Berhenti buruh sakit – sakit selepas bersalin tidak? Melegakan kesakitan terbaik kontraksi yang menyakitkan

Berhenti buruh sakit – sakit selepas bersalin tidak? Melegakan kesakitan terbaik kontraksi yang menyakitkan

Hentian buruh sakit – Maaf gadis suka atau tidak, walaupun kehamilan adalah satu perkara yang indah yang ada sakit buruh/tenaga kerja untuk menanggung sebelum masa yang dijangkakan untuk melahirkan anak sihat bayi atau anak perempuan. Di Amerika Syarikat, ia boleh didapati buruh dan buruh UK; Jika terdapat isu yang sama ada betul atau salah dalam ejaan adalah tidak relevan kerana kedua-duanya bermaksud perkara yang sama. Buruh sakit mengatakan bayi dalam perjalanan. Sebahagian besar wanita hamil risau lebih lanjut mengenai sakit buruh daripada kelahiran sebenar, atau apa-apa perkara lain termasuk dalam kehamilan. Jika ianya saguhati sebarang kesakitan adalah lumayan, jika tak wanita tidak akan mempunyai anak yang kedua dan ketiga. Jika anda masih bimbang tidak masuk akal, maka anda boleh melakukan perkara-perkara untuk mengurangkan buruh kesakitan menyebabkan.

Ia adalah semula jadi untuk berasa kesakitan melahirkan kerana rahim telah semakin memerah bayi turun ke arah terusan kelahiran, di mana beliau menolak kepala mereka melalui serviks dan keluar melalui faraj. Ini adalah kanak-kanak perempuan yang bersalin, dan malangnya apa-apa yang boleh dilakukan untuk menghentikan sakit buruh; Walau bagaimanapun perkara-perkara yang boleh dibuat lebih mudah dengan bantuan perubatan moden untuk membantu anda menguruskan anda sedang ketidakselesaan.

Sesetengah wanita berani ribut dan memilih untuk memberikan bayi mereka secara semulajadi tanpa ubat-ubatan. Tetapi pilihan yang ada perlu mereka mengubah fikiran mereka jika kesakitan yang tidak tertanggung. Banyak bulan yang lalu apabila wanita mengalami spasm tajam mereka pertama buruh lepas Cameron pushpain bantuan adalah tidak untuk rundingan, kerana tidak ada. Zaman telah berubah dengan ketara dan wanita mempunyai pilihan. Wanita hari ini menulis pelan kelahiran mereka sendiri yang mungkin termasuk berterusan tanpa ubat-ubatan, memilih alternatif dan pendekatan bebas-dadah untuk menguruskan rasa sakit mereka, atau memilih untuk beranak dengan bantuan dari Anestetik.

Ada ubat untuk menghentikan sakit buruh, tidak, tetapi terdapat ubat-ubatan untuk membantu membawa kesakitan yang teruk ke sederhana.

Epidural

Epidural untuk adalah kaedah kelegaan sakit yang digunakan untuk semua jenis operasi, dan juga biasa digunakan dalam Bilik penghantaran. Wanita yang dilantik bagi epidural untuk bertakwa sepenuhnya pengalaman keseluruhan penghantaran, dengan sedikit ketidakselesaan. Epidural penuh yang boleh digunakan semasa c-section yang sepenuhnya kebas badan lebih rendah. Epidural untuk ditadbir melalui tiub nipis (kateter) dimasukkan ke dalam belakang anda semasa buruh yang aktif, cemerlang oleh penguncupan yang kukuh, tetap dan serviks dilasi daripada sekurang-kurangnya 4 sentimeter. Wanita harus mampu menolak dengan penguncupan mereka; Walau bagaimanapun, tidak berlaku jika terlalu banyak epidural ditadbir yang boleh menghalang, oleh itu bantuan dengan menolak, atau forsep atau vakum yang untuk membantu bayi melalui terusan kelahiran akan diberi. Epidurals tidak tersedia untuk homebirths kerana hanya mahir anesthetists boleh melakukan ini.

Pethidine

Pethidine, satu lagi dadah painkilling yang digunakan untuk mengurangkan sakit bersalin. Ia juga merupakan satu anti-spasmodic yang bermaksud ia membantu anda berehat. Saya sendiri telah pethidine yang disuntik pada kaki dengan kanak-kanak saya yang kedua, dan apabila kesan dadah ditendang saya tidak mempunyai penjagaan yang di dunia dan boleh mempunyai bayi selepas bayi. Saya tidak ingat pernah ditawarkan melegakan kesakitan dengan anak pertama saya oh bagaimana saya harus menderita apabila saya fikir semula. Jadilah satu jurang lapan belas tahun antara 2 anak lelaki saya jadi ini menjelaskan mengapa saya mengalami satu, dan tidak yang lain. Pethidine adalah satu ubat candu yang menjadikan ia lebih mirip kepada morfin. Ia adalah cecair yang jelas diberikan ke otot anda, biasanya di bahagian atas kaki dan punggung. Ia impedes reseptor sakit ke otak yang membuat anda sedar sakit. Ianya relaxant ubat pelali dan otot yang boleh menyebabkan mengantuk. Ia adalah cepat kerja (10-15 minit) yang baik untuk wanita yang mengalami kesakitan yang amat sangat. Manfaat sepenuhnya daripada dadah biasanya akan berkuat kuasa selepas kira-kira setengah jam dan biasanya berlangsung selama 3-4 jam.

Terdapat banyak wanita yang kuat yang mengabaikan melegakan kesakitan dan pergi semula jadi. Saya tidak mencadangkan wanita yang mempunyai kelegaan kesakitan tidak kukuh hanya tidak cukup seberapa banyak yang mereka mempunyai kelahiran semulajadi. Sesetengah wanita memilih untuk mempunyai bayi mereka dihantar di rumah, walaupun ini adalah satu pilihan ibu dan Kesihatan bayi, saya percaya hospital menjadi tempat paling selamat untuk membawa bayi ke dunia. Perlu apa-apa yang salah pada kelahiran, segala-galanya untuk merawat komplikasi, dan “doktor” Go tutup ke tangan.

Dalam satu laporan yang diberikan oleh mempercayai hari lahir negara tentang kelahiran rumah UK, mendapati bahawa 95% daripada rumah kelahiran ibu berkata mereka menikmati kelahiran, berbanding 76% daripada ibu-ibu lahir hospital. Saya bukan salah satu bukti soalan jenis ini, tetapi bahawa 95% hanya pernah bertuah bahawa segala-galanya telah berjalan dengan lancar, atau mereka menjadi salah satu daripada beberapa minit dengan dirinya melepasi ambang kesakitan yang baik.

Bagi wanita yang dinikmati kelahiran mereka, kita mesti menganggap mereka melegakan kesakitan telah mencukupi. Dalam kajian sama, 62% daripada wanita yang dirasai dalam kawalan semasa buruh, berbanding dengan 29% ibu lahir hospital; dan 14% yang bernasib baik kerana rumah kelahiran ibu merasa sakit atau sakit yang sangat sedikit, berbanding dengan 8% kelahiran di hospital.

Tiada siapa pernah boleh meramalkan bagaimana mereka akan menghadapi kesakitan sehingga ia berlaku, dan sebab ini wanita hamil perlu mengetahui melegakan kesakitan yang disediakan untuk mereka.

Terdapat kaedah semula jadi untuk melegakan kesakitan untuk buruh, tetapi jika anda kepada amalan mana-mana daripada mereka pastikan untuk bertanyakan doktor anda adalah ia selamat untuk berbuat demikian. Anda tidak perlu bergantung pada gas & udara, pethidine dan epidural yang dilengkapi dengan kesan-kesan sampingan untuk mencuba dan menghentikan sakit buruh. Ingat kehamilan tidak pernah sama; Hal ini juga berlaku kepada wanita yang membawa bayi – jadi, akan ada sedikit kelegaan kesakitan yang bekerja untuk seorang wanita yang hamil dan yang mungkin tidak pada yang lain?

Tips:

Anda berada dalam kawalan penuh dengan berpuluh-puluh kaedah semi-natural. Anda melepaskan impuls elektrik yang kecil ke dalam saraf tetapi hanya di bawah kulit.
Jika aromaterapi dijalankan oleh pakar semasa buruh ianya sangat santai.

Menghadiri kelas aktif kelahiran akan mengajar anda senaman pernafasan dan jawatan-jawatan tertentu yang boleh digunakan untuk memudahkan buruh kesakitan semasa bersalin. Ini adalah amalan biasa bagi wanita yang memohon bantuan dan sokongan, dan yang ingin menjadi perempuan hamil lain.

Akutekanan, tidak ramai wanita yang mengetahui kaedah ini kerana ianya hanya hanya mula mendapat perhatian sebagai saingan kuat terhadap ubat-ubatan dadah. Titik tekanan tertentu pada badan anda, jika dimanipulasikan dengan betul boleh menyebabkan pelepasan ubat penahan sakit semula jadi manusia.

Mandi Panas

Kegiatan dan gerakan, contohnya yoga

Bola kelahiran anda boleh duduk di dalam tenaga kerja atau terlebih dahulu dan menggulung pinggul anda sekitar di atasnya. Anda juga boleh bersandar ke atas. Ia boleh disimpan untuk digunakan kemudian apabila kanak-kanak akan membesar untuk bersenang-senang dengan.

Kerja-kerja panas compress keajaiban, haba membantu rehatkan otot-otot yang tegang dan dikenali untuk memberikan kelegaan daripada sakit buruh. Panas balik, perut atau sulit yang menggunakan Beg gandum atau botol air panas.

Herba Penyembuhan, walaupun dianggap sebagai sumber semulajadi yang boleh dipercayai boleh menjadi bahaya jika salah digunakan. Bercakap dengan herba ini.

Mengambil realiti maya yang dinamakan minuman isotonic atau air di antara kontraksi

Bertanya soalan jika anda keliru; sedang ketakutan boleh memburukkan lagi kesakitan

Pundi kencing penuh boleh memperlahankan buruh turun, gunakan tandas apabila diperlukan

Kerana anda tidak dapat berhenti sakit buruh, maka nasihat yang baik untuk diikuti adalah untuk mempunyai banyak rehat untuk mengekalkan tenaga anda untuk membantu menghadapi kontraksi yang sakit.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *