Berlebihan lilin telinga boleh menyebabkan Dengungan dalam telinga

Berlebihan lilin telinga boleh menyebabkan Dengungan dalam telinga

Pernahkah anda ke bola sepak atau perlawanan ragbi dan datang kembali dengan sibuk lucu atau berdesir bunyi di telinga anda? Atau mungkin anda adalah salah satu daripada orang-orang yang percaya bahawa muzik adalah terlalu kuat, jika anda terlalu lama? Jika anda pernah berada dalam apa-apa masalah yang saya pasti anda akan bersetuju bahawa satu-satunya perkara pada fikiran anda adalah untuk menghentikan telinga nada secepat mungkin!

Sensasi nada ini adalah benar-benar satu keadaan dipanggil tinnitus dan mempengaruhi di luar, pertengahan atau telinga batin dan juga otak! Seperti yang disebutkan ini boleh disebabkan oleh pendedahan yang berpanjangan kepada muzik bising atau Bunyi, tetapi dalam kes-kes lain walaupun ubat seperti Aspirin boleh menyebabkan bunyi ini swooshing dan sangat mengganggu di telinga anda. Walaupun banyak earwax boleh menyebabkan telinga anda untuk memulakan nada – oleh itu, adalah penting untuk sentiasa (dan sangat berhati-hati!) membersihkan telinga anda.

Satu cara yang muktamad untuk menghentikan deringan telinga adalah hotel yang sebenarnya untuk mengelakkan ia! Jika anda tahu bahawa anda akan terdedah kepada bunyi bising, memakai perlindungan telinga. Jika anda berada dalam kenderaan bermotor anda, sebaliknya menjadikan muzik latar belakang sedikit. Anda masih akan dapat menikmati dan anda akan tidak berakhir dengan sakit telinga dalam proses!

Jika anda sedang mengalami telinga nada dan anda tidak pasti jika ia Tinitus atau mungkin sesuatu yang lebih teruk, anda harus menjadualkan temu janji dengan doktor secepat mungkin. Mengambil kira bahawa telinga dua anda perlu berlangsung seumur hidup; oleh itu anda tidak perlu mengambil peluang mana-mana! Ia adalah satu keputusan yang bijak untuk membuat senarai apa-apa ubat yang anda sedang, supaya anda perubatan profesional boleh mencapai jika itu bukan sebahagian daripada masalah anda untuk bermula dengan. Ia hanya mungkin kes berubah kepada bentuk yang lain dan ubat-ubatan, masalah anda mungkin akan diselesaikan!

Seperti yang disebutkan dalam perenggan terdahulu yang berlebihan lilin juga boleh menyebabkan telinga nada. Anda juga boleh meminta doktor anda dengan berhati-hati memberi telinga anda yang mendalam-membersih dan bukan cuba untuk membersihkan telinga anda dengan satu bud telinga atau 5 gigih!

Jika anda akan membawa life-style yang tidak sihat, anda mungkin perlu menukar tabiat anda untuk menghentikan deringan di telinga. Jika anda seorang peminum berlebihan alkohol akan mengembungkan anda saluran darah. Kemudian, anda akan mengalami peningkatan aliran darah ke telinga anda yang juga akan menyebabkan sensasi Dengung. Meletakkan kembali pada meminum dan membuang rokok tersebut dalam tong sampah – itu akan berbaloi!

Terakhir pemakanan vitamin dan suplemen pemakanan yang lain. Besi khusus dikenali untuk melawan radikal bebas yang seterusnya akan meningkatkan sistem Pertahanan semulajadi anda dan membantu dengan beberapa sistem penting badan anda. Banyak orang telah menemui bahawa telinga nada berhenti selepas beberapa hari jika mereka mengambil satu suplemen pemakanan menukarkan besi.

Sensasi deringan di telinga anda adalah tanda bahawa sesuatu yang tidak kena. Cuba mengesan laluan dari isu ini secepat mungkin dan menyembuhkan-sebelum anda akhirnya mendapat kerosakan telinga yang kekal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *