Berurusan dengan Hail dan Taman anda

Berurusan dengan Hail dan Taman anda

Salah satu Tempahan berbahaya perkara-perkara yang boleh berlaku kepada tumbuh-tumbuhan anda ialah cuaca. Banyak Taman yang telah dirobohkan semalaman kerana fenomena ini. Dan seolah-olah, tiada apa-apa yang boleh kita lakukan untuk menghalangnya. Sudah tentu, jika cuaca tidak wujud di semua maka kita tidak akan mempunyai orang-orang baik cerah yang memanfaatkan pertumbuhan tumbuh-tumbuhan kita. Tetapi sekali lagi, kita tidak akan mempunyai hailstorms tragis yang meruntuhkan segala-galanya yang kita telah bekerja jam begitu banyak berkembang.

Apabila hujan mula jatuh, selalunya reaksi pertama dalam seorang tukang kebun adalah kegembiraan yang tulen. Lagipun, ini bermakna anda tidak perlu bimbang tentang keluar dan menyiram secara manual. Kejatuhan hujan semulajadi tidak boleh apa-apa tetapi baik untuk semua anda dahaga tumbuhan, ia boleh? Baik sekali yang tukang kebun yang sama mula melihat titisan hujan yang cantik bertukar menjadi kecil globules ais, biasanya pecahan emosi yang lengkap yang tidak terhingga. Saya tahu ini dari pengalaman, kerana apabila saya adalah seorang tukang kebun yang mekar aku Taman saya benar-benar dirobohkan oleh kira-kira 10 minit hail yang teruk.

Apabila saya mula-mula belajar pengajaran hail kerosakan yang saya boleh lakukan, saya dengan cepat mencipta kaedah mengatasi. Saya mula untuk menyimpan periuk tanah liat yang besar dalam lingkungan 10 kaki daripada Taman saya, supaya pada mana-mana tanda hail saya boleh berlari di luar dan mempunyai tumbuh-tumbuhan yang terlindung dalam masa beberapa saat. Ini menyelamatkan saya daripada dipaksa menonton tumbuh-tumbuhan dikoyak kepada cebisan beberapa kali. Saya tidak pernah diuruskan dengan lebih daripada satu inci dalam diameter hail, tetapi saya meneka bahawa jika ada besbol sebarang saiz ketulan kemudian periuk tersebut akan mempunyai telah cepat dirobohkan.

Walau bagaimanapun, memandangkan bilangan loji-loji yang rapuh di Taman saya membesar, ia menjadi sedikit tidak praktikal dalam periuk untuk setiap tumbuhan, dan beroperasi di luar ke tempat masing-masing sebelum kerosakan yang ketara telah pun berlaku. Selepas banyak berfikir, saya berakhir satu mekanisme mendatar, ditarik balik skrin yang diperbuat daripada menggunakan dawai yang kuat tetapi fleksibel yang membina. Pada mana-mana tanda hujan saya dapat tarik skrin keluar ke Taman seluruh saya dan mempunyai perlindungan segera. Bukan sahaja ia pula membiarkan hujan melalui, tetapi hail dikumpul disediakan yang mantap titisan air sebanyak sehari selepas itu. Projek ini melibatkan kos saya beberapa ratus dolar, dan lebih banyak darah, peluh dan air mata daripada dapat dikira dengan dolar bumi. Oleh itu saya tidak akan mengesyorkan kepada semua orang.

Jika ianya terlalu lewat untuk anda, dan anda Tempahan telah hilang tumbuh-tumbuhan yang berharga anda untuk bola yang zalim ais, maka anda mungkin mencari beberapa cara untuk membantu tumbuh-tumbuhan yang memulihkan. Malangnya tidak banyak pilihan untuk anda. Perkara yang terbaik yang boleh anda lakukan adalah memberi jagaan tender mereka layak, dan cuba untuk jururawat mereka kembali untuk kesihatan dalam tempoh masa yang panjang. Beberapa minggu selepas yang teruk dirosakkan oleh hail amat penting untuk sama ada loji terselamat atau tidak. Jika anda menjangka lebih banyak hujan atau Angin, anda harus menyimpan tumbuhan yang dilindungi. Di peringkat ini rapuh, malah raindrops atau angin kuat boleh menyebabkan lebih banyak kerosakan.

Jadi jika anda tinggal di kawasan yang mengalami hail yang kerap, anda pasti harus mempunyai beberapa pelan kecemasan untuk melindungi tumbuh-tumbuhan anda. Duduk dan menonton mereka dikoyak untuk shreds tidak akan menjadi pilihan!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *