Berikut adalah idea-idea untuk membantu anda melegakan kebimbangan pengalaman

Berikut adalah idea-idea untuk membantu anda melegakan kebimbangan pengalaman

Kita tahu bahawa penderitaan dari kebimbangan boleh mempunyai sejumlah buruk menjejaskan kesihatan anda, kedua-dua jangka pendek dan jangka panjang. Jika anda mengalami gejala-gejala berikut, anda boleh mendapat manfaat daripada beberapa nasihat tentang bagaimana untuk melegakan kebimbangan anda berasa sebelum kesihatan anda merosot apa-apa lagi. Rasa dada breathless, pening, sakit, kebas lengan dan tangan atau takut akan petunjuk yang sangat biasa mengalami kebimbangan atau serangan panik. Rasa bimbang juga boleh menyebabkan sakit kepala, sakit sendi dan loya. Kebiasaan Merokok, minum, makan berlebihan dan penyalahgunaan dadah juga disebabkan oleh tekanan.

Rasa bimbang adalah bagaimana badan dan minda anda bertindak-balas kepada situasi tertentu. Dan situasi yang menyebabkan seseorang dengan seseorang yang mengalami serangan panik boleh menyebabkan panik dalam kalangan yang lain. Apa yang mencetuskan serangan panik berbeza dari seorang ke seorang yang lain. Seseorang mungkin bimbang apabila berhadapan dengan tarikh akhir ketat, manakala yang lain boleh mengusahakan setelah hampir terlalu banyak untuk dilakukan. Pemikiran di tempat-tempat awam terrifies sesetengah orang, tetapi orang lain ia tidak mempunyai masalah pada semua. Mengelaskan apa yang menyebabkan serangan panik adalah hampir mustahil, kerana apa yang menyebabkan serangan panik seseorang boleh menjadi sumber keseronokan yang lain. Salah satu keperluan untuk mengenal pasti dan mengurus apa menyebabkan serangan panik untuk anda secara peribadi, kerana membenarkan mereka pergi tidak dirawat boleh mempunyai kesan-kesan kesihatan jangka panjang.
Perkara-perkara dan situasi yang anda merasakan bahawa anda tidak mempunyai kawalan ke atas boleh sangat mengecewakan. Tetapi bagaimana anda bertindak balas apabila anda mengalami serangan panik adalah amat penting. Anda hanya tidak dapat mengawal segala-galanya yang berlaku kepada anda, tetapi anda boleh memilih bagaimana anda bertindak balas kepada serangan panik dan apa yang anda akan lakukan untuk menghalang mereka.
Berikut adalah beberapa tips untuk mengalami melegakan kebimbangan:

Benar-benar memberi tumpuan kepada pernafasan anda dan bernafas perlahan, nafas yang mendalam. Perlahan-lahan mengira kerana anda bernafas keluar dan masuk. Cuba untuk mengira sehingga 7 sebagaimana anda bernafas dan sebagaimana anda bernafas. Cuba dan membayangkan diri anda di tempat yang tenang. Mungkin deserted-pantai atau sebuah bilik yang gelap di rumah anda.

Kerap bersenam. Menjalankan siaran ketegangan dan kebimbangan daripada badan anda. Mencari sesuatu anda menikmati yang mendapat kumpulan otot utama yang berlaku. Hanya berjalan kaki boleh benar-benar membantu atau manjakan diri anda dan membeli sebuah permainan Wii.

Menghabiskan beberapa minit yang hanya mengira, perlahan-lahan dan sengaja. Ini membantu anda untuk berehat minda.

Beberapa kali sehari melakukan senaman regangan. Mungkin perkara pertama pada waktu pagi dan perkara terakhir pada waktu malam. Regangan melegakan otot-otot dan mengurangkan ketegangan.

Pergi. Belakang leher, bahu dan belakang anda mendapatkan sangat tegang. -Otot Dapatkan tegang apabila anda tertekan.

Mengambil mandian dan pancuran mandian air panas.

Mendengar muzik yang menenangkan.

Bercakap dengan keluarga dan rakan-rakan anda mengenai apa yang menyebabkan anda mempunyai serangan panik.

Mendapatkan bantuan apabila anda memerlukannya. Jika anda mempunyai sakit kepala yang berulang dan sakit belakang leher atau atas, dan mengalami masalah tidur, anda perlu rujuk kepada doktor.

Menggunakan idea-idea ini akan membantu anda melegakan kebimbangan dan adalah penting untuk kesihatan dan kebahagiaan anda secara keseluruhan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *