Berhenti menjadi Hypochondriac yang

Berhenti menjadi Hypochondriac yang

Telah disyorkan amat menyedari tubuh. Jika tidak, anda tidak akan dapat menangkap penyakit sehingga mereka sudah terlalu serius untuk merawat. Walau bagaimanapun, Terdapat beberapa orang yang cenderung untuk melakukan ini lebih kerap daripada yang lain. Mereka adalah apa yang anda panggil hypochondriac yang.

Anda dipanggil hypochondriac yang jika anda berhubungan setiap simptom yang anda mempunyai sesuatu yang sangat serius. Sebagai contoh, anda mungkin melihat sakit kepala kecil untuk tumor aneurysm atau otak. Rasa sakit di bahagian belakang boleh bermakna kecederaan pada tulang belakang. Yang sakit perut kerana makanan yang buruk mungkin kerana kanser metastasized.

Anda juga akan membelanjakan banyak wang untuk ujian yang tidak perlu. Ini bermakna anda sedang penyaliran insurans penjagaan kesihatan anda. Anda juga singgah pejabat doktor hampir setiap minggu, yang kadang-kadang boleh mengganggu kerana anda mengambil masa kerja yang sangat berharga dari Kesihatan profesional.

Sedang hypochondriac boleh menyebabkan pelbagai kebimbangan dan tekanan. Melainkan anda boleh mendapat keputusan yang negatif dalam ujian anda, anda tidak akan berasa selesa. Dan kerana tekanan, ia adalah lebih mudah untuk anda berasa “tanda-tanda dan gejala-gejala.” Sistem imun anda adalah sangat down.

Adakah terdapat cara untuk melegakan diri anda daripada menjadi hypochondriac yang? Ya, ada.

Belajar bagaimana untuk menunggu.

Hampir selalu gejala-gejala anda tidak dikaitkan dengan sesuatu yang sangat serius dan boleh dirawat dengan ubat-ubatan bahkan alternatif atau over-the-counter ubat-ubatan. Jadi, belajar untuk menunggu. Gangguan serius cenderung untuk menjadi lebih buruk kerana masa yang berlalu. Jika anda mengalami kelegaan serta-merta, maka anda tahu ia bukanlah sesuatu yang perlu bimbang tentang.

Menjalankan pemeriksaan yang kerap.

Anda boleh mengekalkan peperiksaan biasa anda, tetapi anda boleh mengurangkan kekerapan sekurang-kurangnya setiap enam bulan. Anda juga boleh memilih untuk pemeriksaan Eksekutif, di mana pelbagai bahagian badan sedang dipantau. Yang akan menjimatkan kos kerana anda tidak perlu pergi banyak kali, serta masa penilaian. Di kebanyakan masa, anda boleh menjelaskan untuk bermalam di kemudahan penjagaan kesihatan.

Dapat mengetahui lebih lanjut mengenai penyakit yang anda takut.

Adakah anda takut untuk mendapatkan kanser? Maka anda perlu tahu bahawa bukan semua tumor adalah kanser. Mereka adalah tidak berbahaya. Terdapat juga faktor-faktor risiko, yang boleh meningkatkan peluang anda untuk mendapat gangguan. Ini termasuklah obesiti atau berat badan, genetik, dan usia. Terdapat juga sesetengah peringkat umur di mana ujian saringan kanser menjadi wajib. Sebagai contoh, wanita boleh memilih mamogram yang umur 30 atau awal jika dia mempunyai saudara-mara yang mengalami kanser payudara.

Anda juga boleh bercakap dengan pakar perubatan yang boleh membantu menghilangkan mitos tentang penyakit-penyakit yang pelbagai. Anda juga boleh membeli buku-buku perubatan atau menonton perubatan menunjukkan dihoskan oleh pakar-pakar perubatan yang dipercayai.

Menenangkan diri anda.

Anda boleh mengelakkan diri dari panicking dengan mengajar diri sendiri bagaimana untuk berehat. Anda boleh menggunakan mesej subliminal. Mesej-mesej subliminal seperti “Saya tahu tiada apa-apa salah dengan saya” atau “Saya memeluk setiap kesakitan yang berlaku kepada saya” atau “Saya memberi kepercayaan penuh kepada doktor saya” boleh membantu meringankan fikiran daripada kebimbangan dan juga kemurungan disebabkan anda takut penyakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *