Berkesan pembersihan badan anda daripada terlalu banyak garam

Berkesan pembersihan badan anda daripada terlalu banyak garam

Ia adalah musim panas, dan ini bermakna ia adalah masa untuk cookouts, barbeku dan pihak-pihak. Ini boleh menjadi salah satu masa yang paling lucu tahun!

Tetapi kadang-kadang ini bukanlah satu masa untuk badan anda. Jika anda berfikir tentang apa yang anda makan pada orang cookouts dan barbeku, anda akan faham apa yang saya maksudkan.

Semua orang kerepek kentang, hamburger, sandwic dan salad kentang mungkin membuat anda berasa benar-benar baik tetapi selepas makan terlalu banyak yang mereka boleh lakukan nombor nyata pada badan anda. Salah satu sebab ini adalah begitu adalah kerana makanan jenis ini mempunyai banyak garam dalam mereka.

Mempunyai terlalu banyak garam dalam diet anda benar-benar boleh menjejaskan kesihatan anda dalam beberapa cara. Ia boleh meningkatkan tekanan darah anda dan kerosakan ke atas organ dalaman seperti perut dan usus.

Nasib baik, sekali anda pengambilan garam, ia tidak bermakna bahawa ia terperangkap dalam badan anda selama-lamanya. Anda boleh mengusir ia supaya ia tidak menjadi masalah bagi sistem badan anda.

Terdapat banyak cara yang anda boleh lakukan ini. Berikut adalah beberapa cara yang anda boleh membersihkan badan anda ini lazat tetapi sebatian berbahaya.

Pertama, anda boleh melakukan satu perkara yang mudah untuk membantu dengan masalah: minum air. Tetapi ianya tidak hanya apa-apa jenis yang lama air yang anda akan minum.

Anda ingin memastikan bahawa anda akan minum air mata air semulajadi. Mengapa ini akan penting?

Ia adalah penting kerana banyak lain-lain jenis air masih mempunyai garam yang diletakkan di dalamnya. Saya bertaruh bahawa sesuatu baru yang anda belajar semalam!

Air mata air semulajadi yang bebas garam dan oleh itu adalah lebih baik untuk minum dalam tempoh masa ini pembersihan. Adalah disyorkan bahawa anda minum sekurang-kurangnya 64 auns air jenis ini dalam tempoh 3 hari.

Apabila anda pengambilan jumlah air, badan anda akan secara automatik mengusir cecair yang berlebihan dan menggantikannya dengan jenis baru. Cecair yang berlebihan akan di mana garam semua badan anda sedang diadakan.

Seterusnya, anda boleh secara semulajadi mengurangkan pengambilan garam anda apabila anda makan makanan. Ia adalah baik untuk melakukan ini selama kira-kira tiga hari, lebih baik bersama-sama dengan pengambilan air anda.

Elakkan makanan ringan di semua kos pada masa ini, kerana mereka biasanya tinggi garam. Bagi semua makanan lain, anda boleh melihat fakta pemakanan mereka dan lihat berapa banyak natrium yang mereka ada di dalamnya.

Perkara seterusnya yang anda boleh lakukan untuk membantu ialah mengurangkan pengambilan karbohidrat anda pada masa ini. Anda mungkin tertanya-tanya mengapa ini akan menjadi penting Walaupun anda makanan karbohidrat tidak mempunyai garam di dalamnya.

Ini adalah kerana kedai-setiap paun karbohidrat yang anda telah disimpan, sistem anda kedai lagi 2-3 paun air untuk menyokongnya. Cecair yang berlebihan ini adalah di mana pergi semua natrium dalam badan anda!

Jadi ini bermakna lebih banyak karbohidrat yang anda makan, natrium lebih banyak yang akan hadir dalam sistem anda. Jadi elakkan perkara-perkara seperti roti dan pasta.

Buah-buahan dan sayur-sayuran adalah baik-baik saja, kerana mereka tidak akan menjadi masalah untuk anda. Juga cuba makan makanan yang rendah karbohidrat supaya anda boleh membendung kesan makanan yang kaya dengan karbohidrat yang anda telah makan.

Akhirnya, anda boleh menyelesaikan masalah oleh peluh keluar natrium berlebihan yang ada di dalam kamu. Banyak natrium yang akan di peluh anda dan akan keluar sistem anda sebaik sahaja anda lakukan aktiviti-aktiviti yang memerlukan peluh.

Anda boleh melakukan senaman aerobik dan memakai pakaian yang lebih panas akan memanaskan anda dan membuat anda lebih cenderung untuk berpeluh. Walaupun anda tidak berpeluh sebab-sebab tertentu, latihan akan membantu anda pula!

Jika anda tidak mahu bersenam, anda boleh menggunakan sauna untuk membantu anda jika anda mempunyai akses kepada satu. Bermula dengan pergi ke sauna sehingga anda berpeluh.

Kemudian keluar dari sauna dan mandi yang akan membersihkan anda semua peluh awal. Kemudian kembali ke sauna sehingga anda berpeluh lagi.

Ini akan memastikan bahawa dengan natrium adalah dibuang daripada sistem anda. Nasib baik dengan kaedah-kaedah yang telah diberikan kepada anda!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *