Berhenti merokok rokok – bagaimana untuk menghentikan Bahagian 4

Berhenti merokok rokok – bagaimana untuk menghentikan Bahagian 4

Dalam tiga bahagian pertama daripada siri artikel ini, kita telah membincangkan bagaimana sebab-sebab seseorang mula Merokok pada usia awal yang membantu untuk membina mekanisma psikologi rokok. Mekanisme ini mula beroperasi di luar kawalan sedar kerana perokok yang telah lama dilupakan mengapa mereka mula Merokok. Bahagian pertama dalam proses untuk mengeluarkan rokok adalah dengan menggunakan teknik-teknik khas untuk sebab-sebab awal ini. Bahagian kedua dalam proses adalah untuk memeriksa dan menghapuskan sebab-sebab orang yang terus Merokok.

Dalam artikel ini, kita akan membincangkan mengapa perokok mengabaikan kesihatan yang serius akibat Merokok.

Apa yang akan anda lakukan?

Anda telah merokok selama lebih 25 tahun. Ibu anda mempunyai selama perokok yang lebih 40 tahun. Dia menghubungi anda pada telefon sehari dan berkata beliau telah didiagnosis dengan kanser paru-paru. Anda menonton deteriorate ibu anda dan beberapa bulan kemudian, beliau meninggal dunia. Sebagai seorang perokok, apa yang akan anda lakukan?

Jika anda seperti seorang pelanggan saya, anda akan terus di Merokok!

Bagaimana ini boleh?

Jika anda adalah sebahagian daripada 76% penduduk yang menghisap, anda mungkin rasa ini adalah keterlaluan. Bagaimana boleh seseorang melihat apa yang rokok pula kepada ibu mereka dan terus menggunakannya?

Ia adalah alasan yang sama bahawa orang mempunyai masa yang sukar hanya keluar rokok:

Mekanisma psikologi Rokok

Mekanisme ini dicipta dalam kebanyakan orang sebelum umur 18 tahun. Purata umur ialah kira-kira 15 walaupun sesetengah orang mula Merokok lebih awal lagi. Ianya tiada kemalangan yang rokok bermula semasa baligh dan krisis identiti. Krisis identiti ini adalah tempoh zaman kanak-kanak yang tidak menyenangkan di mana terdapat kekeliruan sendiri. Orang itu bukanlah seorang kanak-kanak, tetapi tidak orang dewasa sama ada. Mereka berjuang untuk menentukan diri mereka sendiri.

Oleh kerana badan dan perubahan hormon, akil baligh adalah tempoh yang amat sengit dalam kehidupan seseorang. Segala-galanya bergantung. Emosi adalah kukuh dan pandangan dunia itu masih kanak-kanak yang dibesar-besarkan semua daripada bahagian. Kanak-kanak itu mahu untuk mempercepatkan proses untuk diisytiharkan sebagai seorang dewasa.

Rokok merupakan satu usaha untuk menyelesaikan krisis identiti. Ia adalah cara untuk mengisytiharkan, “Hei, saya orang dewasa!” Dewasa menghisap, oleh itu, saya orang dewasa!

Mengatasi kekeliruan dan kekaburan ini adalah amat penting; Ia adalah satu motivasi yang kuat untuk orang muda. Ia adalah apa yang mendapat mereka untuk menggunakan kuasa luar biasa akan perlu untuk mematikan badan biasa, reaksi perlindungan terhadap asap keras, panas yang memasuki paru-paru mereka yang halus.

Hakikat bahawa pembelajaran untuk merokok merupakan satu tugas yang sukar, tidak menyenangkan menjadikan orang muda yang lebih kuat mempertahankan. Mereka mempunyai pelbagai sebab mengapa mereka perlu asap. Apa-apa maklum balas yang positif yang mereka dapatkan daripada rakan-rakan mereka menambah kuasa mekanisma psikologi rokok.

Masa remaja ke atas dan dewasa ini dicapai, mekanisme secara autopilot. Ia terus mengambil sebab itu sendiri wujud. Ia beroperasi secara bebas daripada yang sedar diri.

Jenis mekanisma psikologi Rokok

Mekanisma psikologi rokok beku kembali pada zaman kanak-kanak dengan kurangnya pengalaman dan shortsightedness kanak-kanak. Emosi dan pandangan dunia kanak-kanak menentukan mekanisme.

Kanak-kanak mempunyai pemandangan terhad kematian. Mereka mempunyai masalah mengandung diri yang dirugikan atau mati. Ini adalah mengapa terdapat banyak kemalangan memandu remaja.

Topik keseluruhan rokok dikawal oleh mekanisma psikologi rokok. Apabila anda cuba untuk membincangkan topik Rokok dengan seorang perokok, anda berurusan dengan anak berusia 15 tahun, tidak dewasa. Ini adalah mengapa cuba untuk perbincangan rasional tentang bahaya Merokok tidak mendapat sangat jauh.

Kanak-kanak berusia 15 tahun tidak percaya isu-isu kesihatan. Kanak-kanak berusia 15 tahun itu percaya bahawa merokok adalah satu bahagian penting dalam kehidupan mereka. Mereka perlu rokok. Ia adalah sesuatu yang ingin dilindungi. Apabila bahaya rokok dibincangkan, anda memilikinya simbolik dengan jari-jari di telinga dan sebuah koir La, La, La, La, saya tidak dapat mendengar anda.

Contoh kehidupan sebenar yang

Pelanggan saya, Bonnie Ryan, telah melapangkan masa telah berkenan untuk mempunyai ceritanya yang dikemukakan sebagai contoh bagaimana mekanisma psikologi rokok menindih minda pemikiran orang dewasa. Ia adalah ibu Bonnie, yang meninggal dunia kanser paru-paru dan lagi, dia enggan berhenti. Ia adalah terlalu penting untuk beliau.

Kira-kira sembilan tahun selepas kematian ibunya, Bonnie mula mempunyai beberapa masalah dengan paru-paru beliau. Itu hanya pada titik ini, beliau memutuskan bahawa dia diperlukan untuk berhenti merokok. Walau bagaimanapun, dia benar-benar tidak mahu berhenti. Bonnie menulis:

“Selepas rokok selama 35 tahun, kesihatan saya semakin teruk dan saya tahu ia adalah masa untuk berputus asa rokok. Emosi, saya Dukacita pada idea kehilangan apa yang saya diperolehi dari Rokok, dan saya yakin yang saya mendapat banyak. Kerana ibu saya salai kanak-kanak saya, saya tidak dapat bayangkan yang bebas asap rokok buat pertama kalinya dalam hidup saya.”

Anda akan perasan bahawa beliau Dukacita pada idea memberi rokok. Ia adalah seperti sesuatu yang sangat asas dan Suci adalah diambil dari beliau. Sesuatu yang dia diperlukan!

Dia sudah tentu telah mendengar semua bahaya Kesihatan Merokok selama bertahun-tahun tetapi seperti kebanyakan perokok, ditala mereka. Dia telah yakin dirinya betapa pentingnya rokok adalah untuk beliau kesejahteraan. Menonton ibunya sisa jauhnya dan mati akibat kanser paru-paru pernah dikaitkan dengan rokok sendiri. Ia tidak sehingga beliau sendiri mula mengalami masalah kesihatan, dia sedar membuat keputusan untuk berhenti.

Ia adalah tidak beliau bersedih pada keputusan untuk memberi Rokok, ia adalah mekanisme rokok psikologi beliau mula membina pada umur 15. Satu mekanisme yang dibuat oleh dan emosi kanak-kanak, melihat dunia merokok sebagai satu 15 tahun dan tidak pernah mengubah perspektif yang. Mekanisme kebudak-budakan yang selalu mengabaikan kesan merosakkan merokok dan sentiasa mencari rasionalisasi terus Merokok.

Mekanisme perlu pergi

Satu-satunya cara yang seseorang boleh keluarkan rokok dari hidup mereka adalah untuk membuka satu mekanisma psikologi rokok. Ini dapat dicapai dengan mengenal pasti dan menghapuskan sebab-sebab seseorang mula merokok dan sebab-sebab yang mereka terus Merokok. Apabila ini dilakukan, orang menjadi, tidak seorang bekas perokok, tetapi nonsmoker yang.

Mengeluarkan meletakkan mekanisme rokok psikologi yang individu kembali sedar mengawal dengan persepsi dan sifat-sifat mereka sebagai orang dewasa, miliki. Mereka tidak lagi perlu memerangi illogic mekanisme kanak-kanak yang mereka cipta. Mereka tidak lagi mempunyai konflik apabila persepsi dewasa logik mereka ditolak oleh shortsighted, illogic kanak-kanak mencipta mekanisma psikologi rokok.

Apabila mekanisme itu hilang, jadi adalah Rokok, selama-lamanya. Terdapat teknik-teknik khas yang perlu digunakan dan perokok yang perlu melabur sedikit masa dan usaha. Dengan alat-alat yang betul-betul psikologi, kuasa minda luar biasa boleh dihantar semula ke kawalan sedar dan mekanisme rokok psikologi yang kebudak-budakan dikeluarkan. Bilakah anda Unlearn Smoking(tm) sistem anda kembali ke masa sebelum anda mula merokok dan badan mekanisme Pertahanan biasa terhadap asap yang keras dan panas dalam paru-paru yang halus mula bekerja semula. Rokok menjadi aversive sama seperti ia adalah dengan rokok yang pertama. Pada masa ini, anda tidak akan bermotivasi untuk usaha besar yang diperlukan untuk mematikan mereka kembali! Anda telah menjadi seorang NONsmoker.

(c) Copyright 2009, R. Michael Stone

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *