Betapa baik kesihatan lisan boleh membantu jantung anda

Betapa baik kesihatan lisan boleh membantu jantung anda

Orang yang mempunyai mulut yang sihat mungkin mempunyai sebab lain tersenyum: putih Mutiara mereka boleh dikaitkan dengan hati yang sihat.

American Academy of Periodontology Negeri bahawa bakteria daripada mulut anda bukan sahaja menyebabkan nafas tetapi juga boleh menyumbang kepada pembangunan penyakit jantung, yang merupakan sebab No. 1 kematian di Amerika Syarikat

Lebih daripada 75 peratus daripada orang dewasa di Amerika Syarikat mempunyai gingivitis dan periodontitis dan berpotensi dapat mengurangkan risiko penyakit jantung mereka dengan hanya memperbaiki kesihatan gigi mereka setiap hari.

Adalah disyorkan bahawa anda flos setiap hari. Beberapa saintis percaya periodontal bakteria memasuki aliran darah, perjalanan ke organ-organ utama dan memulakan jangkitan baru yang boleh menyumbang kepada peningkatan risiko penyakit jantung dan strok. Risiko ini dapat meningkatkan sebagai keterukan peningkatan jangkitan mulut.

Ia adalah penting untuk ambil perhatian bahawa tidak ada lagi bukti yang cukup untuk menubuhkan jangkitan lisan sebagai risiko yang bebas penyakit jantung atau strok, tetapi mengawal penyakit periodontal mungkin masih membantu memastikan anda sihat. Pesakit boleh bekerja untuk mengurangkan risiko penyakit dengan penjagaan gigi yang kerap dan memastikan untuk menggabungkan menggunakan flos ke dalam rutin penjagaan oral harian mereka mereka.

Satu produk yang menakjubkan flossing adalah mencapai ® CleanPaste ™ serunding, yang diselitkan dengan formula CleanPaste ™ revolusi memberi bersih keseluruhan-mulut. Ia datang dalam yang asal dan merupakan pilihan “Ketat gigi”. American Academy Periodontology nota yang setiap hari menggunakan flos terus pembentukan plak minimum dan jika ia terus diabaikan, dan tidak dialih keluar setiap jam 26, plak boleh bertukar menjadi kalkulus, yang boleh membawa kepada penyakit periodontal. Di TSPP-juga dikenali sebagai Tetrasodium pirofosfat masuk sampai ke ® CleanPaste ™ Tartar kawalan serunding adalah terbukti secara klinikal untuk mengurangkan pembentukan plak. Pembersihan harian ini membantu dalam mengekalkan biofilm plak di bawah kawalan dan mengurangkan pembentukan tartar, menurut Persatuan pergigian Amerika.

Jika anda cenderung menghasilkan tambahan plak, cuba mencapai ® CleanPaste ™ Tartar kawalan. JANGKAUAN ® CleanPaste ™ Tartar kawalan adalah yang pertama dan hanya tartar kawalan produk yang membantu menghalang pembentukan plak di antara gigi dan sekitar kawasan gusi dengan TSPP. Jika anda sedang dalam perjalanan, anda boleh menggunakan dalam mencapai ® akses ® Flosser, yang merupakan pemegang berus-gaya yang membuat menggunakan flos semudah memberus. Ia boleh didapati dalam asal serta Formula CleanPaste ™.

Digunakan dengan betul, produk-produk ini boleh membantu anda mencapai dua daripada lima permukaan gigi yang tidak dijawab dengan berus gigi yang biasa.

Nasihat terbaik adalah dengan mula muda dan membuat sebahagian daripada regimen harian anda menggunakan flos. Jika anda mempunyai kanak-kanak, anda mungkin mahu mendapatkan mereka ke dalam kebersihan mulut yang sihat tabiat awal dengan mendapatkan serunding yang menyeronokkan. JANGKAUAN ® ® FLOSSERS liar yang besar untuk membuat menggunakan flos yang menyeronokkan, dengan kepala dinosaur dan serunding di dalam mulut mereka.

Tentu saja, menggunakan flos adalah hanya sebahagian daripada persamaan gigi sihat, bersama-sama dengan pemeriksaan gigi yang kerap. Ia adalah penting untuk menghabiskan sekurang-kurangnya dua minit memberus gigi dua kali satu hari terutamanya sebelum tidur.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *