Berjalan untuk kecergasan – 5 Tips cepat

Berjalan untuk kecergasan – 5 Tips cepat

Berjalan untuk kecergasan adalah satu bentuk senaman yang cemerlang. Bukan sahaja ia tidak membawa anda ke dalam bentuk, ia juga akan meningkatkan tahap kesihatan anda. Ia berfungsi hampir setiap otot dalam badan anda, termasuk jantung. Kerana ia menguatkan jantung, peluang anda untuk mendapat serangan jantung akan berkurangan. Berjalan juga akan membina sistem peredaran darah dan pernafasan anda.

Selain memberikan anda satu badan penuh bersenam, berjalan untuk kecergasan juga akan membantu meningkatkan tumpuan anda. Apabila anda menjalankan, anda perlu memberi tumpuan Perkukuh kesakitan fizikal dan menolak melepasi had anda. Berjalan juga adalah cara yang hebat untuk berehat. Ramai orang mendapati berjalan menjadi aktiviti yang sangat menenangkan. Sebaik sahaja anda dapat melepasi ketidakselesaan dan kesakitan, anda akan benar-benar mula menikmatinya. Anda sebenarnya boleh melakukan beberapa pemikiran anda yang terbaik semasa berlari.

Berjalan untuk kecergasan akan meningkatkan tahap kesihatan anda, membuat anda dalam bentuk dan memanjangkan jangka hayat anda. Memandangkan semua manfaat yang anda dapat, ia adalah benar-benar termurah dan paling mudah jenis senaman. Jadi apa yang anda tunggu? Pergi dan bermula sekarang! Tetapi terlebih dahulu, berikut adalah beberapa petua tentang berjalan untuk kecergasan:

Menjalankan bagi Tip kecergasan #1: selesa

Mendapatkan sepasang kasut berjalan yang selesa yang sesuai untuk jenis kaki anda. Sepasang kasut berjalan yang betul harus membawa anda ke satu permulaan yang baik. Juga pastikan bahawa anda berpakaian. Sepasang seluar dan atas tangki perlu cukup selesa.

Menjalankan bagi Tip kecergasan #2: menggunakan pemula yang menjalankan atur cara

Apabila bermula, pemula yang menjalankan atur cara akan membantu anda dengan semua asas-asas yang berjalan. Program-program ini mempunyai gabungan berlari dan berjalan kaki. Melakukan kedua-duanya berjalan dan berjalan kaki semasa anda beberapa minggu yang pertama akan membantu anda membangunkan lebih banyak stamina.

Berjalan untuk kecergasan Petua #3: membina perlahan-lahan

Pemula perlu mula kecil. Kesilapan biasa yang membuat pelari awal adalah dengan menjalankan lebih daripada apa yang mereka boleh mengendalikan. Untuk pemula, ia adalah yang terbaik untuk mengendalikan tidak lebih daripada tiga kali seminggu. Ini akan mengelakkan badan anda daripada mendapat sakit kerana anda tidak digunakan untuk berjalan. Meningkatkan perbatuan anda selamat dengan membina secara perlahan-lahan.

Menjalankan bagi Tip kecergasan #4: mencari tempat yang baik untuk jangka

Salah satu kelebihan menjalankan kecergasan adalah bahawa anda boleh melakukannya hampir di mana sahaja. Anda boleh berlari di luar di Taman di mana anda boleh menikmati pemandangan. Anda juga boleh menggunakan landasan yang betul untuk dalaman di gimnasium. Dan anda juga boleh dijalankan menggunakan sebuah treadmill di rumah semasa anda menonton TV atau melakukan perkara-perkara lain.

Menjalankan bagi Tip kecergasan #5: kekal bermotivasi oleh penetapan matlamat

Permulaan mungkin adalah bahagian yang paling mencabar dalam berjalan untuk kecergasan. Anda boleh kekal bermotivasi dengan menetapkan beberapa realistik jangka pendek dan matlamat jangka panjang untuk diri sendiri. Sebagai contoh, anda boleh menetapkan matlamat untuk kehilangan lima kilogram dalam tempoh tiga bulan dan 10 kilogram dalam tempoh enam bulan. Ia akan menjadi sangat memuaskan apabila anda mencapai matlamat anda. Apabila anda telah mendapat sesuatu yang berusaha ke arah, peluang yang lebih besar bahawa anda akan secara terus dengan rejim kecergasan anda.

Anda tidak memerlukan peralatan senaman yang mahal atau pil penurunan berat badan. Berjalan untuk kecergasan adalah berkesan, sihat dan menyeronokkan. Jadi Mulakan sekarang dan menikmati faedah-faedah berjalan tidak lama lagi!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *