Bhramari Pranayama – alat yang terbaik untuk mengatasi kebimbangan

Bhramari Pranayama – alat yang terbaik untuk mengatasi kebimbangan

Di dunia ini abadi, ia adalah hampir sukar untuk mencapai kesihatan dan kebahagiaan sepenuhnya. Kebiasaannya kita menjumpai orang yang berbeza dengan wajah-wajah yang akan kalah dan tertekan. Ada sesuatu yang tidak kena dengan mereka. Jawapannya adalah jelas. Masalah dalam kehidupan seseorang. Semua orang mempunyai semangat atau semangat untuk hidup beliau bahagia yang mendapat semakin berkurangan apabila dia datang di seluruh masalah yang berbeza. Kebimbangan membunuh setiap bersama sedikit keseronokan yang boleh menghargai dan meninggalkan badan, minda dan semangat dalam keadaan keliru. Dalam kes sedemikian, Bhramari Pranayama telah terbukti sebagai ubat semula jadi untuk menjaga kebimbangan jauhnya.

Pranayama adalah perkataan Sanskrit yang bermaksud aliran Prana ingoing dan keluar. Sejak zaman purba, ia telah terbukti sebagai remedi semulajadi yang berkesan untuk membantu orang-orang yang mengalami kebimbangan. Prana menandakan untuk tentera yang meriah yang membantu orang-orang yang hidup mereka bahagia. Brahamari Pranayama baki aliran Prana dalam badan dan mengembalikan keseimbangan yang lengkap dan harmoni dan meremajakan setiap tisu dan sel dalam badan. Ia ditakrifkan sebagai sekumpulan teknik-teknik pernafasan yang berbeza yang membantu mencapai kesihatan dan kesejahteraan.

Terdapat pelbagai jenis pranayamas yang boleh dilakukan oleh seseorang individu. Selain itu, Terdapat beberapa kaedah seperti jalandhar Bandh, Mool Bandh, Uddiyan Bandh untuk mengekalkan Prana di bahagian-bahagian tertentu badan untuk membawa keharmonian dalam badan dan memancar ke dalam minda dan jiwa.

Salah satu mudah boleh melakukan Bhramari Pranayama harian yang duduk dalam postur yang santai, dengan bahagian belakang yang lurus. Melakukannya dengan betul membantu melegakan kebimbangan dan tekanan. Walau bagaimanapun adalah disyorkan bahawa seseorang mesti belajar dengan nisbah yang betul dalam nafas dan keluar-nafas kehadiran guru yoga yang terlatih untuk mengelakkan merosakkan tisu-tisu pada paru-paru disebabkan gaya melakukan Pranayama yang tidak betul.

Melakukan Bhramari Pranayama sering membantu orang-orang yang kekal cergas dan sihat. Kesejahteraan Ilahi adalah sebuah portal dalam talian kesihatan terkemuka yang memberikan pendidikan yang berkualiti pada pelbagai teknik yoga termasuk Bhramari Pranayama.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *