Berputar basikal latihan untuk penurunan berat badan dan Kesihatan

Berputar basikal latihan untuk penurunan berat badan dan Kesihatan

Basikal Spin menjadi popular dengan ciptaan kelas Berbasikal di 1980th ini. Dalam kelas itu, sekumpulan orang menjalankan latihan intensif pada basikal spin. Pengajar untuk mengetuai senaman itu dan muzik mendorong ahli-ahli kelas. Hasilnya, lebih banyak dan lebih banyak Basikal spin digunakan untuk latihan kardio di rumah. Apa-apa kalori yang memakan senaman menyokong berat badan tetapi juga bermanfaat untuk kesihatan dan kecergasan.

Basikal Spin sering dianggap mahal, tetapi terdapat pelbagai jenis harga serta jenama terkenal. Banyak daripada mereka kos lebih daripada 1,000 dolar, dan mereka kebanyakannya yang bersih. Schwinn, panji pengeluar Basikal dalaman, menawarkan sekurang-kurangnya 3 pengajar kitaran tertutup antara 1,000 dan 2,000 ringgit. Yang mungkin terlalu banyak bagi orang-orang yang banyak terutama untuk pemula. Jenama lain, seperti Stamina, ProForm atau Sunny Basikal spin hadir bagi senarai harga sekitar 450-600 ringgit. Selalunya kita boleh mendapatkan basikal tersebut untuk kira-kira 300 ringgit.

Satu contoh baik adalah SPX 290 ProForm dalaman kitaran jurulatih dengan harga senarai 599 tetapi sering ditawarkan bagi ca. 300 ringgit. Pelatih kitaran yang kukuh ini menyediakan semua ciri-ciri yang diperlukan untuk senaman Berbasikal yang asli. Di sini adalah kajian ProForm 290 SPX yang amat ringkas ringkasan: walaupun aduan mengenai sebuah pelana tidak selesa (yang boleh diselesaikan dengan Seluar pendek Basikal menokok-Tambah), Basikal sangat dipuji, ia seolah-olah Basikal spin terbaik dalam kategori harga ini.

Ia adalah teknologi apa yang menjadikan Basikal spin yang luar biasa. Teknologi flywheel simulates sebenar motosikal Menunggang sangat rapat dengan momentum inertia. Pengguna boleh menambah atau mengurangkan kekerapan Mengayuh untuk mensimulasikan kelajuan yang berubah-ubah. Mereka boleh mensimulasikan gradien yang berbeza dengan sedikit knop, dan, sebagai contoh, berdiri sambil Mengayuh untuk menguasai “Bukit curam”.

Latihan kitaran dalaman yang sihat bermula dengan kedatangan sehingga fasa. Pedal exerciser selesa selama 10 minit. Maka latihan lebih sukar berikut, seperti simulasi menaiki basikal di kawasan berbukit-bukau atau hanya untuk perjalanan yang bertenaga pada tahap yang sama. Latihan Intervall adalah satu lagi senaman yang menarik apa dapat dilakukan amat baik Basikal spin: selepas panas sehingga, kami bergilir lagi fasa mengayuh perlahan dengan fasa pendek gigih mengayuh, sebagai contoh, dua minit lambat dan satu minit secepat mungkin. Apa-apa senaman yang harus sentiasa berakhir dengan fasa pemulihan cukai lembab ketika.

Pemula lebih baik mulakan dengan berhati-hati. Selepas panas yang licin sehingga, mereka hanya boleh basikal untuk mendapatkan perasaan untuk basikal spin. Satu lagi idea yang baik mungkin untuk menyertai kelas berputar sebelum membeli sebuah basikal kitaran tertutup. Kebanyakan tenaga pengajar menimbangkan keperluan ahli-ahli kumpulan, supaya semua orang boleh mengambil bahagian. Latihan dalam Kumpulan dengan muzik bertenaga adalah menyeronokkan.

Tidak kira sama ada seseorang menggunakan kitaran ProForm SPX 290 pelatih atau berputar untuk kelas atasan, kita membakar kira-kira 500 kalori atau lebih dalam satu jam semasa Basikal spin bertenaga untuk perjalanan. Yang meningkatkan penurunan berat badan. Ia juga menguatkan jantung dan paru-paru. Selain itu, Terdapat lain-lain faedah untuk kesihatan dan Kecergasan, sebagai contoh, lebih rendah kolesterol, lebih rendah tekanan darah tetapi lebih fleksibiliti dan ketahanan. Akhir sekali, senaman tersebut melawan tekanan dan bahkan membantu kehidupan sukar menguasai situasi.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *