Berhenti rokok suntikan – bagaimana ianya berfungsi?

Berhenti rokok suntikan – bagaimana ianya berfungsi?

Kerana peratusan perokok yang cuba untuk melawan ketagihan rokok meningkatkan setiap hari, konsep mendapatkan suntikan untuk membantu anda menghentikan tabiat Merokok ini adalah sangat menarik sesungguhnya. Apabila dibandingkan kesukaran cuba untuk berhenti merokok dengan sendirinya, mengambil hanya berhenti rokok pukulan adalah pilihan yang agak baik untuk perokok jangka panjang.
Anda mesti hairan, tepat Apakah ini ditembak yang bersumpah untuk menyembuhkan anda tabiat tidak sihat selepas hanya satu atau dua tembakan? Rawatan ini benar-benar berfungsi? Dengan banyak artikel yang ditulis tentang suntikan cukai Rokok, bagaimana boleh anda menyusun fakta dari fiksyen? Dalam perenggan berjaya, saya akan cuba untuk menjawab lebih banyak soalan-soalan ini:
Bagaimana berhenti merokok kerja rakaman

Bermula dengan, tepat Apakah suntikan rokok berhenti? Pada dasarnya, rokok mengandungi pelbagai bahan toksik, seperti bahan terutamanya ketagihan yang kita semua tahu sebagai Nikotin. Kajian telah menunjukkan bahawa nicotineis adalah jauh lebih ketagihan daripada candu. Suntikan ini mempunyai scopolamine & atropine. Komponen-komponen tersebut, yang turut disertakan dalam rawatan lain, terutamanya yang berkhidmat sebagai Nikotin penerima inhibitors. Suntikan ini oleh itu berusaha menghalang otak daripada dapat mengenali Nikotin semasa anda Merokok.
Pelan rawatan sebagai pilihan jangka panjang
Walaupun suntikan rokok berhenti seolah-olah seperti short-cut untuk keluar, ia adalah penting untuk memahami bahawa tabiat berkekalan untuk keluar ada cara yang mudah. Selain itu, rakaman ini harus hanya akan bekerja sebagai aspek 1 pelan yang lebih besar untuk rawatan. Bersama-sama dengan suntikan Nikotin penindas rakaman ini, anda juga boleh mendapatkan ujian dan kaunseling sesi untuk membantu anda dalam melawan ketagihan rokok anda anda.
Sebaik-baiknya, rawatan cukai rokok perlu termasuk beberapa ujian untuk menilai kesejahteraan anda serta keupayaan anda untuk menahan rawatan. Seterusnya, anda boleh memilih untuk mendapatkan 3 tembakan berasingan, yang akan sering disuntik pada mulanya peha atau lengan anda, dan kemudian di belakang telinga. Berikutan ini, anda dijangka untuk mengambil ubat susulan serta pada masa yang sama memakai patch yang terletak di belakang telinga untuk kira-kira beberapa minggu. Selanjutnya, anda juga digalakkan untuk mendapatkan kaunseling untuk meningkatkan rawatan. Ini adalah perlu kerana, lebih tinggi daripada mana-mana jenis ubat, perkara yang paling penting yang akan membantu anda adalah kesanggupan anda dan keazaman untuk melengkapkan melawan tabiat rokok.

Berapa kos untuk mendapatkan pukulan Stop Rokok?

Pukulan Nikotin penerima penghalang yang berbeza-beza daripada purata 300 kepada 600 dolar. Nasib baik, sebilangan syarikat insurans kesihatan bersedia untuk mengambil sebahagian perbelanjaan. Anda boleh mendapatkan suntikan berhenti merokok di klinik-klinik kepakaran yang pelbagai.
Menghentikan tembakan rokok dan kesan sampingan
Berhenti rokok tembakan boleh menyebabkan kekeliruan, kering mulut, mengantuk, termasuk masalah membuang air kecil. Tetapi ini adalah hanya sementara dan boleh dilihat sebagai tindak balas normal kepada komponen-komponen yang didapati dalam rakaman ini.
Kadar kejayaan berhenti rokok tembakan
Kajian klinikal telah menunjukkan kadar kejayaan lapan puluh peratus dari tembakan. Walau bagaimanapun, kejayaan ini nampaknya biasanya hanya lulus, memerlukan tembakan tambahan dalam beberapa bulan. Dengan rawatan kaedah baru disediakan di pasaran, suntikan cukai rokok mempunyai bahagiannya yang munasabah daripada publisiti negatif. Terdapat sesetengah perokok yang membuktikan bahawa berhenti rokok tembakan tidak bekerja.
Secara umumnya, berhenti rokok tembakan mempunyai akibat yang positif dan negatif. Sebelum membuat sehingga fikiran anda untuk berhenti rokok tembakan – atau menjalankan mana-mana pelan rawatan seperti hakikatnya – anda perlu berhati-hati menilai semua faedah dan kesan sampingan. Pemahaman penuh adalah diperlukan bagi anda untuk memilih yang terbaik berhenti rokok pelan untuk diri sendiri dengan lebih cekap.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *