Berhati-hati suntikan Botox ® palsu Kelowna

Berhati-hati suntikan Botox ® palsu Kelowna

Ianya benar-benar malang bahawa terdapat ramai orang di luar sana yang mempunyai masalah tidak mengambil kesempatan terhadap orang lain. Bila-bila masa orang yang mendakwa menawarkan produk atau perkhidmatan yang dia mampu memberi mahupun berlesen untuk memberi sisi undang-undang, ia adalah benar-benar suatu jenayah. Hal ini terutama berlaku dalam profesion perubatan. Bermain dengan kehidupan rakyat ini tidak kira laughing.

Awal minggu ini, CBC News menerbitkan suatu laporan yang Malangnya menunjukkan bahawa industri kita ini tidak kebal kepada individu tersebut. Ia mendedahkan bahawa Pusat-Pusat Perubatan di Vancouver-kawasan telah diabaikan Kesihatan Kanada sijl mempunyai orang-orang yang bukan doktor menawarkan suntikan Botox. Ini adalah menyalahi undang-undang ketat. Anda mesti menjadi seorang doktor yang berlesen untuk mentadbir suntikan Botox.

Untuk amat invesigate kejadian ini, CBC News pegawai pergi menyamar untuk bertemu secara langsung dengan bebas-doktor. Natalie Clancy di CBC, bertemu dengan Eddie Lee dari Queen’s Park Laser kulit pusat penjagaan di Richmond. Semasa beliau melawat dia, dia benar-benar mengakui bahawa kita bukanlah seorang doktor.

Walau bagaimanapun, Encik Lee (yang, dengan cara itu, mempamerkan sijil-sijil di dinding klinik beliau yang misleadingly rujuk kepadanya “Dr. Lee”) memberitahu Clancy bahawa beliau disyorkan suntikan Botox untuk membuat pipi beliau kelihatan lebih kurus. Peliknya cukup, untuk kamera tersembunyi, Lee mengakui bahawa apa yang dia lakukan adalah “tidak sah”.

Terdapat beberapa sebab mengapa Botox perlu hanya ditadbir oleh seorang doktor yang terlatih, berlesen – tidak sekurang-kurangnya yang adalah untuk mengekalkan kesihatan pesakit. Seperti yang anda akan lihat di dalam video yang di post di bawah, suntikan Botox yang dipersembahkan dengan betul boleh membawa kepada kerosakan yang serius di kawasan yang dirawat.

Selepas melawat EuroCharm Medical Spa untuk Lif dahi, satu pesakit alami kelopak mata yang runtuh, memaksa mata beliau untuk menjadi bengkak ditutup selama beberapa minggu. Seorang doktor yang terlatih memastikan bukan sahaja bahawa ubat-ubatan yang betul digunakan tetapi bahawa prosedur dilakukan secara tepat dan selamat.

Artikel berita CBC juga menyediakan pembaca dengan Tip-Tip penting untuk mereka yang berfikir untuk mendapatkan suntikan Botox. Pertama, ia adalah penting untuk tidak pernah cuba untuk membeli atau mentadbir Botox. Juga, Jangan takut untuk bertanya kepada doktor anda untuk melihat botol Botox untuk memastikan bahawa ia mempunyai hologram dan nombor siri untuk membuktikan keasliannya.

Kesihatan Kanada berkata ia terbaik: “seperti yang diterangkan dalam monograf produk Botox, Botox perlu hanya ditetapkan dan ditadbir oleh seorang doktor. Jika Botox digunakan dalam apa-apa cara selain daripada yang dinyatakan dalam monograf produk, ia akan dianggap sebuah pelanggaran Akta ubat-ubatan dan makanan.”

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *