Berhenti bercakap: Menyerap fakta ganja

Berhenti bercakap: Menyerap fakta ganja

Sebagai Pegawai Kesihatan terus kulit keluar tuntutan yang tidak masuk akal tentang ganja, salah satu mesti mula tertanya-tanya; “Ganja boleh sehingga lima kali lebih kuat daripada ganja dalam tahun 1970an, menurut Institut Kebangsaan mengenai penyalahgunaan dadah.” Jika anda mengambil satu minit untuk temuduga mana-mana pengguna ganja tahun 70-an yang jelas, anda boleh mendapatkan jawapan yang strait, ganja yang dibeli dalam tahun 70-an yang dimasukkan batang-batang, daun dan bahagian-bahagian lain di loji tidak salai. Apabila anda melihat potensi setiap paun, jelas ganja 1970-an akan kelihatan kurang kuat berbanding ganja yang dibeli hari ini, yang juga trimmed, hampir stemless, seedless, dan leafless.

Melihat ke belakang pada kajian-kajian lain yang dijalankan oleh kerajaan, kita melihat beberapa peristiwa pelik. Salah satu kemasukan yang terkini adalah fakta-fakta di sebalik “ganja membunuh sel-sel otak” kajian yang dijalankan pada hari, mencari critters yang ujian ini dijalankan pada kebuluran dan lemas semasa ganja yang ujian kitaran. Kerana kita melihat satu lagi topik yang panas dalam fikiran anti-cannabis yang kami menemui satu lagi penghakiman yang rosak. Mereka cenderung untuk berkata, pengguna ganja tidak berjaya sebagai pengguna bebas, tetapi berapa banyak bintang-bintang sukan terkenal, bintang-bintang muzik, penulis, bintang-bintang filem mengakui menggunakan ganja, banyak! Ganja adalah satu daripada jenis tumbuhan yang boleh digunakan untuk begitu banyak lebih daripada sekadar inspirasi.

Sebagai pegawai kewangan kami terus berjalan ke kerja dengan tiada kepala sehingga ada keldai, ganja penyokong telah dicap keluar cara baru yang lebih cekap untuk membantu negara ini. Bukan berjuang cukai, seperti hampir setiap Amerika sekitar, ganja penyokong menyambut cukai yang bersama-sama dengan legalization. Sudah di California, perubatan ganja sahaja menimbulkan 18 juta setahun. Penasihat-penasihat politik yang banyak di California telah memberi respons kepada bersyukur sangat tunai tambahan dalam bajet. Jika benar-benar sah, Pemungut cukai atas Negeri menganggarkan bahawa sukar ganja seperti arak boleh membawa masuk lebih daripada RM4 bilion setiap tahun. Daripada berurusan dengan dealer rumpai rendang, yang tidak diketahui, ganja Kelab prop sehingga ekonomi tempatan, mints jutawan dan industri yang berkembang maju untuk pemula suapan — Kedai-kedai yang menjual peralatan berteknologi tinggi berkembang ganja, Kelab-kelab periuk yang membayar sewa dan mengambil pekerja, rantaian klinik untuk keuntungan yang pakar dalam perubatan-ganja cadangan. Namun, ganja wang dari plot luaran dan dalaman tidak dapat dielakkan aliran ke muji tempatan. Ganja meningkatkan penduduk runcit kuasa beli oleh kira-kira $58 juta countywide, menurut laporan Mendocino County.

Ahli Dewan Undangan Tom Ammiano, D – San Francisco, mahukan keadaan untuk cukai dan mengawal selia semua periuk kerana ia tidak alkohol. Projek-projek Negeri Lembaga daripada Pengerusi penyamaan Betty Yee, penyokong, undang-undang menjana $990 juta setiap tahun melalui yuran $50-satu-auns peruncit dan $392 juta dalam cukai jualan. (Keadaan kini mengumpul $18 juta setiap tahun di cukai pada ganja perubatan.) Pertanian-perniagaan secara besar-besaran di California di Central Valley akan mendominasi pengeluaran ganja undang-undang mereka sudah pukal wain anggur, peguam bela berhujah. Harga periuk akan jatuh secara mendadak, memaksa penanam untuk meninggalkan mahal Klandestin operasi pihak berkuasa mengatakan sampah tanah dan mencuri air berkurangan. Kumpulan-Kumpulan dan penjenayah ganas yang tumbuh daripada ganja hitam pasaran jualan akan jatuh selain meninggalkan relaxant yang kos yang rendah, mahu oleh berbilion-bilion rakyat Amerika Syarikat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *