BIA badan monitor lemak dan penurunan berat badan – Adakah mereka tepat?

BIA badan monitor lemak dan penurunan berat badan – Adakah mereka tepat?

Bagaimana banyak kali seminggu Adakah anda mendengar berita setiap malam kemas kini dengan maklumat bagaimana lemak America telah bertukar menjadi? Hampir 30% rakyat Amerika adalah lemak, iaitu, lebih daripada 30 paun lebih berat badan terbaik mereka, dan unjuran bahawa obesiti boleh top 40% penduduk dalam masa 10 tahun jika trend semasa berterusan. Malangnya sebilangan besar individu Jangan bimbang tentang berat badan mereka atau berapa banyak lemak yang telah mereka meletakkan pada tubuh badan mereka. Di sebelah flip, Terdapat banyak antara kita yang peduli dan komen ini adalah untuk anda – bagaimana anda mengira dan mengandungi lemak badan dan berat badan anda?

Pengukuran pertama adalah mudah – langkah skala dan violà anda mempunyai berat badan anda secara keseluruhan. Ia tidak mendapat apa-apa yang mudah daripada itu. Mengambil ukuran lemak seluruh badan anda, jelas itulah sedikit rumit. Bermula dengan anda mempunyai calipers (mempertimbangkan sepasang pliers), yang memerlukan mengukur lipatan kulit dari pelbagai bahagian badan. Anda terutamanya mengukur ketebalan kulit untuk menetapkan berapa banyak lemak yang terdapat dalam sedikit kulit. Kaedah ini adalah tepat, tetapi kekok, memerlukan orang lain untuk membantu dengan pengukuran sebenar. Mari kita hadapi, bukanlah sesuatu yang anda hanya bangun dan lakukan setiap pagi. Proses yang lain ialah hidrostatik ujian memerlukan khusus berharga tinggi radas untuk menilai seseorang Cucian masa lagi walaupun dalam air – luar biasa tepat. Sekali lagi, ia bukanlah sesuatu yang tetap manusia telah di hujung jari mereka. Standard emas untuk mengambil ukuran lemak badan adalah imbasan DEXA (scan badan penuh sinaran yang rendah) yang merupakan sangat tepat tetapi lagi peralatan khusus dan perbelanjaan berkaitan yang sangat tinggi bagi purata individu yang hanya mahu mendapatkan kawalan yang beliau hidup hari demi hari. Jangan forlorn untuk ada instrumen dalam pasaran hari ini yang pada dasarnya untuk harga skala bilik mandi, akan memberikan anda hasil yang membenarkan anda untuk mengikuti bukan sahaja berat badan anda, tetapi juga peratusan lemak badan anda.

Mereka akan dipanggil monitor lemak badan, juga dikenali sebagai analisis impedans bioelectrical meter -BIA bagi pendek. Meter yang datang dalam dua gaya; kelihatan seperti skala bilik mandi biasa, lain-lain alat tangan yang diadakan kira-kira saiz pinggan kecil dengan mengendalikan dua. Kedua-dua peranti mempunyai dua terminal logam. Apabila seseorang yang membuat hubungan dengan kedua-dua terminal, maka keizinan mesti dibuat sama ada oleh pemegang dengan tangan mereka memegang atau melangkah menyeronokkan yang berkaki ayam ke dalam skala, nadi elektrik harga (yang sememangnya tidak dapat dirasai), berjalan dari satu sisi peranti melalui badan untuk bertentangan dengan terminal. Monitor ini memerlukan persediaan amat mudah sekali – individu mesti merekodkan jantina, umur dan ketinggian beliau. Dengan maklumat ini, peranti mengira berat badan anda (jika anda menggunakan radas skala bilik mandi yang) dan peratusan lemak badan. Terdapat beberapa peralatan yang rumit yang juga akan menilai jumlah air dalam badan, nisbah jisim otot, dan peratusan lemak visceral (lemak sekeliling organ dalaman). Sesetengah Mesin juga mempunyai mod sukan untuk bagi mereka yang mempunyai lemak badan amat rendah. Teknikal seperti mesin ini mereka boleh dibeli untuk sebagai sederhana sebagai $30.00 bagi tangan dipegang (sesetengah mengatakan tidak sebagai tepat) untuk kira-kira $60.00 untuk satu bilik mandi skala jenis radas.

Bunyi hebat setakat tetapi sekarang adalah Kaveat. Ketepatan alat-alat BIA ini adalah benar-benar bergantung kepada pengguna. Sesetengah orang yang menggunakan mereka berkata, “Saya mendapat anggaran yang berbeza setiap kali saya melangkah pada skala.” Semua betul, yang mungkin tidak betul tetapi itu tidak menjadikan mereka imprecise mana-mana lebih mengatakan tolok gas saya membaca cara yang berbeza setiap kali saya masuk ke dalam kenderaan saya. Jika anda mahu untuk mendapatkan keputusan yang konsisten, anda perlu sentiasa menggunakan peranti. Sekarang di sini adalah beberapa idea-idea yang akan membantu:

* Setiap kali mengambil ukuran anda pada Tika yang sama setiap hari – jika pada semua mungkin 2-3 jam selepas
Makan.
* Penginapan terhidrat.
* Jangan pengukuran yang pertama pada waktu pagi apabila tubuh adalah pendek pada air.
* Membuat tertentu untuk membersihkan kaki atau tangan anda. Harus diingat dalam mesin sedang pengukuran yang oleh yang
isyarat elektrik dan kotor kaki atau tangan akan menghasilkan rintangan tambahan yang seterusnya menyebabkan
ketidaktepatan dalam hasil.
* Jauhkan diri anda daripada kopi atau coke, apa-apa dengan kafein dan alkohol sebelum pengukuran.
* Mengosongkan pundi kencing anda.
* Dalam memperoleh ada cara pengukuran yang berikutan bersenam (anda akan menjadi terlalu panas dan kulit anda terlalu
lembap).

Langkah-langkah ini akan menjamin bahawa anda pada setiap masa mendapatkan pengukuran yang paling tepat dan sebenar daripada monitor anda – ketepatan anda adalah benar-benar bergantung pada keupayaan anda akan berterusan.
Sekarang pada masa ini saya akan memberi nasihat saya berhubung kepada penguji ini – mengambil ukuran setiap individu dengan “sebutir garam.”Mengatakan apa yang tidak kamu katakan??” “Saya percaya masa yang lalu anda berkata bahawa BIA di berteknologi betul?” Baik, mereka akan ke titik dalam mesin sedang mengukur keadaan badan anda ketika itu dalam masa – gambar kewujudan anda. Bayangkanlah – badan anda bukanlah satu organisma yang tidak aktif. Jumlah air yang anda pegang dalam sistem anda, kuantiti makanan dan perkara-perkara lain yang menjejaskan ketepatan sedang tidak pernah tepat sama. Pengukuran akan benar-benar tepat untuk apa badan anda mempunyai lemak pada ketika tertentu, terutamanya jika anda mematuhi prosedur di atas, tetapi jarang ia pernah akan sama dari satu analisis lain – walaupun 3 atau 4 jam dari satu sama lain. Berikut adalah pelan permainan anda. Membina dokumen rekod bacaan anda dan daripada purata hasil setiap minggu. Matematik, purata apa-apa adalah sentiasa lebih tepat daripada satu-satu masa membaca. Kini mengkaji averages mingguan mereka dan menilai hasil dari minggu ke minggu. Anda kini akan mempunyai gambaran yang tepat peratusan lemak badan anda dan di mana anda sedang menuju dari semasa ke semasa.

Saya akan amat menyokong badan lemak monitor bagi sesiapa yang ingin menurunkan berat badan (berat lemak), yang berhasrat untuk menjadi pada bentuk atas, atau semata-mata berhasrat untuk mengekalkan gaya hidup sihat sudah. Mereka adalah harga rendah, mereka menyediakan satu titik permulaan bagi matlamat anda, dan mereka memberikan galakan yang baik untuk mengekalkan anda di mark. Tetapi tidak berbuat demikian, saya menegaskan tidak sibuk dengan bacaan. Hanya perlu diingat bahawa apa yang anda lihat selepas mengambil ukuran yang adalah yang segera dalam masa. Accurateness yang datang dari anda dan apa yang anda sedar di atas beberapa minggu dan bulan. Monitor lemak badan adalah pandai komputer, tetapi seperti mana-mana komputer, ia boleh semata-mata kembali kepada anda apa yang anda meletakkan ke dalamnya. Bersenam dan makan nourishingly – monitor adalah hanya alat untuk mencapai matlamat anda dalam hidup.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *