Berkaitan manfaat kesihatan Trampolining

Berkaitan manfaat kesihatan Trampolining

Trampolinists dan rebounders telah lama kerana membawa diketahui tentang trampolining manfaat kesihatan yang luas, tetapi apa sebenarnya yang mereka dan mengapa mereka begitu penting?

Hanya sepuluh minit sesi rebounding boleh menghasilkan faedah-faedah yang setanding dengan hanya 30 minit berjalan, pada dasarnya mewujudkan banyak senaman aerobik yang lebih cepat dan lebih cekap.

Trampolin bersenam kenaikan kadar nadi badan yang membawa oksigen ke dipam dengan lebih cekap sekitar badan, yang meningkatkan kecergasan kardiovaskular secara keseluruhan. Doktor-doktor yang banyak menyokong penggunaan trampolining Bahasa Melayu, terutamanya selepas serangan jantung atau hati syarat-syarat untuk mengukuhkan satu dengan cara yang kurang tekanan dan menyeronokkan.

Hampir setiap otot dalam badan mengenakan kesan beberapa tentera semasa menjalankan trampolining, terutama otot abdomen dan kaki dan tangan, yang membantu untuk mengurangkan dan nada masalah bahagian perut, bahagian bawah dan paha. Sesungguhnya penyelidikan mata kepada fakta bahawa senaman atas trampolin boleh meningkatkan kadar metabolisma seseorang, yang akhirnya turut membantu menjaga berat badan yang diperolehi.

Aktiviti berat dan berulang-ulang yang diberikan semasa latihan pemulihan yang disediakan oleh trampolining adalah berat dan berulang-ulang, mewujudkan impak rendah tekanan pada tulang-tulang yang boleh membantu meningkatkan rangka pembangunan dari masa ke masa.

Trampolining memerlukan tumpuan yang tinggi dan juga mendapati manfaat kesihatan yang membangunkan kemahiran motor dan koordinasi. Rebounding, keseimbangan dan menjangkakan Lantun seterusnya ini, membolehkan kawalan trampolinist pelbagai jenis otot yang berbeza secara serentak.

Penyelidikan juga mata kepada trampolining mempunyai kesan yang baik pada kanak-kanak dengan autisme, membangunkan penyelarasan dan kesedaran deria dan persepsi dengan pemulihan setiap.

Kesimpulannya trampolining membawa banyak manfaat kesihatan yang termasuk peningkatan kecergasan kardiovaskular, penyelarasan dan kedudukan otot serta menyeronokkan latihan teknik. Ibu robot kini sedia ada dan boleh digunakan untuk semua peringkat umur dalam keselesaan dan keselamatan rumah anda dalam satu ruang Luaran.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *