Beta Sitosterol dan bagaimana ia faedah kesihatan prostat: Soalan Lazim

Beta Sitosterol dan bagaimana ia faedah kesihatan prostat: Soalan Lazim

Soalan: saya sudah 40 dan dalam Kesihatan yang baik. Kenapa saya perlu mengambil berat tentang kesihatan prostat?
Semua manusia lebih 40 harus mengambil berat tentang kesihatan prostat. Kelenjar prostat bertambah saiz sebagai pendahuluan lelaki dalam umur. Pertama spurt pertumbuhan berpengalaman di akil baligh; spurt kedua pertumbuhan datang selepas 40. Ramai lelaki, pertumbuhan ini boleh mempengaruhi fungsi pundi kencing dan mungkin mengganggu gaya hidup yang normal.
Menurut Pusat bagi kawalan dan pencegahan penyakit (CDC) kira-kira 8 daripada 100 lelaki berumur 31 hingga 40 tahun akan isu-isu prostat pengalaman. Ini meningkat kepada 40 hingga 50 peratus lelaki antara 51 hingga 60 tahun, dan 80 peratus di kalangan lelaki lebih 80.
Anda boleh melihat mengapa untuk prostat penuaan adalah satu kebimbangan yang perlu dicapai secara proaktif. Langkah-langkah proaktif untuk mengekalkan prostat yang sihat dapat membantu anda kekal aktif dan menikmati tahun-tahun kanan anda tanpa mengalami masalah prostat.
Soalan: Semua manusia harus mengambil berat tentang kesihatan prostat?
Ya, semua manusia harus mengambil berat tentang kesihatan prostat. Tetapi jika anda jatuh di bawah salah satu daripada kategori yang berikut, anda perlu memantau Kesihatan prostat anda.

* Lelaki lebih 40.
* Orang yang berlebihan berat badan.
* Lelaki yang Afrika-Amerika dalam keturunan.
* Lelaki yang mempunyai sejarah keluarga masalah prostat.
* Lelaki yang makan diet yang kebanyakannya Barat (lebih banyak daging merah, lemak tepu, dengan kurang pengambilan serat dan sayur-sayuran)
* Lelaki yang menjalani kehidupan yang tidak aktif dengan senaman yang sedikit atau tiada.Soalan: Apakah langkah-langkah proaktif boleh saya ambil untuk mengekalkan kesihatan prostat?
Mengubah suai diet anda. Sayur-sayuran dan buah-buahan perlu terdiri daripada sebahagian mana-mana diet sihat. Pengambilan serat hendaklah antara 30 hingga 35 gram sehari. Elakkan makanan goreng dan daging merah.
Memodulatkan berat. Berat badan yang berlebihan yang dikaitkan dengan pelbagai penyakit kronik. Mengoptimumkan berat badan anda bukan sahaja akan membantu anda menyokong Kesihatan prostat, tetapi meningkatkan kesihatan secara keseluruhan.
Senaman. Sirkulasi adalah penting untuk kesihatan yang baik dan regimen senaman tetap akan membantu anda nada sehingga otot dan memastikan semua organ-organ anda menerima oksigen dan nutrien yang mereka perlukan untuk menyokong fungsi-fungsi yang sihat.
Kerap melakukan pemeriksaan dengan doktor. Pengesanan awal masalah prostat boleh membantu anda mengambil tindakan awal.
Soalan: saya telah mendengar banyak tentang beta sitosterol. Apa dan bagaimana ia boleh membantu menyokong Kesihatan prostat?
Beta sitosterol adalah lemak tumbuhan yang nama saintifiknya phytosterol yang. Tumbuh-tumbuhan seperti saw palmetto dan biji Labu, yang mengandungi beta sitosterol, telah digunakan secara tradisional untuk meningkatkan kesihatan lelaki, penyakit terutamanya prostat dan fungsi pundi kencing yang lemah. Saintis mula mengkaji benih Labu kira-kira 50 tahun yang lalu dan disahkan penggunaan beta sitosterol sebagai sokongan nutrien bagi mengekalkan kesihatan prostat.
Hari ini, terdapat penyelidikan mencukupi untuk menyokong keberkesanan dan Keselamatan beta sitosterol sebagai satu terapi herba untuk kesihatan prostat dan menyokong aliran kencing yang sihat dan fungsi. Di Eropah, doktor telah telah menetapkan beta sitosterol untuk dua dekad untuk penuaan masalah prostat. Pelbagai penggunaan dan keberkesanan ini telah dipopularkan penggunaan beta sitosterol di Amerika Syarikat juga.
Beta sitosterol dianggap nutraceutical yang utama untuk mempromosikan Kesihatan prostat, tetapi terdapat nutrien khusus prostat lain seperti Vitamin D, zink, selenium dan lain-lain mineral. Anda boleh mencari nutrien penting ini di Super Beta prostat, sokongan menyeluruh pemakanan tambahan untuk kesihatan prostat. Sokongan nutrisi yang proaktif adalah salah satu cara terbaik untuk menyokong penuaan sihat prostat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *