Berita kesihatan: Penemuan perubatan

Berita kesihatan: Penemuan perubatan

Selama ini, ahli sains perubatan telah bekerja begitu keras untuk menumpahkan cahaya untuk Tempahan bingung memikirkan bidang kesihatan dan perubatan. Orang-orang yang menghabiskan sebahagian besar masa mereka melakukan penyelidikan untuk faedah kemanusiaan. Jika anda membaca berita kesihatan secara tetap, anda akan memahami bagaimana rajin orang-orang ini. Berikut adalah beberapa penemuan dalam Sains Perubatan dan kesihatan yang mempunyai kesan ketara ke atas kehidupan kita.

Melucutkan senjata HIV

Salah satu Tempahan talked tentang penemuan hari ini penemuan tumit Achilles HIV ini. Saintis Amerika Syarikat dan Eropah telah menemui satu cara untuk melucutkan virus dan mengelakkan ia berleluasa yang menimbulkan kekacauan dalam sistem imun. Kaedah ini melibatkan meraih kolesterol ini daripada virus, kaedah yang extinguishes pertahanan yang. Tanpa kolesterol ini, virus kehilangan dengan persenjataan dan menjadi terbuka untuk sistem imun manusia untuk memusnahkan. HIV dikenali untuk menyahdaya tindak balas penyesuaian sistem imun. Sejak penemuan virus kurang daya tahan manusia, ahli-ahli sains telah mencari cara untuk berjuang. Tiada setakat ini telah jadi berjaya. Vaksin pada masa lalu telah sia-sia. Tetapi perkara-perkara yang mungkin berubah sekarang bahawa cara baru untuk melemahkan virus telah ditemui.

Aspirin untuk pencegahan kanser

Ia telah mendapati bahawa mengambil jumlah kecil aspirin secara harian boleh membendung risiko strok dan penyakit jantung. Kita sudah tahu bahawa. Tetapi kajian terbaru menunjukkan ia juga boleh mengurangkan risiko kanser. Kajian yang dilakukan di United Kingdom telah dijalankan untuk memantau subjek yang mengambil kira-kira 75-300mg aspirin sehari. Selepas tiga tahun, orang-orang yang mengambil aspirin telah berkurangan sebanyak kira-kira 25% risiko kanser. Kemudian selepas 5 tahun, risiko kanser telah dikurangkan kepada 37%.

Kajian menunjukkan bahawa pengambilan harian aspirin potongan turun risiko kanser dengan menghalang metastasis. Walau bagaimanapun, Terdapat satu lagi masalah dengan pengambilan aspirin. Doktor memberi amaran bahawa pengambilan aspirin yang kerap boleh menyebabkan pendarahan perut. Selain itu, orang-orang yang mengambil aspirin setiap hari adalah, Ironinya, risiko angin ahmar berdarah.

Placebos sebagai ubat-ubatan

Placebos adalah ejen-ejen “kosong” yang digunakan dalam kajian untuk menentukan benar kesan ubat-ubatan. Ini masa mereka digunakan sebagai agen rawatan sendiri. Kuasa placebos datang dari cadangan — bukan dari placebos diri. Sebagai contoh, kajian menunjukkan bahawa apabila orang akan memberitahu mereka mendapat latihan yang baik, mereka cenderung untuk kehilangan berat badan yang lebih daripada mereka yang tidak memberitahu perkara yang sama. Sudah ada banyak kajian yang menguji keupayaan plasebo untuk merawat penyakit. Placebos tidak mengandungi bahan-bahan aktif kepada sasaran penyakit. Mereka bekerja dengan mengubah reaksi seseorang kepada penyakit mereka.

Senaman untuk menentang penuaan

Rakyat sudah tahu manfaat bersenam. Artikel Berita Kesihatan telah dibincangkan terlalu banyak mengenai senaman. Kini sesiapa sahaja boleh mengatakan senaman melegakan tekanan, meningkatkan kesihatan kardiovaskular, meningkatkan imuniti, dan sebagainya. Apa kita mungkin telah terlepas untuk direkodkan adalah bahawa senaman yang menjanjikan untuk menterbalikkan penuaan. Andaian ini dibuat oleh para saintis yang tikus makmal pengajian tertakluk kepada program senaman. Tetikus ini mempunyai lebih otot, hati, buah pinggang dan otak daripada orang-orang yang tidak pergi melalui program senaman. Rambut mereka turut bersinar dan tebal.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *