung untuk bekerjasama apabila mempunyai gigi mereka menolak. Sekali anjing digunakan untuk jari, graduan untuk kecil bulat, kanak-kanak yang lembut atau berus gigi anjing. Bermula dengan gigi Penyambut sahaja; sebagai haiwan kesayangan anda menjadi lebih selesa, bekerja cara anda kembali sehingga anda berus semua gigi Nya. Hanya sebagai manusia, ia adalah penting untuk berus gigi anjing anda untuk naik dan turun usul. Pasaran haiwan peliharaan mempunyai pelbagai jenis chews pergigian untuk membantu menghalang pengumpulan kalkulus dan plak pada gigi anda Bichon Frise.
Pemeriksaan gigi tahunan adalah penting untuk anda Frise Bichon. Jika anda mengesyaki masalah, anda harus berunding dengan doktor haiwan anda segera. Pembersihan yang mungkin untuk anjing anda. Ini adalah hanya satu prosedur yang tidak menyakitkan dilakukan oleh doktor haiwan manakala haiwan kesayangan anda di bawah bius am atau semasa ubat pelali.
Penjagaan mata adalah sama pentingnya penjagaan gigi apabila berurusan dengan anda Frise Bichon. Satu masalah yang biasa adalah usang mengotorkan. Tanda coklat kemerahan ini muncul sekitar mata haiwan kesayangan anda dan boleh menjadi sangat menarik. Jika mengotorkan berlebihan, doktor haiwan anda perlu dirujuk. Walaupun sejumlah kecil mengotorkan adalah perkara biasa, mengotorkan berlebihan mungkin menandakan saluran-saluran lusuh disekat, alahan atau masalah gigi. Berkuatkuasa-masalah atau merawat mereka adalah penting untuk kesihatan anda Bichon Frise. Selanjutnya, rutin pembersihan mata anjing anda dengan kain lembap yang hangat sebagai sebahagian daripada dandanan rutin harian akan membantu mengurangkan mengotorkan. Keluarkan gunk apa-apa dari sudut-sudut mata anjing anda dan menyimpan rambut yang dipotong dari matanya. Mengekalkan perengsa ini di bay boleh mengelakkan masalah mata yang lebih serius. Bahagian melahirkan kedai haiwan kesayangan anda tempatan dijangka akan memberikan beberapa produk untuk membantu anda mengurangkan atau menghapuskan kotoran mata. Cuba menggunakan salah satu daripada produk-produk atau Campurkan sedikit asid Borik dengan air suam sehingga anda menemui penyelesaian yang bekerja untuk anda dan anda Frise Bichon.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *