Beribu-ribu mungkin diracun oleh Recalled Johnson & Johnson DePuy Hip implan, doktor takut.

Beribu-ribu mungkin diracun oleh Recalled Johnson & Johnson DePuy Hip implan, doktor takut.

Sejak 2005, logam pada logam implan pinggul telah digunakan semakin di Amerika Syarikat terutamanya dalam pesakit yang lebih muda dan aktif, kerana tuntutan oleh pengilang-pengilang mereka yang implan logam pada logam sehingga dua kali selagi hip lain implan. Kini, seperti yang dilaporkan dalam the New York Times, dan dalam banyak kajian saintifik, ternyata terdapat harga yang serius untuk membayar: pinggul logam pada logam baru yang implan datang dengan masalah, bebas daripada kecacatan mekanikal untuk keracunan darah logam toksik. The New York Times melaporkan bahawa sebuah jurnal hari Arthoplasty memberi amaran kepada pakar bedah yang implan pinggul logam pada logam harus digunakan dengan berhati-hati yang besar, jika sekali; disebabkan oleh hakikat bahawa implan tersebut kini telah ditemui untuk menjana serpihan logam yang boleh membawa kepada komplikasi kesihatan yang serius, termasuk penyakit sistemik, meningkatkan risiko antara lain-lain masalah kesihatan yang serius.

Doktor akan menimbulkan kebimbangan baru, terutamanya untuk Amerika 93,000 yang telah dipasang dengan J & J DePuy logam logam Hip ASR Acetabular sistem atau sistem pelapisan pinggul ASR yang telah teringat oleh Johnson & Johnson pada 26 Ogos 2010, kerana lebih tinggi daripada kadar biasa kegagalan. Pada mulanya, ia difikirkan bahawa satu-satunya terjejas oleh ingat adalah orang-orang yang mengalami kegagalan atau kemerosotan pinggul yang implant mekanisme, yang telah dianggarkan sebagai kira-kira 12,000-14,000 implan penerima. Sekarang, doktor percaya semua penerima pinggul implan mungkin berisiko. Pasukan Penyelidikan saintifik di Universiti Newcastle, diketuai oleh Dr. Tom Joyce, ‘ Bioengineering ‘ mula belajar di bahagian pinggang-Depuy ASR bermasalah kembali pada tahun 2007 disebabkan oleh beberapa masalah yang dilaporkan yang tinggi. Kajian mereka mendapati bahawa terdapat masalah dengan ASR dalam logam logam bersama rekaan. Menurut Dr. Joyce: “permukaan pada mulanya ultra-smooth roughen dan kemudian mengisar jauhnya terhadap satu sama lain untuk mengeluarkan zarah-zarah yang bersaiz-nano ke dalam badan yang kemudian diserap ke dalam aliran darah dan tisu-tisu yang menyebabkan kerosakan yang jauh lebih besar.” Penemuan-penemuan Dr. Joyce bioengineering pasukan telah dikemukakan kepada Depuy dan kerana tidak cukup masa berlalu kerana implan pinggul logam pada logam mula digunakan di Amerika Syarikat, ia adalah mustahil untuk menentukan kadar kegagalan yang tepat atau kadar pelepasan keracunan logam. Kerana ketidakpastian ini, Hip ASR Depuy sendiri ingat panduan Laman web (adalah menasihati sesiapa sahaja yang menerima Implant Acetabular DePuy solat ASAR atau ASAR sistem pelapisan pinggul untuk kembali kepada mereka pakar bedah untuk ikutan. Terutamanya, laman web Depuy yang sama menasihatkan doktor untuk menjalankan ujian peringkat ion kobalt dan kromium dalam darah untuk pesakit-pesakit berkenaan darah.

Satu kajian Alaska pada logam-logam-pada pinggul implan dikeluarkan pada musim panas ini oleh Alaska Jabatan Kesihatan dan perkhidmatan sosial (Negeri Alaska Epidemiologi Buletin #14, Mei 28, 2010; dilaporkan yang bertingkat tahap kobalt dan kromium ion telah dikesan dalam darah dan air kencing logam pada penerima logam implan pinggul kerana hasil daripada Haus di dalam logam ke logam galas surfaces dari semasa ke semasa. Kajian ini menyatakan bahawa, pada mereka yang mengalami tidak berfungsi implan, tahap ketoksikan kobalt boleh mencapai 100 kali tahap normal yang boleh menyebabkan kesan-kesan buruk pada Kesihatan serius termasuk penglihatan, kardiomiopati, kemerosotan nilai kognitif, kemerosotan Auditori, Hipotiroidisme, periferi neuropati dan ruam.

Dengan tahap ini bagaimanapun keracunan darah, anggaran awal kegagalan 12-13% kadar bagi Mei akhirnya menjadi terlalu rendah

Pesakit akan marah yang Johnson & Johnson meletakkan beribu-ribu pesakit berisiko oleh dilaporkan menunggu untuk mendedahkan masalah-masalah yang telah dikenali pada tahun 2007; Johnson &; bahagian DePuy Johnson menerima laporan sejak 2007 daripada daftaran bersama Australia dan lain-lain bahawa sistem implan pinggul ASR menyebabkan masalah untuk penerima. Tetapi Syarikat tidak membuat keputusan untuk menerbitkan sebuah ingat di Amerika Syarikat sehingga Ogos 2010, ketika Pendaftaran Negara bersama of England and Wales (mendapati bahawa 12-13% dari semua penerima terpaksa menjalani pembedahan semakan dalam tempoh lima tahun menerima implan. Jelas sekali, kerana keputusan Johnson & Johnson’s untuk meletakkan keuntungan ke atas keprihatinan terhadap pesakitnya, beribu-ribu pesakit tambahan diletakkan sia risiko kecederaan yang ketara dan komplikasi kesihatan yang buruk, apatah lagi setelah mengalami kesakitan yang teruk dan menderita dari pinggul implant pembedahan semakan.

Stephen Graves, Pengarah Australia negara bersama penggantian daftaran, dinyatakan bahawa bahagian telah berkelakuan melupuskan dan sangat teruk; meletakkan pesakit sia berisiko; ia adalah kepalsuan yang lengkap yang tidak mempunyai sebab untuk mengeluarkan ASR ini sebelum sekarang; kita telah telah memberitahu mereka sejak tahun 2007, tetapi mereka dibenarkan untuk digunakan di beribu-ribu orang tambahan, kubur berkata.

Hubungi doktor anda dan An peguam untuk melindungi hak anda: Jika anda atau yang tersayang telah menjalani pembedahan penggantian pinggul, anda perlu menghubungi doktor anda dengan segera untuk menyiasat Apakah jenis implan pinggul peranti telah digunakan dalam pembedahan anda. Jika implan pinggul yang digunakan, anda hendaklah dengan serta-merta Jadual ujian keracunan logam. Untuk melindungi hak-hak anda dan belajar tentang pampasan yang tersedia untuk anda, walaupun anda akan tidak mengalami sebarang masalah, anda dengan serta-merta perlu menghubungi peguam ingat hip DePuy John Donahue yang berpengalaman untuk rundingan percuma. John Call 1-888-736-4248 atau pergi ke dan mengisi borang tersebut dan anda akan dihubungi dalam masa 24 jam oleh peguam untuk membincangkan tuntutan anda

Penafian: Maklumat yang terkandung dalam kenyataan akhbar ini bukanlah sebagai pengganti untuk nasihat perubatan atau undang-undang yang profesional, diagnosis atau rawatan. Di samping itu, melihat kandungan laman web ini, meminta maklumat tambahan atau memancarkan maklumat melalui borang kenalan yang bukan merupakan satu hubungan peguam-klien dengan peguam penajaan. Apa-apa keputusan yang dinyatakan di sini adalah berdasarkan fakta-fakta kajian kes atau saintifik yang tertentu dan tidak mewakili suatu janji atau guaranty mengenai hasil atau sebab-sebab yang sama. Maklumat di laman web ini bertujuan untuk tujuan pendidikan sahaja dan seharusnya tidak pernah mengganggu pasien/pengunjung laman dan pembekal penjagaan kesihatan. Syarikat ini dilesenkan untuk amalan undang-undang hanya di Negeri California, tetapi bergabung dengan rangkaian berlesen peguam di negeri-negeri lain. Maklumat yang dinyatakan di sini oleh pengarang diperolehi daripada laporan-laporan saintifik, klinikal dan lain-lain. Di antara tuntutan yang mungkin spekulatif dan tidak disokong dengan bukti klinikal. Tiada jaminan dibuat oleh penulis terhadap ketepatan penyata

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *