Besar Carp Memancing umpan rahsia – kuasa Drugging ekstrak daripada tumbuhan

Besar Carp Memancing umpan rahsia – kuasa Drugging ekstrak daripada tumbuhan

Apabila anda berfikir untuk Memancing baits sering daging dan protin yang datang ke fikiran. Cacing dan hati contohnya mempunyai tempat mereka, tetapi apa yang boleh anda fikirkan itu boleh sebenarnya membiak prestasi dan menangkap kadar umpan ini? Mengapa tidak memasang umpan anda ke ‘dadah!’

Di antara yang paling penting Kesihatan menyediakan dan ‘rekreasi’ dadah pada asalnya mempunyai asal-usul loji walaupun hari ini, ramai akan ‘pengklonan’ atau disalin menggunakan bahan kimia sintetik. Baits bahkan paling asas produk seluruh tumbuhan seperti sweetcorn, jagung, hempseed dan ‘chufas’ atau kacang harimau atau kacang tanah mempunyai kesan yang kuat pada ikan, setelah membawa hasil tangkapan cemerlang dan konsisten bagi ramai nelayan-nelayan di masa lalu.

Tetapi Adakah anda benar-benar tahu apa itu yang mempunyai kesan bahawa ikan umpan ini? Mereka tidak sangat berperisa atau tinggi protein berbanding boilies komersial yang banyak jadi harus faktor-faktor lain yang terlibat…

Jelas carp, seperti banyak ikan akan melampirkan bahaya umpan yang mereka telah ketagih pada dan akan mula untuk mengelakkan makan dengan cukup pengulangan menangkap. Terdapat banyak cara untuk memastikan sebelum ikan, misalnya, hanya menggunakan umpan yang sama sekali berbeza seperti menukar dari jagung untuk harimau kacang, hazelnuts, untuk kacang tanah ke black eyed peas dan lain-lain.

Atau terus mengubah warna, rasa atau attractors direndam atau dimasak ke umpan ini. Umpan utama untuk lampam boilies dan pelet dan terdapat banyak variasi pada ciri-ciri fizikal umpan ini. Ini termasuk, saiz, dimensi, kepadatan, warna, keterlarutan, keliangan, kandungan minyak dan kualiti, rasa, kandungan aditif, kandungan asid amino, protein dan kualiti kandungan protein dan sebagainya.

Begitu banyak umpan menangkap lampam dan lain-lain spesies ikan yang makan umpan yang bertujuan untuk lampam bahawa ia boleh menjadi amat mengelirukan cara Pilih yang anda gunakan. Ini adalah terutamanya mengelirukan apabila ia datang untuk menggunakan boilies dengan begitu banyak orang-orang yang dihasilkan secara komersial dan bahan-bahan yang pelbagai untuk digunakan!

Ramai nelayan-nelayan akan ‘bersumpah dengan’ satu umpan atau umpan Syarikat kerana mereka telah menangkap ikan mereka. Tetapi ini tidak bermakna kejayaan tidak datang pada banyak umpan lain boilie yang berlainan digunakan dalam keadaan Memancing itu. Selalunya umpan boilie buatan sendiri yang akan skor ikan besar pada lakonan pertama yang semata-mata kerana ia tidak dilihat dan tidak ketagih ikan sebelum.

Malah beberapa umpan yang sangat asas lebih murah daripada Varieti komersial dihasilkan boleh menghasilkan sebagai ikan yang banyak atau lebih banyak daripada umpan komersial kerana mereka begitu unik.
Selalunya subjek biasa nelayan perbualan tentang boilies berkisar umpan Syarikat berbeza dan kegemaran mereka orang-orang.

Darabkan kesan ini dengan beribu-ribu dan anda mempunyai beribu-ribu kaki pancing yang Memancing menggunakan sangat serupa jika tidak umpan paling popular beberapa yang sama. Ini jenis menewaskan objek umpan. Sebaik-baiknya, anda ingin menyimpan hadapan ikan dan kebanyakan kaki pancing, dengan menggunakan umpan yang telah tidak sudah ketagih semua atau kebanyakan ikan terbesar dalam air anda.

Malangnya, beberapa pertama menggunakan umpan yang komersil pada air, mungkin juga Syarikat komersil ‘bait penguji’ akan mendapat kesan yang terbaik dan keputusan daripada umpan baru ini. Jadi anda mungkin menimbangkan mengapa bersusah payah menggunakan umpan ini sekarang? Lagipun, bagaimana boleh anda memadankan hasil orang dipukat atau dipancing dengan umpan yang ikan tidak takut yang kini tidak kebimbangan walaupun walaupun mereka akan masih makan ikan?

Yang telah berkuat kuasa hanya dibuat Memancing anda berpotensi jauh lebih sukar dengan menggunakan umpan ini selepas mereka telah ‘terbukti berjaya’ air anda!

Muslihatnya ialah untuk memastikan sebelum ikan dengan ‘mendahului’ atau membetulkan umpan ini berjaya menjadikan mereka ‘baru’ kepada ikan dalam cara yang berbeza. Ramai kaki pancing yang mahu menambah rasa komersial kegemaran atau berenang khas yang diperbuat daripada asid amino tambahan dan mungkin ditambah minyak atau perisa. Ciri-ciri ini membantu untuk Ijazah yang terhad untuk meningkatkan keberkesanan umpan.

Walau bagaimanapun, terdapat kaedah-kaedah yang jauh lebih berkuasa daripada standard pendekatan ini mengubah komersial baits ciri-ciri. Ini adalah berkuat kuasa seperti menambah ‘ubat’ untuk umpan ini.
Mungkin daripada pemikiran berubah rasa atau ‘label’ dari nenas mungkin cranberry atau ‘Scopex’ untuk ketam, anda mungkin berfikir sesuatu yang benar-benar akan menukar kesan merangsang umpan sepenuhnya!

Akan kembali tumbuh-tumbuhan, telah anda pernah mempertimbangkan Berendam umpan anda di kemas minyak? Atau di dalam minyak cili (oleoresins), atau dalam nenas serbuk dalam penyelesaian? (Fikir bromelain enzim serba guna dan sebagainya.) Anda mungkin menganggap bahan-bahan tambahan seperti serbuk kari tertentu dalam penyelesaian, atau individu rempah seperti kayu manis, Halia, kunyit, atau Serai atau bahkan mengambil lihat pada mulut berasaskan alkohol membasuh dan batuk campuran atau vitamin dan mineral tambahan disediakan.

Jenama tampal gigi juga mengandungi bahan-bahan yang sangat tidak menentu dan telah sangat berjaya. Semua perkara ini bekerja dengan menjadi sangat aktif dan tidak menentu dalam air, menjadikan ia sangat mudah untuk ikan mengesan umpan anda walaupun dalam beberapa kes dari julat yang besar. Mereka juga adalah sangat berjaya kerana ia adalah alternatif dan berbeza attractors umpan biasa dan perisa yang sedang digunakan oleh nelayan tersebut biasanya terdapat menegaskan umpan komersial yang tertentu adalah kegemaran mereka.

Terdapat tiada ‘super’ atau ‘muktamad umpan’ kerana segala-galanya berubah terlalu cepat untuk mereka ke lepas! Sebaik sahaja ikan ‘dapat bijak’ mereka perlu berubah atau diubah dalam beberapa cara untuk mengekalkan hadapan ikan dan lain-lain pemancing yang menggunakan mereka!

Anda mungkin menimbangkan permohonan penggunaan serbuk sos tomato atau serbuk asafoetida dengan tambahan herba atau rempah ekstrak daripada rasa. Ini memang menjejaskan fisiologi atau ikan dengan cara yang sangat menarik dan berfaedah luar apa majoriti kebanyakan alkohol, glycerol, isopropanol atau propelin glycol rasa boleh lakukan sebagai contoh!

Jadi apabila anda berfikir apa bait perubahan untuk membuat atau umpan apa buatan sendiri untuk membuat mengapa tidak berfikir apa-apa makanan ‘dan bahan perangsang’ anda tidak dapat berhenti makan atau minum. Selain daripada protein tinggi atau makanan berlemak dengan ditambah garam, anda mungkin akan mendapati mereka berasaskan ekstrak tumbuhan dan ramai akan mempunyai gula, pemanis yang atau ekstrak tumbuhan merangsang terlibat… Anda mungkin juga tertanya-tanya mengapa kita meletakkan gula, garam, herba dan rempah makanan kita terlalu.

Penulis telah banyak lebih banyak ikan dan umpan ‘tepi’ sehingga lengan beliau. Setiap orang yang tunggal boleh mempunyai kesan yang besar pada hasil tangkapan. (Amaran: artikel ini dilindungi dengan Hakcipta.)

Oleh Tim Richardson.

Bagi yang unik dan diiktiraf baru secara besar-besaran pakar bait e-book ‘bible’ yang membuat / menempah:

“BESAR LAMPAM BAIT RAHSIA!” LIHAT:

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *