Berjalan: Bagaimana Lectins (protein dalam makanan) yang sangat negatif dalam O positif darah jenis – Bahagian 2

Berjalan: Bagaimana Lectins (protein dalam makanan) yang sangat negatif dalam O positif darah jenis – Bahagian 2

Hakcipta Terpelihara © 2007 Ed Bagley.

Tidak seperti Dr. Robert Atkins dan pelan diet rendah-karbohidrat beliau, Dr. Peter D’Adamo penemuan klinikal belum telah disahkan dan dipopularkan pada peringkat kebangsaan, dan ini adalah mengapa begitu beberapa orang malah sedar hubungan antara jenis darah anda, diet anda dan kesihatan anda.

Dr. Atkins penyelidikan dan pelan diet telah mengutuk Nasional oleh masyarakat arus perdana penyelidikan perubatan dan pakar-pakar perubatan yang sama selama bertahun-tahun.

Hanya hari Adakah pengkritik-pengkritik yang sama, sesetengah 30 tahun kemudian, enggan mengakui bahawa Dr. Atkins adalah betul tentang diet beliau makan lebih banyak protein dan lemak dan karbohidrat ditolak.

Penemuan Dr. D’Adamo adalah penting untuk memahami mengapa Amerika telah menjadi sebahagian daripada orang-orang yang paling tidak sihat dan berlebihan berat badan di dunia. Amaun yang inordinate anak-anak kita akan berjalan kira-kira hari sebagai contoh obesiti sebelum mereka bahkan remaja.

Apabila anda tahu bahawa terdapat lebih banyak jenis darah O daripada mana-mana jenis lain, anda boleh kemudian lebih menghargai tahap masalah kita.

Artikel ini tidak boleh menangani semua isu-isu yang terlibat, tetapi saya akan memberi tumpuan khusus pelari yang satu jenis darah positif O dan mengapa ianya sukar bagi mereka untuk menurunkan berat badan.

Walaupun fesyen diet pelbagai yang ada pada kita hari ini, D’Adamo berkata kita tidak lagi boleh memilih diet yang betul untuk diri kita sendiri daripada kita boleh memilih warna rambut atau jantina kami. Ia telah pun dipilih untuk kita beribu-ribu tahun yang lalu.

Kita telah begitu sibuk melihat ciri-ciri makanan yang kami telah gagal untuk meneliti ciri-ciri orang, kata D’Adamo.

D’Adamo memisahkan makanan kepada 16 Kumpulan-Kumpulan yang berbeza dan kemudiannya membahagikan mereka kepada tiga kategori: bermanfaat (bertindak seperti ubat untuk jenis darah tertentu), neutral (perbuatan seperti makanan), dan mengelakkan (bertindak seperti racun untuk jenis darah tertentu).

Pada dasarnya, makanan yang bermanfaat meningkatkan metabolisma dan mengelakkan makanan yang melambatkan ia.

Kerana Diet jenis darah D’Adamo yang disesuaikan dengan komposisi sel tubuh, makanan yang tertentu akan menyebabkan berat atau penurunan berat badan anda, walaupun mereka mungkin mempunyai kesan yang berbeza kepada orang yang jenis darah lain.

Berikut adalah faktor-faktor yang penting berat dua terlibat:

1) Kerana badan anda membuat peralihan dramatik daripada menghapuskan makanan yang tidak terhadam atau toksik, perkara pertama yang ia adalah cuba untuk mengusir toksin yang sudah tiada. Toksin tersebut dimasukkan ke dalam tisu lemak, jadi proses menghapuskan toksin juga bermaksud menghilangkan lemak, oleh itu kehilangan berat badan dalam proses.

2) Kesan bahawa makanan tertentu yang ada pada sistem tubuh badan yang mengawal berat badan.

Kesan lectins pada jenis darah O positif adalah negatif, contohnya:

Lectins, protein yang banyak dan pelbagai yang didapati dalam makanan, mempunyai agglutinating sifat-sifat yang boleh menjejaskan darah anda.

Ringkasnya, apabila anda makan makanan yang mengandungi protein lectins yang serasi dengan anda sembuh jenis darah, lectins yang mensasarkan satu organ atau sistem tubuh badan (buah pinggang, hati, otak, perut, usus, dll) dan mula agglutinate sel-sel darah di kawasan itu.

Ini adalah benar terutamanya bagi jenis darah O positif.

Aktiviti lectin makanan tertentu pada jenis darah O positif boleh lakukan yang berikut:

Dalam menyemarakkan lapisan saluran penghadaman, mengganggu proses penghadaman, memperlahankan kadar metabolisma makanan, menjejaskan pengeluaran insulin dan kecewa keseimbangan hormon.

(Editor’s Note: ini adalah bahagian 2 Artikel 5-bahagian a.)

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *