Biarkan Yoga meremajakan kulit anda kembali ke pesona muda dan sihat

Biarkan Yoga meremajakan kulit anda kembali ke pesona muda dan sihat

Terutamanya jika semasa remaja, anda terpaksa berdepan dengan jerawat atau jerawat, liang-liang yang besar, gelap bulatan sekitar anda mata atau kulit kelihatan kusam. Tidak, anda adalah satu-satunya untuk pergi melalui bahawa “penderitaan”. Hakikatnya, terdapat pengiktirafan hakikat bahawa luar kelihatan nyata syarat-syarat batin. Kulit yang kusam, kuning-tinged mungkin presage kehadiran toksin di dalam hati anda; Beg undereye gelap boleh disebabkan oleh gangguan di dalam buah pinggang anda.

Yoga boleh menjadi tukang pasang yang anda telah lama bermimpi. Ia adalah suatu aktiviti yang bersepadu yang mengaku janji (yang ia telah lakukan sudah) kelebihan penyembuhan minda, tubuh dan roh. Ia adalah salah satu cara mengekalkan tubuh yang sihat, dan memperbaiki penampilan anda dan menyimpannya muda. Yoga adalah ditakrifkan sebagai “Kesatuan”, dan adalah berdasarkan kepercayaan yang meletakkan badan anda secara harmoni dengan semangat dan minda anda. Yang merujuk kepada anda totality, diri dalaman dan luaran.

Yoga mendapat mengalir darah anda

Yoga postur merangsang peredaran darah oxygenated muka anda oleh zeroing di atas organ-organ dalaman untuk pertumbuhan sel-sel dan pertumbuhan semula. Menghalang peredaran darah menyebabkan sel-sel anda mempunyai kurang oksigen dan nutrien yang teruk perlu, mengakibatkan anda pale dibasuh keluar kulit. Asanas terbalik, atau postur, letakkan otak anda di bawah paras jantung anda dan bekerja keajaiban dalam memperbaharui kulit anda letih, kusam kembali kepada cahaya menawan anak muda.

Yoga rasa keluar toksin badan anda

Sebum yang berlebihan, sel-sel kulit mati dan toksin boleh menyekat liang-liang kulit anda dan menyebabkan bakteria untuk peningkatan dalam jumlah yang besar! Keradangan adalah antara kesan langsung, membawa jerawat, liang-liang yang diperbesarkan dan kelemahan kulit seperti bintik hitam dan whiteheads dan discolorations.

Walaupun kebanyakan asanas dilakukan semasa duduk, ia tidak bermaksud untuk mengatakan bahawa yoga adalah yang terbaik bagi mereka yang sudah malas untuk bergerak. Satu bentuk yoga, “panas yoga” yang diamalkan di dalam Bilik yang dipanaskan, setinggi 40 darjah Celsius, bahawa kelenjar peluh anda adalah amat menggalakkan, seterusnya proses detoksifikasi.

Detox, bagaimana? Kulit manusia mampu mengubah toksin daripada minyak larut ke negeri larut air dan mengeluarkannya melalui liang-liang dan kelenjar peluh. Ergo, peluh adalah ejen detoxifying luar biasa, pembersihan kulit anda tidak diingini kotoran dan minyak.

Yoga menyediakan membantu melegakan tekanan

Tekanan adalah byword abad sebelumnya dan telah diiktiraf akan mengakibatkan gangguan kulit, antara kesan-kesan negatif yang lain. Peningkatan tahap tekanan menarik dengan tahap hormon androgen dan kortison, oleh itu motivasi pengeluaran sebum dan menggalakkan jerawat di kulit anda. Tekanan boleh memberikan anda tidur malam juga, yang kemudian “Hadiah” anda dengan mata kembung dan puffed-up dan haloes yang gelap di bawah mata anda.

Yoga mempunyai ciri-ciri unik menggabungkan meditasi, pernafasan yang berpandu dan stretches lembut. Prosedur ini menjalankan fikiran anda masuk dan menyelesaikan usus anda mempunyai ketenangan dan kebahagiaan sambil reinvigorating badan dan jiwa yang memberi keselesaan untuk otot tertekan anda. Muzik yang menenangkan menggabungkan dengan bunyi alam semula jadi dan instrumen untuk rawatan yang tenang untuk minda yang bermasalah, dan otak anda mengambil masa untuk mod yang tenang. Seperti dengan bentuk-bentuk latihan yang lain, yoga pelaksanaan Endorfin dan adrenalin, mereka bahan kimia yang memberi anda pandangan hati yang diperbaharui yang berlangsung sepanjang hari. Jadi anda dapat merasa baik, dan Selain itu, anda akan juga melihat baik!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *