Besar, sangat besar dan gagah: 10 Bodybuilders yang mengambil ia menjadi ekstrem

Besar, sangat besar dan gagah: 10 Bodybuilders yang mengambil ia menjadi ekstrem

Mereka sudah besar, sangat besar dan gagah. Dalam dunia yang mempunyai hampir-obsesi dengan yang sesuai dan kelihatan baik, apakah yang ada adalah beberapa individu yang boleh bina badan ekstrim?

Mereka tidak berpuas hati dengan semata-mata membangunkan enam-Pack abs atau biceps tampan. Apa yang mereka lakukan adalah mengambil bina badan ke tahap seterusnya dengan bersenam seberapa banyak yang mereka boleh.

Keputusan? Seorang lelaki dengan biceps terbesar di dunia, bahu terbesar di dunia dan lelaki yang sangat sculpted yang memenangi pelbagai tajuk bina badan Mr Olympia dan Mr. Universe.

Kepentingan bina badan

Sebelum mendedahkan ahli bina badan yang mengambil dedikasi dalam membina otot ekstrim, marilah kita mula-mula menemui banyak sebab kenapa mereka melakukannya di tempat pertama.

Jika anda tidak merancang untuk menyertai satu pertandingan bina badan, Apakah manfaat yang jenis aktiviti ini akan membawa anda? Lihatlah Senarai berikut:

Bina badan membangunkan kesabaran dan dedikasi anda.

Selain daripada fakta bahawa anda akan memperoleh hasil daripada buruh anda dengan memiliki sebuah badan yang kelihatan hebat, well-shaped kemudian, bina badan kerana aktiviti yang akan membantu membina kesabaran dan dedikasi anda.

Ini adalah benar terutamanya bagi pembina badan yang bekerja keras untuk membangunkan otot-otot yang ada untuk menyertai pertandingan.

Anda tidak akan percaya dengan dedikasi dan kesabaran yang diperlukan untuk pergi ke gimnasium, berpegang kepada amalan perlu disiplin dan rutin senaman anda untuk mencapai matlamat kecergasan anda.

Terdapat banyak manfaat kesihatan yang anda akan dapat menikmati apabila mengambil bina badan.

Minit yang anda memutuskan untuk mengambil bina badan, anda sudah perjalanan anda ke arah menikmati pelbagai manfaat kesihatan yang ia membawa. Pertama sekali, bina badan merupakan satu aktiviti yang akan mengurangkan kolesterol anda.

Seperti otot-otot anda membina, anda juga mudah-mudahan akan berpegang kepada rutin pemakanan yang sihat. Dengan cara ini, lemak dalam diet anda akan pada dasarnya akan dihapuskan. Juga, Semua mengangkat berat yang akan memberi manfaat kepada sistem kardiovaskular anda. [Kardiovaskular kecergasan]

Tulang-tulang yang kuat, fleksibiliti yang lebih baik, meningkatkan kekuatan otot dan isipadu – ini adalah manfaat kesihatan lain daripada bina badan.

10 Ahli bina badan yang mengambil perkara-perkara yang melampau

Sekarang, mari kita lihat senarai top 10 ahli bina badan yang mengambil bina badan sedikit terlalu serius, yang berakhir dengan membuat mereka kelihatan benar-benar besar, sangat besar dan gagah:

1. Arnold Schwarzenegger

Sebelum beliau dikenali sebagai California “Governator”, Arnold Schwarzenegger digunakan untuk menjadi pembina badan yang. Beliau adalah seorang pelakon Amerika Syarikat dan Austria, ahli perniagaan dan ahli politik yang memulakan latihan berat pada usia 15 tahun.

Untuk meringkaskan pencapaian bina badan beliau, beliau memperolehi gelaran Mr Universe pada usia 22. Kemudian pada kerjaya bina badan, beliau memenangi pertandingan Mr Olympia tujuh kali.

Walaupun lama selepas beliau bersara dalam dunia sukan, beliau masih kekal sebagai seorang tokoh yang terkemuka dalam dunia bina badan.

Apa yang membuatkan Arnold Schwarzenegger kerjaya di bina badan begitu ketara ialah bahawa dia berjaya mempopularkan sukan dengan menjadi jurucakap syarikat, terutama pada ketika beliau menjadi seorang pelakon dalam filem-filem Hollywood.

Apa yang membuatkan Arnold Schwarzenegger kerjaya di bina badan begitu ketara ialah bahawa dia berjaya mempopularkan sukan dengan menjadi jurucakap syarikat, terutama pada ketika beliau menjadi seorang pelakon dalam filem-filem Hollywood.

Menurutnya, beliau telah pengukuran berikut semasa kemuncak kerjayanya: 203 betis, paha 28.53, pinggang 343, 573 dada dan lengan 223. Rekod peribadi beliau di bina badan adalah 181 kg/400 kg untuk 12 ulangan di mencangkung yang penuh.

Governator yang memperoleh gelaran Mr Olympia pertamanya pada tahun 1970 pada usia 23, menjadikan beliau pembina badan yang termuda pernah memenangi gelaran itu. Beliau telah memenangi gelaran enam kali lebih banyak.

2. Charles Atlas

Anda mungkin tidak percaya kisah bagaimana Charles Atlas lewat telah berkembang daripada menjadi sebuah weakling yang scrawny kepada salah satu daripada pembina badan melampau yang paling popular ketika itu masih di Perdana beliau.

Pembina badan dilahirkan di Itali ini telah diwartakan pada tahun 1921 oleh majalah budaya fizikal perlu di “dunia yang dibangunkan Tempahan sempurna manusia”. Selain sebagai pembina badan yang terkenal di dunia, Atlas juga menjadi popular bagi program dinamik ketegangan beliau.

3. Dr. Franco Columbu

Dia mungkin seorang lelaki 67 – tahun semalam, tetapi pelakon Itali dan pembina badan Dr. Franco Columbu pembina badan yang melampau yang juga seorang “dunia kuat lelaki” pesaing.

Walaupun beliau tidak setinggi rakan-rakan pembina badan beliau, Dr. Columbu pula tidak mengizinkan untuk menghalangnya dari mencapai kejayaan di seluruh dunia.

Semasa pertandingan 1977 bagi manusia terkuat di dunia, beliau menggondol tempat pertama dan yang menandakan kilat menang untuk beliau. Encik dunia, Mr Universe, Encik Europe, pemenang empat-masa tajuk Mr Olympia, Juara tajuk lifting kuasa dan kuasa mengangkat Lif yang terbaik antara pencapaian beliau dalam industri bina badan.

4. Louis Lou Jude Ferrigno

Orang-orang yang cukup tua boleh ingat Lou Ferrigno sebagai orang dalam siri televisyen dan filem yang dimainkan bagur luar biasa. Pelakon 57 – tahun muncul dalam meliputi majalah yang tidak terkira banyaknya yang menampilkan ahli bina badan.

Anugerah bina badan yang pertama beliau datang pada tahun 1971, Bilakah beliau menggondol gelaran Pro Syarikat Encik. Beliau juga telah memenangi empat tajuk Mr Olympia. Di kemuncak kerjayanya bina badan, Lou Ferrigno ini dikenali sebagai salah satu bodybuilders profesional yang tertinggi, berdiri pada ketinggian 6253.

5. Sergio Olivia

Nama samaran beliau dalam industri bina badan adalah “The mitos”. Sergio Olivia mendapat gelaran ini kerana seseorang yang mengulas bagaimana dipercayai beliau adalah sebagai seorang pembina badan apabila beliau menyertai satu pertandingan Montreal dunia yang saksama 1967.

Atlet Cuba-lahir ini mempunyai cukup bilangan Anugerah di bawah tali pinggang beliau. Beliau merupakan pembina badan yang hanya untuk memenangi tajuk-tajuk utama dalam Persekutuan bina badan utama yang empat.

Beliau merupakan atlet hitam pertama untuk memenangi Syarikat Encik, Encik World, Mr. Universe dan tajuk-tajuk Mr Olympia.

6. Dexter Jackson

Juga dikenali sebagai “The Blade”, Dexter Jackson masih belum pembina badan yang lain yang mengambil bekerja ekstrim. Beliau mula bergiat dalam dunia bina badan pada tahun 1992.

Pencapaian beliau yang datang dalam memenangi Olympia Encik tajuk bagi tahun 2008. 5263, 39 – Tahun atlet menyertai beberapa pertandingan bina badan seolah-olah tidak berkesudahan dan sehingga kini, beliau sedang berusaha untuk mengekalkan tubuh-Nya yang sempurna di bahagian.

7. Gregg Valentino

Pembina badan ini dipercayai adalah digelar sebagai atlet dengan biceps terbesar di dunia. Gregg Valentino mula bina badan pada umur muda 13. Selama 23 tahun, beliau dilatih secara semula jadi, tetapi memutuskan untuk bereksperimen dengan steroid kemudian.

Apa yang membuatkan beliau seorang pembina badan yang melampau adalah hakikat bahawa daripada 213 semata-mata yang mengukur, tangannya akan berkembang kepada pengukuran 283 yang besar. Walau bagaimanapun, mengambil perkara-perkara yang menjadi ekstrem kerana penggunaan steroid yang menyebabkan dia kehilangan biceps terbesar di dunia kerana mengalami komplikasi perubatan yang menyebabkan tangannya ‘ meletup ‘.

8. Markus Rühl

Pembina badan Jerman Markus Rühl adalah seorang pembina badan profesional yang dikenali kerana bahu terbesar di dunia sebagai salah satu sukan tertinggi sepanjang masa.

Berdiri di 52103, pertandingan berat badannya yang mencecah lebih daripada 130 kilogram dan saiz dada diukur 603 yang mengejutkan.

Melalui kursus kerjaya bina badan, Markus Rühl telah memenangi gelaran Mr Olympia serta lain-lain Anugerah di pertandingan bina badan yang berbeza – dengan bahu besar sebagai aset utama beliau.

9. Ronnie Coleman

Bagi seorang pembina badan, pendapatan tajuk Mr Olympia merupakan salah satu pencapaian terbaik yang dia akan pernah ada dalam kerjayanya.

Tetapi Bagaimana jika anda darabkan feat itu lapan kali lebih? Itulah sebenarnya jumlah bilangan Coleman ‘Ronnie’ Ronald Dean yang memenangi gelaran Mr Olympia.

Melalui kursus kerjaya bina badan beliau, beliau telah ke Beg beberapa anugerah dalam pertandingan yang berbeza. Beliau juga adalah seorang lelaki di belakang video latihan seperti “Ronnie Coleman Video Latihan pertama”, “The Unbelievables”, “Kos penebusan”, “Pada the Road”, “Relentless” dan “Invincible”.

10. Johnnie O. Jackson

Johnnie O. Jackson adalah berasal New Jersey dan satu lagi pembina badan yang melampau. Apabila anda melihat gambar-gambar beliau, dia bukanlah seperti besar dan gagah sebagai sebagai beliau bina badan rakan yang lain, tetapi apa yang membuat dia menonjol dari yang lain ialah ketumpatan dan ketebalan otot-otot beliau – walaupun tanpa flexing mereka.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *