Berusaha Kesihatan Profiteering dari A (h1n1) wabak

Berusaha Kesihatan Profiteering dari A (h1n1) wabak

manakala rangkaian negara mengenakan bayaran yuran pengamal adalah menolak orang panik. Ia kelihatan seperti rangkaian ini adalah senamrobik ke atas virus ini daripada merebak cepat kerana wang. Mengapa tidak jika nasihat setiap caj £99, termasuk memberitahu pesakit untuk menghubungi Swineflu Hotline NHS percuma?

Masa halaman web Kesihatan usaha dilaporkan ada yang menjerit merah lettered tajuk utama “Wabak selesema babi 2009 telah mencapai UK!” Dan kemudian, ia menjual Perkhidmatan tambahan dengan berkata “Jika anda berfikir anda mungkin mempunyai virus selesema babi atau terdedah kepada seseorang yang mungkin berpotensi mempunyai virus, panggilan 6315 612 0800 untuk mendapatkan janji temu kecemasan dengan GP yang.” Sangat pandai.

Anda boleh mendapatkan “rundingan doktor cepat” £ 99. Tidak buruk sama sekali, terutamanya jika anda adalah benar-benar kecemasan. Dan ia akan memberikan ketenangan fikiran, wang yang tidak dapat membeli dengan cara, apabila seorang lelaki yang dipercayai dalam pakaian seragam hospital memberi jaminan kepada mereka mereka berada dalam keadaan baik. Walau bagaimanapun, cadangan dan usaha yang hanya didedahkan kepada seseorang yang mungkin telah mendapat virus (H1N1) adalah bertentangan dengan nasihat kerajaan untuk mendapatkan akses ke GP yang hanya jika pesakit mempunyai asas penyakit yang serius, hamil, berumur kurang dari 1, atau jika penyakit beliau tiba-tiba merosot.

Pesakit mendapatkan nasihat mengenai selesema babi boleh dirujuk lebih kepada penjagaan kesihatan seksual seperti bunga. Mengikut masa, salah satu wartawan yang menyamar mempunyai pengalaman. Selepas diberitahu apa yang telah berlaku, bunga berkata ia mempunyai kontrak hanya untuk memberi ujian bagi usaha kesihatan seksual, dan telah melihat pesakit daripada muhibah. “Kami tidak mahu dikaitkan dengan cara apapun dengan mana-mana amalan yang boleh berpotensi dilihat sebagai eksploitasi atau profiteering dan akan menamatkan Perjanjian kami sedia ada dengan usaha Kesihatan berkuatkuasa serta-merta,” ia berkata.

Times menyifatkan usaha Kesihatan sebagai cepat untuk merampas peluang membuat wang dari pandemik.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *