Berhati-hati terhadap semulajadi Kayap rawatan – alga Laut Merah

Berhati-hati terhadap semulajadi Kayap rawatan – alga Laut Merah

Alga laut merah boleh menyokong sistem imun

Alga Laut Merah telah digunakan secara meluas sebagai makanan yang berharga beribu-ribu tahun di kawasan-kawasan persisiran pantai di seluruh dunia. Bilik-bilik ini mempunyai kandungan nutrisi yang tinggi, termasuk mineral surih dari lautan. Kumpulan ini alga adalah sumber yang kaya vitamin, mineral, protein, karbohidrat kompleks, enzim, asid lemak, serat dan unsur-unsur surih.

Selain nilai sebagai makanan, alga Laut Merah juga memberi manfaat kesihatan sebagai imun untuk meningkatkan herba marin. Khususnya, alga laut merah boleh membantu tindak balas imun badan terhadap virus. Sesetengah menganggap alga ini menjadi salah satu sayur-sayuran laut Tempahan bermanfaat di dunia, yang telah menarik perhatian masyarakat saintifik moden sifatnya sokongan imun terhadap penyakit kulit seperti herpes. Selain daripada sifat-sifat antivirus, alga Laut Merah telah berguna dalam penurunan berat badan, merendahkan kolestrol dan lemak dalam darah, detoksifikasi dan keadaan ‘ degenerative ‘ yang bertindak balas.

Sifat-sifat immunomodulating Laut Merah memperolehi dari kelas produk-produk semulajadi yang dikenali sebagai sulfated polysaccharides. Polysaccharides-yang panjang-dirantaikan gula kompleks, merangsang pengeluaran interferon serta ejen-ejen lain anti-tumor dan meningkatkan daya pengeluaran. Ejen lain termasuk sel-sel utama sistem imun, sel-sel T dan sel-sel B. Kerana alga meningkatkan sistem imun, meningkatkan kiraan sel darah putih dan menggalakkan pertumbuhan microflora usus yang sihat, alga suplemen yang sesuai untuk mempertingkatkan sistem imun sebagai satu Pertahanan terhadap virus.

Aktiviti antivirus alga Laut Merah

Herpes telah agak reputasi yang buruk; terdapat lima jenis virus herpes yang sangat biasa, menyebabkan keadaan seperti sejuk kudis, Kayap dan keletihan yang kronik atau Epstein – Barr Sindrom. Alga Laut Merah membantu terhadap semua ini dengan menguatkan sistem imun. Alga ini juga boleh membantu untuk mengurangkan bilangan dan keterukan wabak apabila ia berlaku. Pembasmian herpes virus berkemungkinan besar tidak akan berlaku. Walau bagaimanapun, jangka pendek penindasan virus telah dicapai dengan diet dan alga laut merah.

Samping meningkatkan fungsi imun, sulfated polysaccharides telah ditunjukkan dalam kajian klinikal untuk menyekat HIV, herpes, dan virus-virus selesema. Pesakit telah melaporkan pengurangan dan juga pemberhentian pertumbuhan virus. Polysaccharides antivirus yang ditemui di alga merah boleh merangsang pengeluaran interferons, yang bekerja dengan sistem imun dan mengukuhkannya. Siri lama kajian saintifik telah mengesahkan bahawa alga Laut Merah mempunyai aplikasi antivirus yang kuat dan bahawa, apabila digunakan sebagai makanan ubat-ubatan, boleh bermain dan peranan yang penting bagi orang yang akan terdedah kepada penyakit herpes (sejuk sakit), termasuk genital herpes dan Kayap, serta syarat-syarat virus yang lain.

Amaran: Di sini adalah apa anda perlu berhati

Terdapat satu permainan nama botani yang sangat penting yang anda mesti sedar. Alga adalah Kumpulan beribu-ribu organisma yang berbeza. Setiap jenis (spesis) mempunyai sendiri nama saintifik yang unik. Sekurang-kurangnya 3,900, dan mungkin sebanyak 10,000, ini adalah alga merah, yang hampir secara eksklusif marin. Dalam erti kata lain, Terdapat beribu-ribu spesis alga laut merah.

Kajian ke atas anti-virus dan imuniti yang merangsang sifat alga telah dilakukan banyak spesies yang berbeza. Mereka bukan semua sama, dan mereka tidak semua memberikan faedah kesihatan yang sama. Malangnya, apabila anda pergi ke mana-mana kedai pemakanan yang mencari alga laut merah, kemungkinannya adalah bahawa tiada siapa tidak perlu tahu tentang pelbagai jenis alga laut merah.

Ini hanya bererti bahawa anda harus tahu betul-betul jenis alga Laut Merah dengan nama saintifik, adalah satu yang menawarkan peluang terbaik untuk anda menentang Kayap. Ia adalah bodoh untuk mempunyai label produk yang hanya berkata, “Merah Marin alga,” sudut, walaupun semua produk tersebut melakukannya. Perkara yang paling penting untuk anda lakukan adalah mencari dengan teliti di mana nama saintifik yang sebenar itu terletak, sama ada dalam cetakan kecil di hadapan label atau dalam senarai bahan-bahan di bahagian belakang. Jika tiada apa-apa nama saintifik di mana sahaja terdapat, anda tidak punya cara untuk mengetahui sama ada anda mempunyai spesies betul.

Betul spesies alga Laut Merah

Nama saintifik yang anda harus mencari: Gigartina skottsbergii. Saya tahu ini seolah-olah seperti a mouthful. Dan saya tidak menyalahkan botani untuk foisting ini pada anda. Saya pernah melakukan ini kepada pelajar-pelajar saya, juga, dan sebab yang baik. Nama saintifik adalah unik dan khusus untuk hanya satu jenis organisma. Apabila anda sedang mencari untuk “alga Laut Merah”, anda secara teorinya boleh mendapatkan mana-mana satu daripada beribu-ribu spesies atau sekurang-kurangnya salah beratus-ratus yang telah dikaji untuk sifat-sifat ubat-ubatan mereka. Walau bagaimanapun, apabila anda mahu satu jenis tertentu, satu-satunya cara untuk memastikan bahawa anda mempunyai adalah untuk tahu nama saintifik yang betul.

Syarikat-syarikat yang tidak sangat banyak memberikan maklumat ini, yang malang. Anda benar-benar perlu tahu detail ini sangat penting untuk mengetahui apa yang anda telah mendapat.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *