Berkhatan – selepas pembedahan berhati-hati

Berkhatan – selepas pembedahan berhati-hati

Berkhatan – selepas pembedahan berhati-hati

Bandages:

Anda akan menemui 1 atau 2 keping gauze longgar dibalut sekitar atau zakar. Ini harus terkeluar berjaya di Tukar lampin yang pertama. Delicately meningkatkan jauhnya Dataran berminyak (kira-kira dua x 2 cm) berwarna kuning gauze (ia mungkin telah menurun dari sini sudah dengan gauze putih yang lain). Sekeping berbeza gauze putih bandaged sekitar zakar; ini mesti terapung berasingan pada tab mandi-1, seperti yang akan yang seperti candyfloss gebu melengkapkan.

Di bawah ini benar-benar adalah gauze reben yang progresif akan ufuk langit kira-kira sepuluh ke empat belas hari. Jangan bergerak menjauhkan daripada atau membenarkan sesiapapun kerana ia akan membawa ketidakselesaan dan pendarahan. Kerana ia unravels, trim ia menjauhkan dari dengan Gunting yang segar. Melalui masa yang ia datang dari benar-benar, luka perlu praktikal dapat dipulihkan dan keperluan berpakaian tidak. Sebaliknya jika gauze reben datang dalam tempoh yang sangat pertama dua puluh empat jam, hubungi saya. Dalam kes dengan serta-merta selepas dua puluh empat jam, hanya mendaftar semula melengkapkan gebu dibekalkan dan melindungi dengan gauze. Penggantian ini hanya diperlukan untuk 1 hari dan boleh semua datang diri daripada di dalam tab mandi pada hari berikutnya. Tukar dengan band-bantuan.

Memohon mengubah kuantiti Pemurah Vaseline menjelang penghujung zakar pada lampin setiap dengan yang pada mulanya minggu, termasuk longgar dengan gauze.

Untuk mencari untuk:

†¢ darah kerugian: Jika wujud kehilangan darah baru, menghubungi saya. Kehilangan darah serta-merta selepas yang pada mulanya dua puluh empat jam adalah jarang agak besar, tetapi menghubungi saya, Gary Stone, jika anda bimbang.

†¢ jangkitan. Ini boleh menjadi luar biasa. Jika terdapat bau yang buruk datang melalui luka atau jika ada yang melaksanakan nanah atau jika wujud kemerahan sekitar zakar sekiranya bayi anda mempunyai demam atau adalah di dalam apa-apa cara yang tidak baik, anda perlu lihat doktor anda atau hubungi saya, Gary Stone, segera.

Hujung zakar mungkin akan agak diperbesarkan dan merah untuk beberapa hari. Ini benar-benar adalah biasa. Keradangan pada asas dari zakar, sekitar perut yang tidak biasa; hubungi doktor anda atau Encik Stone

Jika dan apabila berpakaian yang akan datang kaki, tidak perlu bimbang jika wujud ruang (contohnya luka) di antara epidermis zakar dan kepala zakar anda. Ia adalah biasa dan boleh menyembuhkan dengan cepat

Pada mulanya mandi:

Ini benar-benar perlu pada dua puluh empat jam (anda akan dapat benar-benar melibatkan zakar) dan setiap hari selepas itu. Pada hari pertama, hanya sponge manja.

Relievers sakit:

Pastikan anda mentadbir paracetamol yang baru lahir seperti Panadol atau Pamol berdasarkan pada anda yang baru lahir yang berat, bermula secepat anda pulang selepas itu pada masa-masa 6 jam untuk beberapa hari yang pertama. Seterusnya dalam kes anda percaya kanak-kanak anda aching.

Sila cenderung tidak teragak-agak untuk menghubungi Gary Stone pada bila-bila masa jika anda mempunyai sebarang pertanyaan atau kebimbangan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *