Betul-betul Apakah bronkitis tidur ‘ sleep apnea ‘ dan bagaimana boleh Provent membantu

Betul-betul Apakah bronkitis tidur ‘ sleep apnea ‘ dan bagaimana boleh Provent membantu

‘ Sleep apnea ‘ tidur bronkitis (OSA) adalah satu keadaan yang menghalang seseorang daripada bernafas biasanya sepanjang tidur. Gangguan ini menyebabkan seseorang airways untuk menjadi benar-benar disekat oleh lelangit lembut yang ditemui di atas bumbung mulut berhampiran tekak. Orang yang berhenti bernafas dengan OSA apabila lelangit lembut runtuh semasa mereka sedang tidur. Harus orang yang berhenti bernafas, dia terjaga secara ringkas, membenarkan airways untuk pernafasan terbuka dan normal untuk menyambung. Malangnya, lelangit lembut akan merendahkan lagi berkali-kali pada waktu malam, menyebabkan seseorang dengan OSA untuk membangunkan mana-mana sahaja dari sepuluh ke enam puluh kali satu malam, orang-orang yang mengalami kebangkitan seratus atau lebih banyak kali malam OSA yang lebih serius. Seorang yang mempunyai OSA tidak sedar mereka membangunkan biasanya kerana ia begitu cepat, biasanya hanya beberapa saat.

OSA biasanya menyebabkan ringan kepada teruk tidur kurang kerana seorang yang mempunyai OSA tidak pernah masuk tidur rapid eye movement (REM), yang terdalam, kebanyakan bentuk pemulihan mengantuk. Terdapat pelbagai rawatan dan produk-produk perubatan yang boleh membantu seseorang dengan OSA termasuk apa yang dikenali sebagai Provent. Anda mungkin ingin bercakap kepada anda penjagaan kesihatan profesional jika anda berfikir anda boleh terjejas oleh OSA dan mereka boleh bercakap dengan anda tentang kemungkinan menggunakan rawatan kurang invasif.

Terdapat banyak tanda-tanda dan gejala-gejala yang menunjukkan bahawa anda atau yang tersayang berurusan dengan OSA. Orang yang mempunyai OSA yang biasanya tidur sangat mudah lagi berasa letih secara berterusan. Sesetengah orang dengan OSA hanya jatuh tidur dengan mudah apabila mereka melakukan sesuatu yang kurang stimulasi, yang suka menonton filem atau membaca sebuah novel. Tetapi terdapat mereka yang mempunyai OSA yang akan tidur dengan mudah bila-bila masa, di mana sahaja, walaupun semasa mereka memandu kenderaan bermotor. Gejala-gejala OSA termasuk sakit kepala pada waktu pagi, berat berdengkur, dan rasa letih walaupun selepas tidur untuk jumlah masa yang sihat. Jika anda mempunyai dua atau lebih daripada gejala-gejala OSA, anda mungkin mahu berbincang dengan doktor anda mengenai pilihan rawatan. Terapi OSA banyak panggilan untuk topeng untuk dipakai sepanjang malam untuk memastikan oksigen mengalir dan airways yang jelas. Provent, ada benar-benar tiada keperluan untuk menggunakan topeng yang bermanfaat. Ia adalah peranti kecil yang melekat pada hidung dan hidung, membuka airways anda dan membolehkan anda bernafas secara biasa semasa tidur anda. Peranti ini telah direka untuk dibuangkan selepas setiap penggunaan.

Mengalami OSA selalunya mempunyai kualiti hidup yang lebih rendah. Keputusan lain dari OSA adalah keletihan biasanya berterusan orang-orang yang mencegah dari berfungsi secara normal dan boleh membawa kepada kesukaran menumpukan perhatian dan cerdik. Ini komplikasi yang disebabkan dari OSA boleh memberi kesan kepada keupayaan seseorang untuk bekerja dan hidup biasanya. Pelbagai jenis masalah jantung, obesiti dan lejang telah disambungkan kepada OSA dan harus dilayan dengan cepat. Terdapat rawatan yang boleh membantu orang-orang yang mengalami OSA mendapatkan tidur, terutamanya tidur REM, mereka perlu untuk menyembuhkan minda dan badan-badan mereka dan mengembalikan kualiti hidup yang lebih tinggi. Provent tidur ‘ sleep apnea ‘ terapi telah membantu orang-orang yang tidak terkira banyaknya yang merawat OSA tanpa menggunakan topeng yang invasif. Ianya mudah untuk digunakan dan ia telah berkesan dalam urusan OSA yang ringan kepada teruk. Jika anda mempunyai soalan, anda mungkin ingin bercakap dengan pembekal kesihatan untuk mengetahui lebih lanjut tentang rawatan OSA ini.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *