Berita selebriti benar-benar boleh menjadi baik untuk anda

Berita selebriti benar-benar boleh menjadi baik untuk anda

Tempahan satu kajian dikeluarkan yang menunjukkan semua orang-orang yang suka berita celeb mereka, benar-benar mendapat manfaat daripada membacanya. Ia tidak hanya membaca tentang A-listers seperti Brad Pitt atau Gemma Arterton, tetapi juga mendapat dos harian anda Big Brother atau X-Factor, gosip tentang Cheryl Cole yang membantu anda. Membaca tentang masalah kesihatan selebriti yang membantu untuk menggalakkan kesedaran dalam orang-orang yang membaca tentang mereka.

Kes paling menonjol di mana ini telah berlaku adalah Jade Sok. Apabila beliau telah didiagnosis dengan kanser pangkal rahim, beliau menghabiskan banyak masa yang menggalakkan pemeriksaan dan ujian bagi wanita lain. Awam pertempuran dengan penyakit disebabkan peningkatan pada wanita yang hendak diperiksa yang telah berterusan. Malah uplift ini telah begitu ketara bahawa orang-orang dalam industri sebenarnya menamakan ia ‘kesan Sok Jade.’ Ini adalah sesuatu untuk sesiapa sahaja yang boleh dibanggakan dan satu contoh yang hebat seseorang menggunakan selebriti mereka untuk membantu orang lain.

Walaupun bukan semua selebriti memilih untuk menyerlahkan pertempuran mereka dengan penyakit, mereka penghargaan penyakit boleh menggalakkan orang ramai untuk mendapatkan pemeriksaan kesihatan untuk penyakit itu. Ia sering sesuatu yang orang tidak mempertimbangkan sehingga Surat khabar dan majalah yang penuh dengan cerita-cerita seperti Michael Douglas perjuangan dengan kanser tekak. Pendedahan media melalui kuasa selebriti yang sering cukup untuk sampai ke tahap yang jauh lebih ramai daripada pengumuman kesihatan perkhidmatan awam. Kesan ini adalah lebih besar apabila selebriti seseorang yang dihormati di seluruh dunia.

Sambil meningkatkan kesedaran tentang penyakit-penyakit seperti barah adalah kesan sampingan yang sangat penting, Terdapat juga aspek-aspek seperti penagihan dadah. Membaca tentang masalah penagihan dadah seorang selebriti, seperti Lindsay Lohan di, sering boleh meminta rakan-rakan atau ahli keluarga untuk merealisasikan bahawa ada seseorang mereka tahu yang ini mempamerkan gejala-gejala yang sama. Ia mungkin mengambil masa kesedaran yang dibangkitkan seperti ini untuk menggalakkan keluarga dan kawan-kawan untuk menghadapi penagih boleh didapati dan melihat di mana kebimbangan mereka wajar atau tidak.

Langkah seterusnya akan sering untuk mendapatkan orang untuk mendapatkan bantuan jika boleh, dan lagi itu adalah sesuatu yang pendedahan selebriti dalam isu-isu dalam media boleh membantu dengan. Menyedari masalah yang serupa, atau seseorang yang mempunyai perangai yang sama boleh membantu anda untuk mencari Pusat Pemulihan atau atur cara rawatan. Melihat gosip selebriti untuk melihat pusat-pusat pemulihan yang bekerja untuk selebriti boleh membantu orang yang mempunyai masalah. Masalah-masalah seperti bulimia, anoreksia dan ketagihan arak juga akan diketengahkan dalam berita selebriti dan jadi mencari maklumat mengenai program-program rawatan dan Pusat juga adalah alat yang berharga.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *