Bertanya khabar kepada kesihatan yang baik dengan barli

Bertanya khabar kepada kesihatan yang baik dengan barli

Barli adalah semakin popular sebagai makanan kesihatan tambahan. Ianya mampu memberi sokongan nutrisi lengkap kepada tubuh. Banyak budaya termasuk rumput ini sebagai makanan ruji sejak zaman. Ciri-ciri perubatan barang makanan dijumpai pada zaman pertengahan. Bukti menunjukkan bahawa tanaman ini adalah terkenal malah 7000 BC. Ia memberikan kekuatan dan stamina untuk gladiatornya Rom. Kemudian di budaya Barat telah diilhamkan oleh ini dan bijian loji yang digunakan. Dengan masa, nilai tanaman ubat-ubatan telah menjadi sangat ketara dan manfaat kesihatan yang telah ia kegemaran ramai.

Produk

Barli merupakan peringkat awal tanaman bijirin barli tersebut. Rumput ini diambil dari kilang sebelum benih muncul. Ini memastikan bahawa terdapat tiada gluten dalam rumput. Rumput yang kaya dengan vitamin dan mineral, dan juga mempunyai sifat antioksidan yang banyak. . Anda mendapat kalsium, kalium, besi, asid folik dan vitamin A, B1, B2, B12 dan C dalam tanaman ini hijau yang terdapat dengan banyaknya dan boleh membuat anda dalam Kesihatan yang baik. Terdapat banyak mineral dan vitamin lain juga yang tiada dalam rumput dalam kuantiti miniscule, tetapi yang benar-benar berguna untuk anda.

Potensi manfaat yang

Manfaat kesihatan daripada barli telah menjadi jelas lebih berumur dan banyak kajian telah dijalankan ke atas. Protein dan bahan-bahan kimia yang hadir dalam kilang bersama-sama dengan sifat-sifat anti yang wujud di dalamnya adalah bukti fakta bahawa anda boleh mendapatkan banyak manfaat daripadanya. Ia tidak hanya boleh menyembuhkan banyak penyakit-penyakit merbahaya tetapi juga boleh membantu mengelakkan mereka jika anda mengambil rumput ini dalam kuantiti yang diperlukan dalam diet harian anda.

• Antara penyakit-penyakit maut banyak yang ia boleh mengawal adalah kanser. Kerana ia dipercayai bahawa rumput ini boleh menghalang Pendaraban dalam sel-sel kanser, ia juga boleh membantu merawat kanser.

• Ia juga boleh membantu dalam rawatan kolitis. Keadaan yang menyakitkan ini adalah disebabkan oleh radang usus dengan cirit-birit yang kronik. Barli adalah terkenal dengan sifatnya yang anti yang membawa pertumbuhan bakteria baik dalam usus dan merangsang Pembahagian sel. Ini membantu mengurangkan keradangan dalam usus dan sekali gus mengawal kolitis.

• Satu lagi keadaan kesihatan yang memantau rumput ini adalah kesihatan jantung. Ia adalah penting untuk memastikan darah mengalir dengan lancar di arteri yang tanpa sebarang tersumbat atau kaunseling. Dengan mengambil rumput ini dengan kerap, anda boleh menurunkan paras kolesterol dan dengan demikian mengelakkan sebarang tersumbat yang akan membuat anda aman daripada serangan jantung.

• Jangkitan kulit boleh dikawal dengan bantuan rumput hijau ini sangat. Jerawat dan ekzema telah telah berjaya dirawat dengan tumbuhan ini.

Borang

Barli boleh diambil dalam bentuk serbuk dengan air. Ia boleh dimakan sebagai minum atau diambil dalam bentuk pil juga. Tambahan yang tersedia di pasaran boleh diambil untuk memberikan anda semua faedah kesihatan. Tetapi jika kes yang kronik dengan gejala-gejala akut, anda perlu mendapatkan nasihat daripada doktor.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *