Berjalan kaki Nordic bauan – bagaimana untuk membeli sepasang tiang berjalan yang sempurna

Berjalan kaki Nordic bauan – bagaimana untuk membeli sepasang tiang berjalan yang sempurna

Kayu berjalan kaki Nordic adalah sama seperti ski tiang, kecuali tanpa bakul dan dengan petua but getah agar berjalan di atas konkrit atau laluan lebih mudah dan kurang menyakitkan.

Manfaat kesihatan senaman ini menarik termasuk perbelanjaan meningkat kalori, mengurangkan kesan pada lutut dan pinggang serta baki yang lebih baik dan kestabilan.

Lebih orang menyedari faedah kecergasan berjalan dengan tiang, aktiviti berjalan kaki Nordic (juga dikenali sebagai bandar poling atau berjalan kecergasan) tumbuh dalam populariti di Amerika Utara dan di seluruh dunia, lebih banyak dan lebih banyak syarikat akan menambah kayu berjalan kaki Nordic kepada barisan produk mereka.

Untuk membantu anda mendapatkan pasangan yang sempurna daripada kayu berjalan kaki anda akan mahu untuk tanya diri anda soalan-soalan tiga yang berikut:

1. Adakah galah tersebut boleh dilaraskan?

Perkara pertama yang perlu mencari adalah kayu pejalan kaki yang boleh dilaraskan bagi ketinggian tertentu anda. Ini biasanya dipanggil “telescoping” tiang bertentangan dengan tiang “tetap panjang”. Tiang boleh laras membolehkan penyesuaian panjang tiang untuk memenuhi keperluan unik dan berjalan kaki gaya anda.

Apabila mempertimbangkan satu tiang telescoping, pastikan untuk bertanya tentang kekuatan mekanisme mengunci pada bahagian sendi dan pastikan anda membeli kutub berkualiti tinggi yang anda pasti akan tahan berat badan anda.

2. Adakah pemegang mempunyai tali?

Menariknya, kebanyakan kayu pejalan kaki yang disediakan di pasaran hari ini mempunyai tali pergelangan tangan dan pemegang gaya ski-kutub yang Malangnya boleh membahayakan jika anda kebetulan jatuh atau jika hujung menangkap sesuatu. Bayangkan apa yang akan berlaku jika anda cuba untuk memecahkan kejatuhan anda dengan tiang yang diikat ke pergelangan tangan anda!

Satu alternatif adalah unik Reka bentuk ergonomik beberapa tiang di pasaran, yang tidak mempunyai tali dan cengkaman yang lebih selesa dengan tempat yang flared. Asas flared ini menyediakan kestabilan tambahan semasa membolehkan anda dengan cepat dan mudah “melepaskan” dari tiang yang harus anda perlu.

Salah satu manfaat tambahan untuk pemegang tak Reka bentuk dengan asas flared adalah bahawa ia juga menyediakan badan atas rintangan semasa anda berjalan kaki, yang diterjemahkan ke dalam otot yang meningkat, memperbaiki kesihatan kardiovaskular dan meningkatkan penurunan berat badan!

3. Adakah tiang anda datang dengan jaminan pengilang?

Dengan pelbagai nordic pejalan kaki kayu disediakan di pasaran hari ini, ia adalah semulajadi bahawa persaingan berlaku. Ini adalah besar bagi pengguna kerana boleh mengurangkan harga produk, namun ia juga boleh memberi kesan negatif terhadap mengurangkan kualiti produk.

Apabila ia datang kepada kayu berjalan kaki anda, anda tidak mahu sesuatu yang akan menjejaskan imbangan dan kestabilan anda!

Jadi pastikan anda tanya sama ada tiang yang anda sedang mempertimbangkan untuk dibuat dengan bahan-bahan berkualiti tinggi dan sama ada atau tidak pengeluar membua sandaran mereka produk dengan waranti pengilang kuat.

Mengetahui soalan yang betul untuk bertanya akhirnya akan membantu anda membuat keputusan yang sepasang kayu berjalan kaki nordic untuk membeli. Pada akhirnya, jenama, model dan gaya adalah terpulang kepada anda. Perkara yang paling penting adalah komitmen anda untuk mendapatkan di luar dan kekal aktif dan sihat!

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *