Berita bagaimana: yang Jangan dan Jangan mengeluarkan

Berita bagaimana: yang Jangan dan Jangan mengeluarkan

Risalah perlu memberi maklumat. Syarikat menghantar surat berita dalaman dan luaran, mengumumkan produk, pakej, atau berkaitan dengan kesihatan korporat dan kesihatan pekerja. Surat berita boleh berkhidmat sebagai Lembaga bunyi bagi budaya korporat; mereka boleh terus orang sentuh dengan peristiwa-peristiwa semasa, semasa ideologi atau tindakan mereka yang lepas. Mereka boleh datang dalam pelbagai bentuk: media cetak dan terus menghantar e-mel akan meresap dua Medium yang lalu. Dos dan adab terakhir surat berita akan tertumpu pada satu benda sahaja: pembaca. Tanpa asas yang pembaca semua kerja yang masuk ke dalam Buletin adalah bagi apa-apa pada semua.

Mengambil kira penonton sasaran anda. Mereka pekerja sebuah syarikat tertentu? Mereka orang-orang yang berminat dalam industri tertentu? Adakah pembaca yang luas? Jika ya, apakah sama mereka? Sama ini perlu dibawa dalam setiap isu untuk sedikit atau lain — Buletin perlu membuktikan nilai. Cara membawa ini demografi bersama-sama adalah penting untuk mengekalkan pembaca. Tidak mengasingkan segmen pembaca terlalu banyak. Sekeping faedah istimewa yang baik dari masa ke semasa, jika ia berkembang dari isu ke isu, meliputi pembaca di seluruh awal dalam hubungan mereka dengan Buletin.

Cara Draf Buletin dalam cara yang mencapai penonton adalah mudah. Mengintegrasikan idea-idea yang berinteraksi dengan kehidupan pembaca. Secara lebih khusus, fokus topik pada perkara-perkara yang bahawa pembaca boleh lakukan untuk meningkatkan beberapa aspek kehidupan mereka, atau topik yang meningkatkan kesedaran maklumat, atau Potongan-potongan faedah manusia yang menawarkan inspirasi yang sering popular. Tanya penonton anda Apakah topik-topik yang mereka ingin lihat dilindungi. Merangkumi topik-topik tersebut. Kemudian meminta maklum balas anda. Buletin harus dalam keadaan berterusan penyemakan. Tidak takut menukar format, atau menukar fokus, tapi menjadi lesu interaksi pembaca. Lebih banyak penonton anda merasakan pemilikan buletin, lebih berminat mereka kekal.

Dos dan adab yang dikemukakan di sini adalah luas topik bagaimana untuk berkhidmat kepada penonton anda sebagai penerbit newsletter yang berjaya. Membangunkan kandungan dan format ia fluidly untuk pembacaan keseronokan adalah sebahagian daripada proses. Menjadi kreatif. Cuba format yang menyeronokkan dan menguji perairan dan tahap keselesaan pembaca anda dengan interaksi. Lebih-lebih lagi berhubung dan berbincang dan bersenang-senang dengan semua. Adakah pembaca ingin melihat gambar-gambar bodoh? Kadang-kadang mereka lakukan. Adakah pembaca menikmati tulisan-tulisan pertolongan? Jarang mereka mungkin suka levity sedikit. Adakah pembaca menikmati kandungan yang sukar untuk dibaca atau berhubungan dengan? Tidak, mereka tidak pernah lakukan. Mereka adalah kunci sebenar untuk menghasilkan berita yang berjaya.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *