Berhenti Tinnitus hari ini dengan langkah-langkah mudah ini

Berhenti Tinnitus hari ini dengan langkah-langkah mudah ini

Walaupun tinnitus menjejaskan rakyat Amerika yang tidak terkira banyaknya, ramai menderita dalam senyap. Yang berterusan, grating bunyi gangguan boleh membuat kehidupan harian tidak tertanggung. Walaupun ada ubatnya sebenar muktamad untuk tinnitus, Terdapat pelbagai kaedah rawatan yang boleh memberikan pesakit kronik nafas baru kehidupan dan membantu menghentikan tinnitus.

Paling lazim punca tinnitus adalah kerosakan saraf gentian sensitif, rambut seperti telinga batin. Dalam kebanyakan kes, ini adalah hanya sebahagian yang semulajadi daripada proses penuaan. Dalam kes-kes lain Walau bagaimanapun, pendedahan yang berpanjangan kepada bunyi Desibel tinggi boleh menyebabkan kerosakan pendengaran. Namun, kes-kes lain yang sangat mudah untuk merawat.

Bagi sesetengah orang, punca tinnitus mereka mungkin sederhana seperti lilin telinga yang berlebihan. Lilin boleh menjadi dipadatkan dan keras di dalam telinga, membawa kepada kehilangan pendengaran dan tinnitus. Doktor boleh mendiagnosis ini dan membersihkan udara. Ia juga mungkin untuk melakukan di rumah. Titis telinga dan hidrogen peroksida boleh digunakan untuk melembutkan lilin pertama. Kemudian, picagari mentol boleh digunakan untuk mengusir telinga dengan air suam. Salah satu boleh dengan mudah memperoleh picagari mentol pada layanan apa-apa.

Punca tinnitus anda boleh mempunyai apa-apa kaitan dengan telinga anda. Dalam kes-kes tertentu, ia adalah kesan sampingan daripada keadaan yang telah wujud terlebih dahulu, seperti tekanan darah tinggi atau kolesterol tinggi. Bagi kes-kes ini, penyelesaian adalah life-style yang lebih sihat. Mudah diet dan senaman boleh membantu untuk menangani isu-isu kesihatan. Ini seterusnya akan mengurangkan kesan sampingan, tinnitus antaranya. Suplemen Ginkgo adalah penyelesaian yang lain. Ginkgo boleh meningkatkan peredaran anda. Bagi orang lain bagaimanapun, arteri mungkin terlalu dekat dengan telinga batin. Namun, ini adalah satu lagi punca tinnitus. Bagi individu-individu, pembedahan merupakan pilihan yang berdaya maju.

Terdapat pautan yang dibuat antara tinnitus dan beberapa ubat-ubatan. Salah satu ubat-ubatan yang paling biasa yang terikat kepada keadaan ini adalah Aspirin. Ini dipertingkatkan jika dos yang tinggi terutamanya. Di samping itu, sejumlah antibiotik dan antidepresan telah dikaitkan dengan tinnitus dalam beberapa kes. Dadah rekreasi seperti alkohol dan ganja juga telah ditunjukkan untuk memburukkan tinnitus sedia lagi.

Tinnitus yang sedia ada juga menjadi semakin teruk oleh tekanan. Tekanan-pengurusan, selain menjadi satu kemahiran hidup yang tidak ternilai, juga adalah satu langkah yang penting di jalan raya untuk pemulihan Tinitus. Bereksperimen dengan latihan pernafasan atau mengambil meditasi. Mengambil masa untuk diri sendiri, dan Jangan biarkan ketegangan menjadi terlalu banyak.

Kadang-kadang walaupun, ini lebih mudah berkata daripada dilakukan. Bagi sesetengah, keputusan kemurungan. Walaupun kemurungan tidak dikaitkan sebagai menyebabkan tinnitus, sebaliknya adalah selalunya benar. Rawatan bagi kemurungan, manakala tidak langsung menjejaskan tinnitus, boleh tahan dengan kehidupan harian lebih terurus.

Akhirnya, pelbagai kaedah boleh digunakan untuk menyekat bunyi yang terhasil dari tinnitus semata-mata. Sebagai contoh, bunyi bising putih Mesin, atau rakaman bunyi yang menyenangkan, berterusan boleh digunakan untuk membantu penghidap tinnitus yang tidur. Rakaman yang sama boleh dimainkan di latar belakang rumah. Muzik yang lembut boleh menjadi suatu maksud yang sama. Bagi kebanyakan orang, tinnitus menjadi masalah hanya apabila terdapat kekurangan hingar latar belakang yang berbeza. Dalam kes ini, kaedah tersebut mungkin dianggap yang paling berkesan.

Anda tidak perlu menderita kesan melemahkan tinnitus. Hanya ikut nasihat di atas kepada kehidupan yang lebih lengkap dan lebih memuaskan.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *