Bibir kesihatan: Merawat bibir yang Chapped dan kudis sejuk

Bibir kesihatan: Merawat bibir yang Chapped dan kudis sejuk

Beberapa wanita mengabaikan keperluan penjagaan bibir mereka. Malah, 64 peratus wanita menggunakan bibir balsem untuk melindungi atau mengelakkan bibir yang chapped, yang merupakan benar-benar hanya dehidrasi bibir.

Kebanyakan wanita tahu berapa banyak Gincu yang lebih baik kelihatan apabila digunakan untuk bibir yang lembut, licin dan moisturized. Walau bagaimanapun, salah satu yang idealistik terbesar wanita cite merujuk pelembap bibir adalah keperluan berterusan untuk permohonan semula untuk memastikan mereka bibir yang lembap, mengikut kajian Johnson & Johnson.

Bibir yang chapped

Rule of thumb yang pertama ialah untuk mengelakkan bibir penghawa yang berasaskan lilin. Pakar mengesyorkan menggunakan penghawa bibir yang diperkaya dengan oatmeal semulajadi, satu bahan yang dikenali untuk melegakan dan melindungi kulit serta mengelakkan bibir Kering, chapped. Penggubalan juga perlu mempunyai SPF sekurang-kurangnya 15 untuk menghalang pancaran matahari. Sebagai peneraju industri penjagaan kulit telah bekerja dengan saintis untuk memasukkan kesemua elemen-elemen yang penting dalam satu inovatif Produk-pati kelembapan bibir dingin dengan SPF 15. Gabungan eksklusif penghawa semulajadi kulit, termasuk minyak jojoba dan mentega shea, meninggalkan bibir rasa moisturized dan sihat selepas menggunakan.

Bibir yang sakit

Dianggarkan bahawa 80 peratus daripada penduduk membawa virus sakit sejuk, dan satu pertiga daripada pesakit yang mengalami Wabak kudis sejuk, juga dikenali sebagai demam lepuh yang berulang.

Pelbagai faktor boleh menyumbang kepada ini keadaan virally berkaitan termasuk lebih pendedahan kepada cahaya UV, penyakit, demam, haid, tekanan fizikal atau emosi, keletihan dan makanan tertentu. Biasanya dijumpai di kawasan mulut atau bibir, sakit sejuk bermula dengan sensasi cucukan yang mana dan akhirnya bertukar menjadi satu telah menyakitkan.

Apabila mencari penawar untuk memerangi ketidakselesaan fizikal dan emosi yang disebabkan kudis sejuk, ia adalah penting untuk produk tuntutan-tuntutan hendaklah disokong dengan ujian saintifik. Disyorkan oleh pakar dermatologi penyelesaian, seperti di Aveeno lanjutan kelegaan sakit sejuk rawatan baru adalah satu formula yang terbukti secara klinikal yang berkesan merawat gejala-gejala sejuk-sakit. Rawatan bibir yang unik yang mengandungi propolis semulajadi (bahan dalam sarang tebuan) dan protectant kulit yang membantu melegakan dan berkesan merawat gejala-gejala sejuk-sakit. Ia mula bekerja pada kenalan dan boleh digunakan pada mana-mana peringkat satu wabak sejuk-sakit. Dalam kajian klinikal, 100 peratus peserta bersetuju bahawa ia adalah berkesan dalam memperbaiki keadaan mereka kudis sejuk dengan mengunci lembapan, memberikan kelegaan pantas.

Rahsia bibir cantik adalah untuk memastikan mereka lembap. Ini juga menghalang chapping dan retak.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *